Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggen met 100 euro in Fugro levert 75 euro winst!

Beleggen met 100 euro in Fugro levert 75 euro winst!

10 december 2014 16:01 | 1.764 keer gelezen

Beleggen met 100 euro in Fugro heeft ons €75 winst binnen 3 minuten opgeleverd! En dat met een inleg van slechts €100. Met kleine bedragen kunt u ook mooie winsten realiseren. Het is niet nodig om met belachelijk grote bedragen te beleggen. En zeker de beginnende belegger wil graag beginnen met een normale inlegwaarde. In dit artikel gaan wij aan de hand van een stappenplan uitleggen hoe wij beleggen.

Beleggen met 100 euro in Fugro 1

Beleggen met 100 euro in Fugro: drievoudig stappenplan

Om onze belegging zo goed mogelijk uit te kunnen leggen hebben wij een eenvoudig stappenplan voor u in elkaar gezet. Zo kunt u alles makkelijk volgen en heeft u een goed overzicht. Het stappenplan bestaat uit de volgende stappen:

  • Stap 1: beleggen via nieuwsberichten
  • Stap 2: positie openen en sluiten
  • Stap 3: eindresultaat

Beleggen met 100 euro in Fugro: stap 1

Beleggen kan lastig zijn. Daarom raden wij u niet aan om zonder enige aanleiding te beleggen in een effect. Een effect is een beleggingsinstrument waarin u kunt beleggen. Aandelen, forex, indices en grondstoffen zijn daar voorbeelden van. Wij geloven dat het zoeken naar een aanleiding u kan helpen bij het voorspellen van een koers. Wij gebruiken een methode waarbij relevante nieuwsberichten een belangrijk middel zijn. Economische nieuwtjes over effecten kunnen een groot bijdrage leveren bij uw voorspelling. Hoe dit precies moet leggen wij u nu uit.

Voordat wij beleggen speuren wij het internet af naar nieuwsberichten. Dit doen wij het liefst voor 9 uur ’s ochtends voordat de beurs open gaat. De meeste koersveranderingen worden namelijk rond die tijd geconstateerd. Wij vonden het volgende nieuwsbericht op het internet.

Beleggen met 100 euro in Fugro

Figuur 1: beleggen met 100 euro in Fugro nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Fugro is een bedrijf dat gegevens over het aardoppervlak en de bodem verzamelt en vervolgens adviezen geeft aan de olie- en gasindustrie, de mijnbouw en de bouw. In bovenstaand artikel kunt u lezen dat Fugro minder winst zal gaan maken door een teleurstellende trading update. Volgens analisten zal Fugro eind 2014 de bankconvenanten breken. Dit nieuwsartikel bevat een negatief nieuwtje. Een negatief nieuwtje kan ervoor zorgen dat de koerswaarde van Fugro gaat dalen. Wij voorspellen de volgende situatie:

Aandelen Fugro worden minder populair nadat beleggers het negatieve nieuws te horen krijgen. Hierdoor willen beleggers hun aandelen Fugro massaal gaan verkopen, want de aandelen zijn minder populair geworden. Als gevolg kan de koers van Fugro gaan dalen.

De situatie die hierboven beschreven is, is precies wat wij voorspellen. De koerswaarde van Fugro zal gaan dalen als gevolg van dit nieuwsbericht. Daarom hebben wij besloten om short te gaan. Wist u dat het mogelijk is om op dalende koersen te beleggen? Dit heet short gaan. Wanneer u een positie opent net voordat de koers daalt, kunt u winst maken. U kunt dus op zowel koersstijgingen als koersdalingen beleggen en winst maken.

Beleggen met 100 euro in Fugro: stap 2

Nu wij een voorspelling hadden gemaakt was het tijd om een positie te openen. Wij besloten te gaan beleggen met €100. Hier konden wij 120 aandelen voor krijgen. Maar hoe konden wij zoveel aandelen voor zo een lage inlegwaarde kopen? Dat kon door de hefboom. Met de hefboom kunt u uw inleg verhogen door het met de hefboomfactor te vermenigvuldigen. Uiteindelijk kunt u beleggen met een hogere inlegwaarde en zo meer effecten kopen. In onderstaand afbeelding ziet u een voorbeeld van de hefboom.

Beleggen met 100 euro in Fugro 11Figuur 3: beleggen met 100 euro in Fugro hefboom. Klik om deze te vergroten.

Stel dat u eens voor dat u gaat beleggen met €100. Als u dit bedrag met de hefboomfactor vermenigvuldigt, dus met 20, komt u uit op een inlegwaarde van €2.000. U kunt dus met de hefboom een groter aandelenpakket kopen en mogelijk meer profijt uit uw belegging halen.

Met een inleg van €100 wilden wij short gaan. Na het kopen van aandelen Fugro lieten wij de koers zijn gang gaan. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Beleggen met 100 euro in Fugro 2

Figuur 4: beleggen met 100 euro in Fugro koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in bovenstaande grafiek was de koers eerst stabiel. Toen wij onze positie openden was de koers al aan een daling begonnen. Precies zoals wij voorspelden! Na enkele minuten besloten wij onze positie te sluiten en ervandoor te gaan met de winst.

Beleggen met 100 euro in Fugro: stap 3

Na het sluiten van onze positie was het tijd om het eindresultaat te bewonderen. Met een inleg van €100 hebben wij een winst van maar liefst €75 gerealiseerd binnen 3 minuten! En dat dankzij onze voorspelling aan de hand van een simpel nieuwsbericht. In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Beleggen met 100 euro in Fugro 3

Figuur 5: beleggen met 100 euro in Fugro eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wilt u het beleggen oefenen? Doe dan de gratis cursus beleggen! Deze online beleggen voor beginners cursus helpt u het beleggen beter te begrijpen en duurt slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Zelf beleggen met weinig geld? Download hier de gratis beurssimulator.

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fugro
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/29/beursblik_fugro_stelt_teleur/ 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu