Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggen met weinig geld Unilever: 22% rendement

Beleggen met weinig geld Unilever: 22% rendement

29 april 2015 13:45 | 1.619 keer gelezen

Beleggen met weinig geld Unilever heeft ons binnen 3 uur een winst van 23,50 euro opgeleverd. Wil jij zelf ook beleggen met weinig geld, maar weet je niet hoe je kunt starten? Wij zullen het online beleggen met je doornemen op basis van onze beleggingservaring. Tevens zullen wij tips geven waar je gebruik van kunt maken tijdens het beleggen.

Beleggen met weinig geld Unilever

Hoe kan ik beleggen met weinig geld?

Tegenwoordig kun je gaan beleggen met weinig geld. Dit komt door de innovatie ‘online beleggen’, waar gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect. Misschien heb je deze term al een keer eerder gehoord. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, het zorgt er namelijk voor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Deze factor kan per effect verschillen, maar vaak is de factor 1:20. Dat betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 20. We zullen nu een voorbeeld geven met betrekking tot het hefboomeffect. Voorbeeld: Je hebt een inleg van 300 euro en je wilt hiermee gaan beleggen. De hefboomfactor van het effect is 1:20, je inleg wordt dan 20 keer zoveel waard. Dat betekent dat je inleg een waarde krijgt van 6.000 euro. Tevens betekent het dat je met deze nieuwe waarde kunt beleggen met meer aandelen. In figuur 1 wordt de hefboomconstructie weergegeven met een voorbeeld.

Beleggen met weinig geld Unilever

Figuur 1: Beleggen met weinig geld Unilever – voorbeeld hefboomeffect. Klik om deze te vergroten.

Speculeren

Wij houden altijd de recente ontwikkelingen in de gaten, deze spelen een belangrijke rol als we het hebben over de fundamentele analyse bij het speculeren op koersen. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen en op basis daarvan beleggen wij. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten, deze zijn onder te verdelen in positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten speculeren wij op een koersstijging. De aandelen van dat effect zullen populairder worden onder de beleggers, waardoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten speculeren wij op een koersdaling. De aandelen van dat effect zullen dan in populariteit dalen onder de beleggers, waardoor de koers zal gaan dalen.

Beleggen met weinig geld Unilever – nieuwsbericht

Op 16 april kwamen wij het onderstaande bericht tegen. In dit bericht wordt een flinke omzetgroei voor Unilever aangekondigd. In het vorige kwartaal zag Unilever de omzet flink groeien ten opzichte van een jaar eerder. Unilever profiteerde van de valuta. De gunstige ontwikkeling van de euro ten opzichte van de dollar heeft voor deze flinke omzetgroei gezorgd. Dit is een uitstekend nieuws, dat is de reden dat wij gingen speculeren op een koersstijging.

Beleggen met weinig geld Unilever

Figuur 2: Beleggen met weinig geld Unilever – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met weinig geld Unilever – resultaat

Wij hebben onze positie geopend om 9:00 uur met een inleg van 104 euro. Onze inleg kreeg na het hefboomeffect een waarde van 2.093 euro. Wij gingen hiermee beleggen met 50 aandelen van Unilever. In het koersverloop is te zien dat de koers rond 10 uur zijn hoogtepunt had bereikt. Wij besloten te gaan wachten om te kijken of de positie nog verder zou gaan stijgen. Helaas was dit niet het geval, de koers begon daarna te dalen.

Beleggen met weinig geld Unilever

Figuur 3: Beleggen met weinig geld Unilever – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Om 11:56 uur besloten wij om de positie te sluiten, aangezien wij op dat moment een winst van € 23,50 met een rendement van 22% hadden behaald. Wij houden altijd 20% rendement in gedachten, want dat is een uitstekend rendement!

Beleggen met weinig geld Unilever

Figuur 4: Beleggen met weinig geld Unilever – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Ben jij na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in beleggen? Start dan vandaag nog met het leren beleggen en download het beleggingsprogramma! Je kunt met dit beleggingsprogramma eerst gebruik maken van beleggen met demo geld. Op deze manier kun je het beleggen oefenen op werkelijke koersen, maar door de demo loop je geen financieel risico. Bij de demo ontvang je 20.000 euro fictief geld waarmee je zorgeloos kunt oefenen. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om alles nog eens goed rustig door te nemen, tevens vind je daar alle termen met betrekking tot het beleggen terug. Zoals uit dit artikel is gebleken heb je de mogelijkheid om met kleine bedragen te beleggen, je hoeft dus niet te beleggen met 1000 euro.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Unilever
http://www.nu.nl/economie/4031697/gunstige-euro-bezorgt-unilever-flinke-omzetgroei.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu