Direct online beleggen?

> Beleggen algemeen > Beleggen met bitcoins: handelen in bitcoins, een winst van 21 euro

Beleggen met bitcoins: handelen in bitcoins, een winst van 21 euro

7 januari 2014 12:35 | 3.349 keer gelezen

Wilt u beleggen met Bitcoins? Probeer het nu zelf. Bitcoins zijn booming business! Een bitcoin is op het moment van schrijven ongeveer 745 euro waard. Een aantal weken geleden was dit nog 100 euro. En de prijs blijft op dit moment maar stijgen.

 beleggen met bitcoins - header

Waarom beleggen met bitcoins

Om te begrijpen waarom wij handelen in bitcoins moet u eerst de basis van de bitcoin begrijpen. Een bitcoin is een vorm van virtueel geld. Er zijn mensen met supercomputers die deze bitcoins kunnen minen. Dat betekend dat ze ingewikkelde puzzels oplossen om zo de bitcoin te ontdekken. Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins ‘ontdekt’ worden. Door deze schaarste zou het kunnen zijn dat de prijs verder oploopt.

De afgelopen weken is de bitcoin enorm hard in prijs gestegen. Van ongeveer 100 euro per bitcoin naar 740 euro per bitcoin. Dat is een stijging van 640 euro per munt!

Een van de redenen hiervoor is dat de Amerikaanse rechters hebben bepaald dat de bitcoin een legaal betaalmiddel is. De bitcoin is hierdoor veel in het nieuws geweest. Veel mensen willen een graantje mee pikken.

Hoe kan ik bitcoins kopen?

Net als elke andere valuta heeft ook de bitcoins een afkorting. De Amerikaanse dollar is bijvoorbeeld USD, de Euro is EUR. De afkorting voor een bitcoin is BTC. Het kopen van bitcoin is heel gemakkelijk. Wij kopen onze bitcoins met een gratis programma. In dit programma is het mogelijk om met twee klikken bitcoins te kopen en te verkopen. Hieronder ziet u hoe u in twee stappen kunt beleggen met bitcoins. U klikt op kopen in de lijst (stap 1). Vervolgens ziet u een detailvenster, hierin geeft u aan hoeveel u wilt kopen en klikt u op kopen (stap 2).

bitcoins kopen

Figuur 1. Beleggen met bitcoins. Kopen in twee stappen.

Bitcoins kopen en verkopen

Het principe van winst maken is eenvoudig te begrijpen. Je koopt iets en verkoopt dat later als het meer waard is. Het bedrag wat dan over is, is winst. Zo werkt het ook met bitcoins. Wij kochten voor ongeveer 150 euro aan bitcoins. Hier hebben wij 20 euro winst mee gemaakt in ongeveer 3 uur en een kwartier. Deze winst is hieronder te zien.

bitcoins winst plaatje

Figuur 2. Beleggen met bitcoins. Winst

Tip!

Bitcoins zijn erg volatiel. De koers stijgt en daalt constant. Het is daarom belangrijk om de koers goed in te gaten te houden. Hieronder ziet u de koersverloop van de tijd dat wij in bitcoins handelden.

beleggen met bitcoinsFiguur 3. Beleggen met bitcoins. Koersverloop

Wilt u beleggen met bitcoins gratis uitproberen?

Het programma wat wij gebruiken om Bitcoins mee te verhandelen is makkelijk in gebruik en bovendien voor u gratis te downloaden. In dit programma zit een demo modus. Hier kunt u het programma gratis uitproberen. In deze demo krijgt u een fictief bedrag van ongeveer 20.000 euro om mee te handelen. Zo kunt u zelf oefenen in het kopen van bitcoins. Hierdoor loopt u ook geen risico, omdat u met fictief geld handelt. Dit programma is geschikt om beleggen mee te oefenen voordat u echt begint.

Wilt u ook beleggen met bitcoins? Download dan hier de gratis demo

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
http://www.telegraph.co.uk/finance/currency/10458459/Bitcoin-hits-new-high-after-US-Senate-hearing.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu