Direct online beleggen?

> Beleggen algemeen > Groen beleggen: lees er alles over

Groen beleggen: lees er alles over

5 februari 2014 17:06 | 2.331 keer gelezen

Wilt u op een verantwoorde manier handelen in aandelen? Dan is groen beleggen iets voor u. Wij maken het u gemakkelijk en leggen alles uit.

Groen beleggen

Waarom zou u kiezen voor groen beleggen?

Groen beleggen houdt in dat u handelt in aandelen van bedrijven met een duurzaam beleid. Een beleid dat dus op de lange termijn rekening houdt met de mensheid, de natuur en de economie. Dat is natuurlijk een mooi ideaal. Beleggers handelen om verschillende redenen in verantwoorde bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de volgende motieven:

  • Ethisch verantwoord beleggen
  • Een groen bedrijf denkt vooruit en is daarom misschien een goede belegging
  • Groen beleggen wordt steeds populairder

Trekt groen beleggen u ook aan, om welke reden dan ook? Wij helpen u in dit artikel zodat u zelf kunt beginnen met groen beleggen.

Welke bedrijven zijn geschikt voor groen beleggen?

Als u wilt groen beleggen is het belangrijk om de juiste bedrijven uit te kiezen. U zoekt dus naar bedrijven die een duurzame bedrijfsvoering hebben. Maar hoe weet u welke ondernemingen dat zijn?

Het internet kan u hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de website platformgroenbeleggen.nl. Hier ziet u onder andere de groene projecten die grote multinationals ondernemen. Apple wil bijvoorbeeld een groot zonnepark bouwen om groene stroom op te wekken. Klik hier voor een voorbeeld van beleggen op Apple.

Maar ook de website businessgreen.com levert u interessante informatie op. Met deze twee websites zou u goed in staat moeten zijn om te ontdekken welke bedrijven steeds goed en duurzaam bezig zijn.

Nu is het tijd voor de volgende vraag: hoe kunt u beleggen op deze bedrijven?

Groen beleggen via internet

Wij raden u aan om groen te beleggen met behulp van een online beleggingsprogramma. Dit programma werkt heel prettig en het is milieuvriendelijk, omdat u nergens heen hoeft om te kunnen beleggen. U kunt de auto lekker laten staan en gewoon beleggen waar en wanneer u dat wilt. Of het nu op de bank, in de trein of in de rij bij de kassa is. Verantwoord beleggen kan altijd.

Bovendien is de software helemaal gratis. Binnen vijf minuten is het startklaar op uw computer, tablet of smartphone. Zo kunt u snel en gemakkelijk reageren op ontwikkelingen op de beurs. Ook zult u het programma snel onder de knie hebben. De koersen staan netjes geordend en u kunt de juiste groenen bedrijven snel vinden. Hieronder ziet u een screenshot van het programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, groen beleggen met gratis software. Klik voor een vergroting.

Test groen beleggen gratis uit!

Een groot voordeel van de beleggingssoftware is bovendien dat u het kunt uittesten in een simulator. Dit is een proefversie van de software waarin u ongeveer 20.000 euro fictief geld krijgt. Vervolgens kunt u beleggen op echte koersen! Probeer zo zelf of de software voldoet aan uw eigen uw eisen. Merkt u dat u er op een prettige manier mee kunt beleggen op groene bedrijven? Dan kunt u in een mum van tijd overstappen op echt beleggen. U hebt dus niets te verliezen!

Klik hier en probeer groen beleggen met de software gratis uit

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Groen_beleggen             

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu