Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Handelen in aandelen L’Oréal: 26% rendement

Handelen in aandelen L’Oréal: 26% rendement

12 mei 2015 09:24 | 1.888 keer gelezen

Wil jij net als ons handelen in aandelen L’Oréal en zelf een mooi rendement realiseren? Heb je altijd al willen beginnen met daytraden, oftewel daghandelen? In dit artikel zullen wij aan de hand van onze ervaring het daytraden nader toelichten, zodat jij ook van start kunt gaan met daytraden. Lees daarom nu verder, want je kunt nu zelf daytrader worden!

Handelen in aandelen L'Oréal

Daytraden

Er zijn verschillende manieren van beleggen. Wij zullen in dit artikel het daytraden met je bespreken. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Indien je er ook voor kiest om te gaan daghandelen, betekent het dat je ervoor kiest om te beleggen in een korte tijd. Daghandelen heeft als doel een mooi rendement realiseren binnen één beursdag. Daytraden kan verschelen van 30 minuten tot 6 uren, dit behoort allemaal tot daytraden. Hiermee beperk je risico, je bent namelijk maar voor een korte periode aanwezig op de effectenbeurs. Wij zullen nu aan de hand van een aantal stappen en onze eigen beleggingservaring het daytraden verder illustreren.

Aanleiding zoeken

Zomaar op een bedrijf te gaan beleggen is niet handig. Je hebt dan geen weet over de recente ontwikkelingen van dat bedrijf. Wij beleggen daarom altijd aan de hand van een aanleiding. Dit heeft voor ons vele malen een mooi rendement opgeleverd. Wat houden recente ontwikkelingen van een bedrijf in? De nieuwsberichten die iedere dag over verschillende bedrijven voorbij komen zijn recente ontwikkelingen. Aan de hand van deze nieuwsberichten kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersstijging en bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersdaling.

Voorbeelden van recente ontwikkelingen

Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht: ‘bedrijf X heeft 4,5% winst gerealiseerd dan een kwartaal eerder.’ Dit bericht illustreert een positief nieuwsbericht, wat betekent dat de aandelen van bedrijf X populairder zullen worden onder de beleggers. Wij verwachten dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht: ‘bedrijf Y heeft een groot verlies geleden van 10% in vergelijking met een jaar eerder door de toename van concurrentie.’ Dit is een enorm negatief nieuwsbericht over bedrijf Y. De aandelen van bedrijf Y zullen hierdoor in populariteit dalen onder de beleggers. Wij verwachten dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Handelen in aandelen L’Oréal: aanleiding

Op 20 april kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over L’Oréal tegen. In het bericht wordt vermeld dat L’Oréal profiteert van zwakkere euro. Het Franse cosmeticabedrijf heeft hiermee haar omzet in het eerste kwartaal sterk zien toenemen. Dit onder andere door de positieve wisselkoerseffecten. Het bericht over L’Oréal vertaalt een extreem positieve ontwikkeling. Dit is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging. Wij verwachtten dat aandelen L’Oréal onder de beleggers populairder zouden worden en dat hierdoor de koers zou gaan stijgen.

Handelen in aandelen L'Oréal

Figuur 1: Handelen in aandelen L’Oréal – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Handelen in aandelen L’Oréal: koersverloop

Wij hebben ervoor gekozen om de positie bij beursopening om 9 uur te openen met een inleg van 223 euro. Het mooie van online beleggen is dat je inleg een andere waarde krijgt, omdat er met online beleggen gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je kunt gaan beleggen met kleine bedragen. De hefboom vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor, dit kan per effect verschillen. In ons geval was de hefboomfactor 1:20. Dat betekent dat onze inleg met 20 werd vermenigvuldigd, onze inleg kreeg hierna een waarde van 4.460 euro. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 25 aandelen L’Oréal.

In onderstaande afbeelding wordt het koersverloop weergegeven. Daarin is te zien dat er bij de beursopening gelijk een koersstijging plaatsvond. Wij hadden binnen 25 minuten al een rendement van 26% gerealiseerd dat is de reden dat wij na 25 minuten ervoor hebben gekozen om de positie te sluiten, om een onverwachte koersdaling te voorkomen.

Handelen in aandelen L'Oréal

Figuur 2: Handelen in aandelen L’Oréal – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Handelen in aandelen L’Oréal: eindresultaat

Wij hebben onze positie om 9:25 uur gesloten met een winst van 60 euro! Wij houden zelf altijd een rendement van 20% in gedachten, wij hebben met deze belegging een rendement van 26% gerealiseerd, dat is een uitstekend rendement! In figuur 3 is de winst en de beleggingstijd terug te vinden.

Handelen in aandelen L'Oréal

Figuur 3: Handelen in aandelen L’Oréal – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Indien je na het lezen van dit artikelen geïnteresseerd bent in het daytraden leren, start dan nu zelf met de gratis beleggingssoftware en word zelf daytrader. Als je meer theorie prefereert alvorens te starten met beleggen, kun je nu ook gebruik maken van het demo beleggen. Bij demo beleggen wordt er gebruik gemaakt van fictief geld, waarmee je op werkelijke koers kunt gaan beleggen. Op deze manier loop je geen financieel risico en kun je wel leren beleggen. Het demo beleggen is overigens in hetzelfde programma als het beleggen met echt geld. Hierdoor kun je ook gemakkelijk overschakelen van het demo beleggen naar het beleggen met echt geld als je gevoel hebt genoeg te hebben geoefend.

Ervaar het beleggen zelf en start nu met de gratis software!


Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/L%27Or%C3%A9al
http://www.belegger.nl/nieuws/2664035/loreal-profiteert-van-zwakkere-euro.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu