Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Online aandelen kopen Peugeot Citroën: € 48 winst

Online aandelen kopen Peugeot Citroën: € 48 winst

11 maart 2015 09:09 | 1.921 keer gelezen

Met online aandelen kopen Peugeot Citroën hebben wij een winst van 48 euro behaald! Met een inleg van 140,40 euro hebben wij een rendement van 34% gerealiseerd. Ben jij benieuwd hoe je zelf een leuke winst kunt behalen met online beleggen? In dit artikel zullen wij uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat.

Online aandelen kopen van Peugeot Citroën

Online aandelen kopen

Het is tegenwoordig mogelijk om online te beleggen. Veel mensen zijn hiervan op de hoogte, maar beschikken nog niet over de nodige kennis om te beginnen met online beleggen. In dit artikel zullen wij onze ervaring delen met online aandelen kopen Peugeot Citroën. In dit voorbeeld wordt stap voor stap uitgelegd hoe online beleggen precies werkt. Tevens zullen wij ook tips geven om je zo goed mogelijk op weg te helpen met online beleggen. Met online beleggen heb je de mogelijkheid om te beleggen met kleine bedragen, vandaag de dag kun je beleggen met 100 euro en minder.

Koersen voorspellen

Er zijn twee mogelijkheden om een voorspelling te doen op koersen. Je kunt gebruik maken van de technische- en fundamentele analyse. De technische analyse is het bestuderen van grafieken van vroegere aandelenkoersen, in combinatie met historische informatie uit de markt zoals: prijs en omzet.  Bij de technische analyse wordt gebruik gemaakt van een trendlijn. Deze trendlijn laat historische koersen zien. De trendlijn geeft de mogelijkheid om na te gaan of de koersen wel of niet intens fluctueerden en aan de hand hiervan kun je een voorspelling doen over de toekomstige koersen.

De fundamentele analyse heeft daarentegen niks met historische informatie te maken. Bij deze analyse gaat het om het verzamelen van recente gegevens en achtergronden van bedrijven. Wij maken vooral gebruik van deze analyse. Een goed voorbeeld hiervan is het vinden van nieuwsberichten over bedrijven. Een positief nieuwsbericht kan zorgen voor een stijgende koers en een negatief nieuwsbericht kan zorgen voor een dalende koers.

Online aandelen kopen Peugeot Citroën: aanleiding

Bij dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Wij zagen een positief nieuwsbericht over het Franse autobedrijf Peugeot Citroën, zie figuur 1. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij gingen speculeren op een koersstijging.

Online aandelen kopen van Peugeot Citroën

Figuur 1: Nieuwsbericht Peugeot Citroën. Klik om deze te vergroten.

Online aandelen kopen Peugeot Citroën: positie openen

Zodra je aanleiding hebt gevonden om te speculeren op een koersdaling- of stijging, kun je de positie openen. In ons geval gaat het om een koersstijging, aangezien het nieuwsbericht over Peugeot positief was. Bij het openen van de positie heb je ook de mogelijkheid om je risico te bepreken door een profit call of stop loss in te stellen. De profit call is een functie om in te stellen bij welke hoeveelheid winst je graag wil dat de positie automatisch sluit. Bij de stop loss functie kun je daarentegen het maximale verlies instellen, waardoor de positie automatisch wordt gesloten.

Online aandelen kopen Peugeot Citroën: koersverloop

In figuur 2 kun je het koersverloop van Peugeot Citroën terugvinden. Hier is een duidelijke koersstijging te zien op 18 februari 2015. Dit is dezelfde datum waarop het artikel werd geplaatst. In het koersverloop is terug te zien dat er op 19 februari een lichte daling heeft plaatsgevonden, dit was nadat wij de positie hadden gesloten.

Online aandelen kopen van Peugeot Citroën

Figuur 2: Het koersverloop van Peugeot Citroën. Klik om deze te openen.

Online aandelen kopen Peugeot Citroën: eindresultaat

In figuur 3 kun je het eindresultaat van online aandelen kopen Peugeot Citroën terugvinden. Zoals eerder aangegeven; met een inleg van 140,40 euro en een winst van 48 euro hebben wij een prima rendement van 34% gerealiseerd.

Online aandelen kopen van Peugeot Citroën

Figuur 3: Eindresultaat online aandelen kopen  Peugeot Citroën. Klik om deze te vergroten.

Tips: beleggen voor dummies

Om te leren beleggen adviseren wij om eerst gebruik te maken van demo beleggen, beleggen met demo geld zorgt ervoor dat je goed kunt oefenen voordat je over gaat op echt geld. Op deze manier kan je ervaring op doen met beleggen en het programma. Wanneer je er klaar voor bent kan je gemakkelijk overschakelen naar het account met echt geld.

Download hier de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

http://www.nu.nl/beurs/3994968/eerste-winst-in-drie-jaar-peugeot.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu