Direct online beleggen?

> Beleggen algemeen > Beginnen met beleggen – Waar moet ik beginnen?

Beginnen met beleggen – Waar moet ik beginnen?

7 januari 2014 14:08 | 2.226 keer gelezen

Wilt u beginnen met beleggen maar weet u niet precies hoe? Hier leggen we u geheel vrijblijvend uit hoe u kunt beginnen met beleggen.

 plaatje aandelen kopen voor beginners

Wat is de beurs en hoe begin ik?

De aandelenbeurs is een plek waar aandelen verhandeld worden. Beleggers kopen aandelen, en verkopen deze aandelen weer als ze meer waard zijn. Zo krijgen beleggers hun geld. Handel in aandelen is alleen mogelijk als een de een bedrijf beursgenoteerd is. Vroeger betekende dit dat de aandelenhandel gebonden was op een fysieke locatie. Bijvoorbeeld Wall Street of Beursplein 5, in Amsterdam. Tegenwoordig worden de meeste aandelen verhandeld via de computer en het internet. Hier door is beleggen ook mogelijk gemaakt voor de gewone man of vrouw. Dus ook voor u:

  • Om te beginnen met beleggen op de beurs heeft u slechts drie dingen nodig. Een computer, een internet verbinding en een gratis beleggingsprogramma.
  • Wij begrijpen dat u niet zomaar in het diepe wilt springen. Als u een snelcursus beleggen wilt volgen kunt u op deze site een beleggingscursus volgen. In deze cursus leert u in ongeveer 30 minuten de basis van het beleggen.

U kunt overal beleggen

Bij beleggen denkt u misschien aan mannen in pakken die al vroeg naar de fysieke beurs gaan. Niets is minder waar. Zoals u eerder heeft kunnen lezen gaat beleggen steeds meer via de computer. Het beleggingsprogramma dat u nodig heeft op de computer bestaat ook als app voor mobiele telefoon of tablet. U kunt dus thuis vanaf de bank handelen in aandelen, maar ook onderweg naar uw werk. Eigenlijk overal waar u toegang heeft tot het internet is het mogelijk om te handelen in aandelen.

Beleggen hoeft niet met grote bedragen

Het principe van winst maken met beleggen is heel eenvoudig. U koopt aandelen voor een bepaalde prijs. Wanneer de prijs van het aandeel hoger is, verkoopt u deze aandelen weer. Bijvoorbeeld: U koopt voor 50 euro aandelen PostNL. Deze aandelen stijgen in waarde naar 60 euro. U verkoopt de aandelen weer. U heeft dan 10 euro winst gemaakt. U kunt al uw geld beleggen in een enkel aandeel zoals in het voorbeeld hier boven. Maar u kunt ook verschillende kleinere aandelen kopen.

Populaire aandelen zijn best prijzig. Soms wel tot 700 euro per aandeel. Dit kan een belegger die niet zo veel geld tot zijn beschikking heeft afschrikken. Een enkel aandeel dat slechts een paar cent in waarde stijgt is ook geen vetpot. Daarom kan hefboom beleggen de oplossing zijn.

Om veel aandelen te kopen met weinig geld kunt u beleggen met een hefboom. U kunt dan voor bijvoorbeeld 100 euro een positie van 1000 euro innemen. Zo is de winst die u zou kunnen maken met een hefboom vele malen groter dan als u traditioneel, zonder hefboom zou beleggen. We zullen dit laten zien aan de hand van het onderstaande voorbeeld.

Beleggen met hefboom (voorbeeld)

Stel u zich eens voor:

U koopt voor 50 euro aandelen op traditionele manier, zonder een hefboom. De koers stijgt met 10%. Uw aandelen zijn 55 euro waard. U verkoopt de aandelen en hebt 5 euro winst gemaakt.

Vergelijk dit eens met beleggen met een hefboom.

U koopt voor 50 euro aandelen met een hefboom. Voor deze 50 euro kunt u een positie van 1.000 euro innemen. De koers stijgt met 10%, en de positie die u heeft is nu 1.100 euro waard. U verkoopt de aandelen en hebt een winst van 100 euro gemaakt. Met een inleg van 50 euro.

Hieronder ziet u een visueel voorbeeld.

beginnen met beleggen
Figuur 1. Beginnen met beleggen. Hefboom uitleg

Conclusie

  • Met de gratis beleggingscursus kunt u in 30 minuten leren handelen op de beurs.
  • Hierna kunt u meteen beginnen met beleggen.
  • Iedereen kan tegenwoordig beleggen.
  • U hebt niet veel geld nodig om te beginnen, dit komt door de hefboomwerking.

Wilt u nu beginnen met beleggen? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Effectenbeurs

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu