Direct online beleggen?

> Beleggen algemeen > Hoe start je met beleggen? Ontdek het hier

Hoe start je met beleggen? Ontdek het hier

12 februari 2014 10:57 | 2.088 keer gelezen

U vraagt zich af: hoe start je met beleggen? Wij helpen u verder. Leer hier beleggen op producten uit de hele wereld en oefen gratis.

Hoe start je met beleggen

De beurs is voor iedereen toegankelijk

Beginnen met beleggen is eenvoudiger dan veel mensen denken. In feite hebt u alleen maar een apparaat met internetverbinding nodig. Maar u wilt natuurlijk niet in het wilde weg beleggen. Daarom helpen wij u verder. In dit artikel beantwoorden we de vraag: hoe start je met beleggen? Ook kunt u na dit artikel op uw eigen tempo ervaring opdoen.

Hoe start je met beleggen?

Hoe kunt u toegang krijgen tot de beurs? Persoonlijk vinden we dit eenvoudig, doordat we beleggen met een gratis online programma. Als u op internet zou gaan zoeken naar een dergelijk programma, zou u eindeloos veel versies vinden. Hoe moet u hier uw weg tussen vinden? Gelukkig helpen we u hierbij.

Wij hebben namelijk drie versies van de beleggingssoftware geselecteerd. Ze zijn stuk voor stuk vooraanstaand. Voor alle drie de versies geldt:

  • Helemaal gratis
  • Bevat een oefenomgeving
  • Handelen vanaf uw computer, tablet of smartphone
  • Beleggen in allerlei internationale producten

Klik hier voor onze selectie

U kunt dus beleggen op munteenheden of aandelen, op de Japanse Yen of ons eigen Heineken. Maar hoe kiest u een geschikt beleggingsproduct? Ook daar bestaat een oplossing voor.

Houd het beursnieuws in de gaten

U hebt nu dus antwoord op de vraag: hoe start je met beleggen? Maar vervolgens is het handig om te weten op welke koersen u het beste kunt beleggen. Ook hiervoor is het internet heel nuttig. U kunt namelijk websites opzoeken met nieuws over beursgenoteerde bedrijven. Denk hierbij aan deaandeelhouder.nl of de website van het Financiële Dagblad. Nieuws over ondernemingen kan namelijk invloed hebben op de koers van de aandelen die bij het bedrijf horen. Beleggers handelen immers liever in aandelen van bedrijven die het voor de wind gaat.

De oefenomgeving

Eerder hebt u al gelezen dat de door ons geselecteerde software een oefenomgeving bevat. Hierin kunt u gratis levensechte ervaring opdoen met beleggen. Bij het openen van deze demo ontvangt u namelijk ca. 20.000 euro fictief geld. Om het beleggen zo realistisch mogelijk te maken, kunt u dit geld gebruiken met echte en actuele aandelenkoersen. Ook maakt u gebruik van dezelfde software. Echt beleggen en de oefenomgeving zien er beide zo uit:

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje3

Figuur 2, screenshot hoe start je met beleggen. Klik voor een vergroting.

U krijgt met de demo in principe dezelfde resultaten te zien als betalende beleggers. Daarom is de oefenomgeving ideaal voor beginnende beleggers.

Overstappen op echt beleggen

Het zou natuurlijk kunnen dat u, na enige tijd belegd te hebben in de demo, voldoende geoefend hebt. De oefenomgeving biedt dan geen uitdaging meer. Gelukkig kunt u dan binnen enkele seconden overstappen op echt beleggen. Bekijkt u het rode vierkantje in figuur 2 maar. Beginnen met oefenen kan dus altijd: het is geheel vrijblijvend. Waar wacht u nog op?

Hoe start je met beleggen? Klik hier voor de demo

Bronnen: RTLZ.nl, Nos.nl, FD.nl, deaandeelhouder.nl                                                  

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu