Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Ervaring beleggen in PostNL afgerond met 61 euro winst

Ervaring beleggen in PostNL afgerond met 61 euro winst

27 november 2014 12:14 | 1.404 keer gelezen

Ervaring beleggen in PostNL is een beleggingsvoorbeeld waarbij er binnen 2 dagen een winst van €61 is gerealiseerd. Een praktijkvoorbeeld van een belegging kan u helpen om online beleggen beter te leren begrijpen en het uiteindelijk zelf uit te gaan proberen. Na het lezen van het artikel kunt u zelf meteen aan de slag!

ervaring beleggen in PostNL 2

Ervaring beleggen in PostNL: uitleg virtueel beleggen

Vroeger moest men een beleggingsadviseur inschakelen om te kunnen beleggen. Nu is dat allemaal niet meer nodig, omdat u dit zelf kunt doen op uw computer, laptop, tablet of smartphone. Virtueel beleggen, ook wel online beleggen genoemd, geeft u de mogelijkheid om online te handelen in effecten via een gratis handelsprogramma. Aandelen, grondstoffen, indices en forex zijn effecten, oftewel instrumenten waar u in kunt beleggen. Het is niet alleen mogelijk om het handelsplatform gratis te downloaden van het internet, ook kunt op dezelfde software gebruik maken van een demo. Door een demorekening te openen ontvangt u circa 20.000 euro fictief geld. Met dit geld kunt u fictief beleggen op realistische koersen zodat u het beleggen kunt oefenen en ervaren zonder bang te zijn voor financiële risico’s. Klik hier voor het handelsplatform.

Ervaring beleggen in PostNL: start met online beleggen

Voordat wij gaan beleggen maken wij altijd gebruik van een methode die ons helpt bij het voorspellen van een koers. Wij denken dat het zoeken naar economisch nieuws over bepaalde effecten invloed kan hebben op de koers. Nieuwsberichten bevatten veel informatie en kunt u vinden op het internet, in de krant of tijdens het televisie kijken. Stelt u eens voor dat u een positief nieuwtje vindt over bijvoorbeeld een bedrijf. Omdat het goed gaat met het bedrijf worden de aandelen populairder. Naarmate de vraag stijgt, kan de koerswaarde als gevolg ook mee gaan stijgen. Een negatief nieuwtje kan voor het tegenovergestelde effect zorgen. Als het niet goed zou gaan met het bedrijf is het mogelijk dat de aandelen minder populair worden. Naarmate de vraag daalt, kan de koerswaarde als gevolg ook gaan dalen. Wij zijn het volgende nieuwsbericht op het internet tegengekomen.

ervaring beleggen in PostNL 1

Figuur 1: ervaring beleggen in PostNL. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen heeft PostNL een nieuwe CAO vastgesteld voor haar werknemers. In deze CAO vallen onder andere een onkostenvergoeding en een hoger salaris. Dit is positief nieuws voor de werknemers van het bedrijf. Helaas is dit slecht nieuws voor PostNL zelf, omdat de kosten hierdoor zullen gaan oplopen. Daarom voorspellen wij dat de koers zal gaan dalen door dit nieuwsbericht. Het is mogelijk om te beleggen op dalende koersen. Dit heet namelijk short gaan. Wanneer men aandelen koopt voordat dat de koers daalt, kan hier een leuke winst mee gerealiseerd worden.

Ervaring beleggen in PostNL: koop en verkoop aandelen

Na een aanleiding gevonden te hebben om te gaan beleggen, besloten wij short te gaan en aandelen te kopen voor ongeveer €150. Uiteindelijk hadden wij een positie geopend door 1.000 aandelen te kopen voor €166. Hoe is het mogelijk om zoveel aandelen voor een lage inleg te kopen? Dankzij de hefboom methode kan men beleggen met weinig geld. De hefboom is een manier om uw inleg te verhogen door deze met een hefboomfactor te vermenigvuldigen. Zo kunt u een groter aandelenpakket aanschaffen. Dit kan u helpen om mogelijk meer profijt uit uw winst te kunnen halen. In onderstaand figuur ziet u het verschil tussen beleggen met en zonder de hefboom.

ervaring beleggen in PostNL 3

Figuur 2: ervaring beleggen in PostNL hefboom. Klik om deze te vergroten.

Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan hielden wij het koersverloop in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

ervaring beleggen in PostNL 4

Figuur 3: ervaring beleggen in PostNL koersverloop. Klik om deze te vergroten.

De koers bleef vrij stabiel zoals u kunt zien in de grafiek. Wij hebben onze positie geopend op vrijdag, maar omdat de beurs in het weekend gesloten is, lieten wij het open staan tot maandag. Op maandagochtend daalde de koers zoals wij voorspeld hadden. Wij grepen onze kans om de positie te sluiten. Met een inleg van €166 hebben wij binnen 2 dagen een winst van maar liefst €61 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat in een tabel zien.

ervaring beleggen in PostNL 5

Figuur 4: ervaring beleggen in PostNL eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Ervaring beleggen in PostNL: tips

  • De eerste tip die wij u willen meegeven gaat over een gratis beurssimulator. Download het programma en open een demoaccount waar u circa 20.000 euro fictief geld gestort krijgt. Hiermee kunt u fictief gaan beleggen op realistische koersen, maar zonder financiële risico’s. Klik hier voor de demo.
  • Wilt u graag meer leren over beleggen? Doe dan de gratis cursus beleggen. Deze leren beleggen voor beginners cursus leert u beleggen binnen 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Beleggen oefenen? Download hier de gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/PostNL
http://www.postnl.nl/en/about-postnl/press-news/downloads/mail/
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/31/definitief_akkoord_over_cao_postnl/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu