Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggen op Duitse index: 45 euro winst

Beleggen op Duitse index: 45 euro winst

4 maart 2015 10:32 | 1.924 keer gelezen

Beleggen op Duitse index? In dit artikel laten wij u zien wat dit inhoudt en hoe u kunt beleggen met een klein bedrag. Wij gebruiken handige beleggingssoftware, ideaal voor beginnende beleggers. Wilt u weten hoe en wat? Lees verder!

Beleggen op Duitse index

Beleggen met weinig geld

U hoeft niet te beleggen met duizenden euro’s. Tegenwoordig kunt ook u vrij eenvoudig beleggen met een klein bedrag en toch een leuke winst realiseren. Dit doen wij met een gratis beleggingssoftware, deze maakt gebruik van het hefboomeffect. Dit betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een vastgestelde factor, dit noemt men de hefboom. Dit houdt in dat uw aandelenpositie automatisch door de hefboom wordt vergroot waardoor u meer winst kunt behalen, ook met een relatief kleine inleg. U profiteert hiermee maximaal van de hefboomwerking. In figuur 1 ziet u een voorbeeld van de hefboomwerking om een duidelijker beeld te krijgen.

Beleggen op Duitse index

Figuur 1: Voorbeeld hefboomwerking. Klik om te vergroten.

Met welke aandelen gaat u beleggen?

Voordat u zomaar een willekeurige positie opent adviseren wij u om een aanleiding te vinden. Een methode die wij vaak gebruiken is voor de opening van de beurs op zoek te gaan naar interessante nieuwsberichten. Wij denken namelijk dat deze kunnen helpen bij het voorspellen van de koers. Bekijk hieronder twee voorbeelden van positief en negatief nieuws:

  • Positief: Bedrijf A is voor het eerst sinds de oprichting winstgevend, dit is positief nieuws omdat aandelen populairder kunnen worden, hierdoor stijgen ze in waarde en kan de koers ook stijgen.
  • Negatief: Bedrijf B is het afgelopen jaar geëindigd in de rode cijfers, dit is negatief nieuws omdat aandelen in populariteit afnemen en daardoor minder waard worden met als gevolg dat de koers daalt.

Praktijkvoorbeeld: Beleggen op Duitse index

Op 3 maart 2015 kwamen wij een bericht tegen over de Duitse markt. In dit bericht stond onder andere dat de koopkracht in Duitsland was toegenomen. Dit was voor ons een indicatie dat er een mogelijke koersstijging van de Duitse index in het verschiet stond. In figuur 2 kunt u het bericht nalezen.

Beleggen op Duitse indexFiguur 2: Nieuwsbericht, beleggen op Duitse index. Klik om te vergroten.

Beleggen op Duitse index – Positie openen

Wij besloten mede op basis van het bovenstaande nieuwsbericht om te beleggen op een koersstijging van de Duitse index. Deze wordt ook wel de DAX  30 index genoemd, hier zitten de 30 belangrijkste beursgenoteerde Duitse bedrijven in. Onze inleg was 116 euro, door de hefboomfactor van 294 werd de waarde van onze inleg 34.256 euro waard. De hefboomfactor was vrij hoog, namelijk 1:294.

Wij begrijpen dat het eng kan zijn om direct te beleggen met echt geld, daarom is er voor u ook de mogelijkheid te beleggen met demo geld. Dit doet u in de beurssimulator. ‘’Spelenderwijs’’ kunt u hierin het beleggen oefenen.

Beleggen op Duitse index – Positie controleren

Het is aan te raden om uw positie vooral bij het openen in de beurs in de gaten te houden, het begin van de koers kan meestal al een indicatie geven van hoe de koers van dat aandeel gaat verlopen. Het controleren van de koers hoeft niet per se achter de PC, tegenwoordig kan dit ook via de Tablet of Smartphone. U dient hiervoor wel een app te installeren. Overigens kunt u via de app ook posities open en sluiten. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze belegging op de Duitse index zien.

Beleggen op Duitse indexFiguur 3: Koersverloop, beleggen op Duitse index. Klik om te vergroten.

Beleggen op Duitse index – Positie sluiten

Na een 20 minuten was de koers op zijn piek, helaas voor ons besloten we nog even te wachten om te kijken of deze nog verder zou stijgen. Wij bleken het mis te hebben want 2 minuten later was hij gedaald en bleef hij een beetje op dit punt hangen. We besloten niet langer te wachten en sloten de positie om 9:15 uur. Bekijk figuur 4 voor een overzicht van ons resultaat, wij hebben de belangrijkste details vast voor u uitgelicht.

Beleggen op Duitse indexFiguur 4: Resultaat, beleggen op Duitse index. Klik om te vergroten.

Leren beleggen?

Wilt u liever eerst leren beleggen? Volg dan de gratis cursus beleggen. Als u liever leert door te doen, kunt u de beurssimulator gebruiken. U gaat dan beleggen met fictief geld op echte koersen. Als u klaar bent voor het echte werk kunt u overschakelen op echt geld.

Download hier de beleggingssoftware om direct aan de slag te kunnen!

 

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/DAX-index
http://www.belegger.nl/nieuws/2662201/duitse-winkelverkopen-nemen-sterk-toe.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu