Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggen met een klein bedrag AEX: 20% rendement

Beleggen met een klein bedrag AEX: 20% rendement

10 april 2015 09:31 | 2.016 keer gelezen

Beleggen met een klein bedrag AEX heeft bij ons gezorgd voor een winst van 15 euro. Wat houdt de AEX in? De 25 Nederlandse bedrijven met het grootste handelsvolume worden opgenomen in de AEX. Wij hebben met online beleggen een mooie winst behaald binnen 12 uur tijd. Ben je benieuwd hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Wij zullen onze ervaring met je delen, lees nu verder!

Beleggen met klein bedrag AEX

Met de gratis software beleggen op de AEX

Je kunt nu zelf starten met online beleggen. Door gebruik te maken van het beleggingsprogramma kun je fictief beleggen op de werkelijke koersen. Op deze manier kun je het beleggen oefenen zonder dat je financieel risico loopt. Je ontvangt hierbij een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je onbeperkt kunt gaan beleggen. Zodra je het gevoel hebt dat je het beleggen beheerst kun je ervoor kiezen om van de demo over te gaan naar het beleggingsprogramma met echt geld. Dit programma ziet er overigens exact hetzelfde uit als het oefenprogramma. Ook kun je tegenwoordig beleggen met weinig geld, ontdek het zelf!

Op basis waarvan kun je gaan beleggen?

Om te gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding. Wij kijken altijd naar recente ontwikkelingen, hierbij kun je denken aan nieuwsberichten. Nieuwsberichten kunnen een aanleiding zijn om te gaan beleggen. Nieuwsberichten kunnen worden onderverdeeld in positieve en negatieve nieuwsberichten. Positieve nieuwsberichten over een index kunnen  een aanleiding zijn om te speculeren op een koersstijging. Indien het financieel goed gaat met een index, worden de aandelen onder beleggers populair en zal de koers gaan stijgen. De negatieve nieuwsberichten hebben het tegenovergestelde effect. Indien het financieel slechter gaat met een index worden de aandelen onder de beleggers minder populair, hierdoor kan de koers gaan dalen.

Beleggen met een klein bedrag AEX – aanleiding

Op 24 maart kwamen wij een positief bericht tegen over  de AEX, zie figuur 1. In het bericht is terug te zien dat bestuurders van de grote beursgenoteerde bedrijven hun beloning vorig jaar enorm zien stijgen. De beloning is vorig jaar met vrijwel 37 procent toegenomen. Naar aanleiding van dit bericht gingen wij speculeren op een koersstijging.

Beleggen met klein bedrag AEX

Figuur 1: Beleggen met een klein bedrag AEX – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met een klein bedrag AEX – koersverloop

Na het openen van de positie hielden wij het koersverloop in de gaten. In het koersverloop is te zien dat de koers erg fluctueerde. We wilden een onverwachtse koersdaling voorkomen, dit is de reden dat wij onze positie om 17:38 uur hebben gesloten. Zoals in het koersverloop is te zien hebben wij onze positie op tijd gesloten, de koers is na het sluiten van de positie meer gaan dalen.

Beleggen met klein bedrag AEX

Figuur 2: Beleggen met een klein bedrag AEX – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met een klein bedrag AEX – eindresultaat

Wij hebben met een inleg van 75 euro en een winst van 15 euro, een rendement van 20% gerealiseerd! Bij het beleggen houden wij altijd een rendement van 20% in gedachten, dit is namelijk een uitstekend rendement. In figuur 3 kun je de winst en beleggingstijd nogmaals terugvinden.

Beleggen met klein bedrag AEX

Figuur 3: Beleggen met een klein bedrag AEX – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Indien je meer wilt leren over beleggen kun je er voor kiezen om gebruik te maken van onze gratis cursus beleggen. Zoals in ons voorbeeld is te zien, kun je ook beleggen met een klein bedrag. De cursus beleggen en het beleggingsprogramma maken  online beleggen voor beginners mogelijk.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/AEX

http://www.nu.nl/economie/4017305/top-aex-bedrijven-ziet-beloning-flink-stijgen.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu