Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Aandelen handelen ASM: 153 euro winst

Aandelen handelen ASM: 153 euro winst

19 mei 2015 11:53 | 1.503 keer gelezen

In aandelen handelen ASM leverde ons 153 euro winst op! Wij hebben deze winst gerealiseerd met het gebruik van CFD beleggen. Wil jij weten wat CFD beleggen inhoudt en wil jij weten hoe jij zelf te werk kunt gaan met CFD beleggen? Wij zullen onze beleggingservaring met je delen en het CFD beleggen duidelijk illustreren, zodat ook jij kunt gaan starten met CFD beleggen.

Aandelen handelen ASM

CFD beleggen

CFD beleggen is de afkorting van Contract For Difference. CFD beleggen brengt veel voordelen met zich mee in vergelijking met het traditioneel beleggen. Bij het CFD beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect is iets waar je van profiteert als belegger. Integendeel tot CFD beleggen wordt er bij het traditioneel beleggen niet gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Wat houdt het hefboomeffect nou eigenlijk in? Als je ervoor kiest om te gaan beleggen, maak je een keuze over hoeveel je wilt gaan inleggen. Het hefboomeffect maakt van jou inleg een hogere waarde. De hefboomfactor, die ervoor zorgt dat je inleg een hogere waarde krijgt, kan per effect verschillen. Bij bedrijf X kan de hefboomfactor bijvoorbeeld 1:20 zijn, en bij Goud of Olie kan de factor 1:294 zijn bijvoorbeeld. Je inleg wordt vermenigvuldigd met de desbetreffende factor. Deze uitkomst is de nieuwe waarde van jouw inleg. Hiermee kun je een hogere aandelenpositie innemen dan dat je kon innemen met je officiële inleg. Kortom, het CFD beleggen maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. In onderstaande afbeelding wordt de formule van het CFD beleggen weergegeven.

Aandelen handelen ASM

Figuur 1: Formule hefboomeffect. Klik om deze te vergroten.

Aandelen handelen ASM: aanleiding

Wij beleggen altijd aan de hand van een aanleiding. Bij een aanleiding kun je denken aan recente ontwikkelingen. Deze kunnen worden onderverdeeld in positieve en negatieve berichten. Op 24 april kwamen wij het onderstaande bericht tegen over de leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie, ASM. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat ASM een sterk eerste kwartaal heeft gehad en dat het er voor komend kwartaal ook positief uitziet voor ASM. Het goede bericht over het bedrijf zal ervoor zorgen dat aandelen ASM in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers, hierdoor verwachtten wij dat de koers zou gaan stijgen.

Aandelen handelen ASM

Figuur 2: Aandelen handelen ASM – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Aandelen handelen ASM: koersverloop en eindresultaat

Het goede nieuwsbericht over ASM heeft ervoor gezorgd dat wij gingen speculeren op een koersstijging. Wij openden de positie om 09:01 uur met een inleg van 222 euro. De hefboomfactor van ASM was 1:20, onze inleg werd hierdoor vermenigvuldigd met 20. Na de hefboom kreeg onze inleg een waarde van 4.451 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 100 aandelen ASM. In figuur 3 wordt het koersverloop van onze belegging in aandelen ASM weergegeven.

Aandelen handelen ASM

Figuur 3: Aandelen handelen ASM – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Aandelen handelen ASM: eindresultaat

Wij hebben binnen 10 minuten een winst van 153 euro behaald. Met een inleg van 222 euro en een winst van 153 euro, hebben wij een rendement van 69% gerealiseerd in slechts 10 minuten! Dit demonstreert dat je enorm profiteert van het hefboomeffect. Een rendement van 69% behalen in slechts 10 minuten is een uitstekend resultaat.

Aandelen handelen ASM

Figuur 4: Aandelen handelen ASM – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij ook beginnen met CFD beleggen? Je kunt nu de gratis beleggingssoftware downloaden en gelijk starten met CFD beleggen. Tevens kun je ervoor kiezen om eerst meer te leren beleggen. Je kunt dan starten met het beleggen met demo geld, oftewel een beurssimulator. Dit is mogelijk in dezelfde software, maar zorgt ervoor dat je geen financieel risico loopt. Je krijgt bij de beurssimulator een fictief bedrag waarmee je kunt gaan oefenen. Indien je het gevoel hebt dat je het beleggen beheerst kun je gemakkelijk overstappen naar beleggen met echt geld. Ervaar het beleggen nu zelf!

Download hier de beleggingssoftware!

 


Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hefboom

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/4/24/beursblik_sterk_kwartaal_asmi/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu