Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Slim beleggen Gemalto: 22% rendement

Slim beleggen Gemalto: 22% rendement

6 oktober 2015 16:50 | 1.214 keer gelezen

Met slim beleggen Gemalto hebben wij een winst behaald van bijna 22 euro in slechts twee uur tijd. In dit artikel zullen wij deze ervaring met je delen, zodat jij kennis krijgt van onze beleggingsstrategie. Denk je dat beleggen niet geschikt is voor jou omdat je niet zoveel geld beschikbaar hebt? Het tegendeel is waar. Tegenwoordig is beleggen voor studenten en minder bedeelde mensen ook mogelijk! Wil je weten hoe dit is veranderd? Lees dan snel dit artikel.

Slim beleggen Gemalto

Hoe kan ik beleggen met een klein bedrag?

Bij traditioneel beleggen was het niet realistisch om te gaan beleggen met kleine bedragen. Het was of niet mogelijk om zo’n kleine positie te openen of de kleine positie leverde een extreem laag rendement op. Tegenwoordig kunt u online beleggen, een manier van beleggen dat veel voordelen met zich meebrengt.

Ten eerste wordt er bij online beleggen gebruik gemaakt van een hefboom. Deze hefboom vermenigvuldigt jouw belegging met een bepaalde factor. Wij openden een positie van 100 euro, maar dit werd vermenigvuldigd met de hefboomfactor. Door deze hefboomfactor werd onze belegging 1760 euro waard!

Bij traditioneel beleggen loop je een groot risico over de positie die je opent. Wanneer de koers daalt, verlies je geld. Ook is het niet mogelijk om de maximale hoogte van je winst of verlies in te stellen, wat betekent dat je de koers constant in de gaten moet houden om grote verliezen te voorkomen. Met online beleggen kun je op zowel een koersdaling als koersstijging beleggen. Wanneer je voorspelling klopt, kun je de winst binnenhalen. Ook kun je een punt instellen waarop de positie gesloten moet worden. Hier kun je de functies stop loss en profit call voor gebruiken. Met de stop loss kies je een bepaald bedrag dat je maximaal wilt verliezen. Wanneer de koers dit punt bereikt, wordt de koers gesloten. Met de profit call kun je de winst aangeven waarmee je tevreden zou zijn. Zodra de koers op dit punt komt, wordt jouw positie gesloten. In figuur 1 zijn de stop loss en de profit call weergeven.

Figuur 1: Slim beleggen Gemalto – Risicobeheer. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Slim beleggen Gemalto – Risicobeheer. Klik om te vergroten.

Slim beleggen Gemalto: Aanleiding

Om slim te kunnen beleggen is het raadzaam om een goede aanleiding te hebben voordat u een positie opent. Voor ons is een nieuwsbericht vaak een goede aanleiding. Op 6 oktober kwamen wij het bericht tegen dat u in figuur 2 kunt lezen. Dit bericht gaat over Gemalto, een bedrijf dat chipkaarten produceert. In het bericht wordt duidelijk dat Gemalto en Samsung een samenwerking aangaan. Dit is erg positief voor het bedrijf, want hierdoor komen er meer orders binnen. Een positief bericht is voor ons vaak een reden om te speculeren op een koersstijging. Een negatief bericht is voor ons vaak een reden om te verwachten dat de koers gaat dalen. Wij kozen ervoor om te speculeren op een koersstijging en gingen beleggen met 100 euro.

Figuur 2: Slim beleggen Gemalto – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Slim beleggen Gemalto – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Slim beleggen Gemalto: Koersverloop

Door het instellen van de profit call en de stop loss, waren wij er zeker van dat we niet meer dan 25% verlies zouden draaien wanneer onze verwachting niet zou kloppen. Ook waren wij verzekerd van een winst van ongeveer 20% als de koers dit punt zou bereiken. Door deze functies hoefden wij onze positie niet in de gaten te houden. Hieronder kun je het koersverloop zien van onze positie. Zoals wij hadden verwacht, steeg de koers na het positieve bericht.

Figuur 3: Slim beleggen Gemalto – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Slim beleggen Gemalto – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Slim beleggen Gemalto: Resultaat

Na ongeveer twee uur werd de positie gesloten door de profit call. We hebben in een korte tijd een winst gerealiseerd van bijna 22 euro met een inzet van maar 100 euro. Dit betekent een rendement van ongeveer 22% en daar waren wij erg tevreden over. Door online beleggen kunt u dus met kleine beleggingen een hoog rendement behalen! In figuur 4 kun je ons resultaat bekijken.

Figuur 4: Slim beleggen Gemalto – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Slim beleggen Gemalto – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Ben je net begonnen met beleggen of wil je gaan starten? Dan raden wij je aan om eerst een korte cursus te volgen om het één en ander te leren. In deze gratis cursus beleggen vergroot je jouw basiskennis over online beleggen. Ook worden er een aantal tips en trucs in gegeven die goed van pas kunnen komen tijdens het beleggen. Klik hier om de cursus te bekijken.

Naast de cursus is er ook een demo verkrijgbaar waarin je kunt oefenen met demogeld. Zo doe je wat ervaring op en loop je geen risico over je eigen geld. Na deze demo kun je met één muisklik over gaan op echt geld.

Download nu de demo en ontvang direct 20.000 euro aan demogeld!

Bronnen:https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemalto

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/10/6/gemalto_opnieuw_in_zee_met_samsung/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu