Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggingservaring daghandelen op de beurs

Beleggingservaring daghandelen op de beurs

4 juni 2015 14:14 | 1.891 keer gelezen

Wij zullen onze beleggingservaring daghandelen op de beurs met je delen in dit artikel. Wij hebben met deze belegging een mooi rendement van 16% gerealiseerd binnen één dag! Wil jij ook leren daghandelen en zelf hiermee starten? Lees verder om te leren van onze ervaring!

Beleggingservaring daghandelen op de beurs

Daytraden

De term daytraden wordt ook vaak gebruikt in de beleggingswereld. Daytraden is simpelweg het Engelse woord voor daghandelen, maar wat houdt daghandelen nou precies in? Daghandelen is handelen binnen één beursdag. Kortom, je opent en sluit een positie op dezelfde dag met natuurlijk een leuke winst. Wie wil er nou niet daghandelen? Met online beleggen is het mogelijk om te daghandelen, dat was met het traditioneel beleggen nog heel anders. Wil je nu zelf daytrader worden? Dit artikel zal je daarmee op weg helpen!

Aanleiding zoeken

Voordat wij een positie openen, zorgen wij altijd dat we een aanleiding hebben om te gaan beleggen. Zonder aanleiding is het ook vaak moeilijk om erachter te komen of je nou beter kunt gaan speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Met een aanleiding bedoelen wij recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. Een goed voorbeeld om achter de recente ontwikkelingen van een bedrijf te komen zijn nieuwsberichten. Via de nieuwsberichten kun je erachter komen of het financieel goed of slecht gaat met een bedrijf.

Indien het financieel slecht gaat met een bedrijf kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. De aandelen van dat bedrijf zullen dan in populariteit gaan dalen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen. Indien het financieel goed gaat met een bedrijf is de kans groot dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit gaan stijgen onder de beleggers. Wij kiezen er daarom vaak voor om te speculeren op een koersstijging als er een positief nieuwsbericht over een bedrijf heeft plaatsgevonden.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs: aanleiding

Op 9 maart kwamen wij het onderstaande bericht over Heineken tegen. Daarin wordt vermeld dat Heineken met een onverwacht sterke toegenomen vraag te maken heeft gehad. Het lijkt erop dat de stijging te maken heeft met een sterk toegenomen vraag van derden die dit product naar Azië exporteren. Hierdoor sloot Heineken vrijdag 0,7 hoger. Dit is een positief bericht over Heineken. Wij besloten hierdoor om te speculeren op een koersstijging Heineken.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs

Figuur 1: Bericht beleggingservaring daghandelen op de beurs. Klik om deze te vergroten.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs: koersverloop

Wij openden onze positie om 9.22 uur met een inleg van 360 euro. Bij het online beleggen profiteer je van het hefboomeffect. Bij online beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van de hefboom, deze vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor waardoor je inleg een hogere waarde krijgt. Hierdoor kun je een hogere aandelen positie innemen. Onze inleg werd vermenigvuldigd met de factor 1:20, onze inleg kreeg dus een waarde van 7201 euro. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Heineken. Kortom, de hefboom maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. In het koersverloop hieronder is te zien dat er na de fluctuerende stijging een directe stijging plaatsvond. Wij besloten om de positie hierna te sluiten om een onverwachte koersdaling te voorkomen.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs

Figuur 2: Koers beleggingservaring daghandelen op de beurs. Klik om deze te vergroten.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs: resultaat

Wij sloten onze positie om 13.52 uur. Met een inleg van  360 euro en een winst van 59 euro, behaalden wij een rendement van 16%! Dit is een uitstekend rendement binnen 4,5 uur. In figuur 3 is een overzicht van ons resultaat te zien.

Beleggingservaring daghandelen op de beurs

Figuur 3: Resultaat beleggingservaring daghandelen op de beurs. Klik om deze te vergroten.

Daytraden leren

Ben je benieuwd hoe je nu zelf kunt starten met daghandelen? Je kunt nu het gratis beleggingsprogramma downloaden en vandaag nog beginnen. Met online beleggen kun je beleggen met weinig geld, door de hefboom profiteer je hiervan! Indien je het gevoel hebt dat je het daghandelen nog niet helemaal door hebt, kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van fictief beleggen. Je kunt voor het demo account kiezen in het beleggingsprogramma, hiermee kun je beleggen met fictief geld op werkelijke koersen. Je kunt hierdoor het beleggen zelf ervaren zonder financieel risico te lopen. Tevens kun je ervoor kiezen om de theorie eens rustig door te nemen met de cursus beleggen. Je kunt gratis gebruik maken van deze cursus, hierin worden ook alle beleggingstermen nader toegelicht.

Het gratis beleggingsprogramma, download hem nu!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/3/9/sterke_aziatische_vraag_naar_flesjes_heineken/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu