Direct online beleggen?

> Aandelen > Online aandelen kopen

Online aandelen kopen

6 februari 2013 15:15 | 2.263 keer gelezen

U wilt online aandelen kopen maar u weet niet hoe, waar en wat de risico’s zijn? In dit artikel vindt u de mogelijkheden van online aandelen kopen en andere beleggingsproducten.

online aandelen kopen

Waar kan ik online aandelen kopen?

Vandaag de dag is online aandelen kopen met een klik van de muis gebeurd. Op het internet zijn er een groot aantal beleggingssites , maar ook bij beleggingsfondsen en vrijwel elke bank kunt u terecht om aandelen te kopen. Hierbij is het mogelijk om van zowel Nederlandse als internationale bedrijven te kopen.

Waarom online aandelen kopen?

Bij het aanschaffen van een aandeel wordt u mede-eigenaar van het bedrijf waarvan u aandelen heeft. Wanneer het bedrijf winst maakt, houdt dat in dat een deel hiervan wordt uitgekeerd aan u, de aandeelhouder. Dit noemt men dividend. Voor de meeste aandelen geldt dat dit maar een klein deel van de winst is dat wordt uitgekeerd. Slapend rijk worden zit er dus niet in. Om meer winst te maken met aandelen is het slimmer aandelen in te kopen wanneer de prijs laag is om vervolgens de aandelen te verkopen wanneer de prijs is gestegen. Deze manier van online aandelen kopen kan zorgen voor een hoger rendement, maar in verhouding tot andere beleggingsmogelijkheden is dit rendement nog relatief laag. Er gaat aardig wat tijd overheen om rendement te behalen, terwijl de winst relatief gezien niet erg hoog is.

Hoe kan ik meer winst maken met online aandelen kopen?

Meer winst betekent in de beleggingswereld automatisch meer risico. Dit maakt het aanschaffen van online aandelen minder aantrekkelijk. U wilt immers niet al te veel risico lopen bij het online beleggen. Gelukkig zijn er andere beleggingsproducten op de markt die op de korte termijn meer winstgevend kunnen zijn. Een van deze producten zijn Contracts For Differens (CFD’s). Feitelijk houdt het handelen in CFD’s in dat u speculeert op de koersgang. Dit speculeren gaat met een hefboom. Als er een hefboom van bijvoorbeeld 50 is, houdt dit in dat u voor 1000 euro in aandelen kan handelen die een daadwerkelijke waarde van 50.000 euro hebben. Bij deze manier van beleggen wordt er vaak op korte termijn gehandeld. Op deze wijze wordt de winst die er wordt behaal dook met 50 vermenigvuldigd: het is dus mogelijk om flink rendement te behalen wanneer u op deze manier online aandelen koopt en verkoopt.

Hoe kan ik online aandelen kopen?

Ook voor online aandelen kopen geldt: al doende leert men. Wij begrijpen dat u er niet op zit te wachten om in uw leerproces al met echt geld te beleggen. Online brokers waarbij u terecht kan voor het kopen van aandelen zien dit zelf ook in. Daarom is het vaak mogelijk om een online account aan te maken waarbij u met fictief geld eerst in een demo kan oefenen op de actuele koersen. Wanneer u er vertrouwen in heeft voldoende kennis te hebben van de markt kunt u overschakelen op echt geld voor echte rendementen. We hebben hier een aantal brokers voor u op een rijtje gezet waarbij u eens in een demo kan kijken wat online beleggen inhoudt.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu