Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Slim beleggen KPN met weinig geld

Slim beleggen KPN met weinig geld

5 februari 2015 15:20 | 1.165 keer gelezen

Slim beleggen KPN is ons advies voor vandaag, wij namen onze kans met de KPN koers. Door ons oog op het economische nieuws te houden kregen we een mooie koers in zicht. Wij maakten € 30 winst binnen anderhalve dag door te beleggen met 100 euro. Krijgt u door dit nieuws zin om net als ons belegger te worden? En bent u benieuwd naar hoe beleggen nou eigenlijk werkt. Dit artikel behandeld deze vragen voor u dus lees snel verder.

slim beleggen kpn

Oog op het nieuws houden

Uw aandacht bij het nieuws houden, we doen het iedere dag, maar meer om op de hoogte te blijven voor wat er speelt in de wereld. Nu is het zaak om dit gedrag op te pakken om te gaan beleggen. Beleggers houden hun oog op het nieuws om te voorspellen of een koers gaat dalen of niet. Als er namelijk negatief nieuws is over een bedrijf dan kan dit tot gevolg hebben dat de koers van dit bedrijf gaat dalen. Beleggers kunnen dit nieuws zien als een slechte toekomst voor het bedrijf. Hierdoor gaan zij hun aandelen verkopen en zal de koers gaan dalen. Deze koersdaling kunt u in uw voordeel laten werken door met beleggen “short” te gaan. Door short te gaan belegt u op een koersdaling. Wij gingen short door te beleggen op de daling van KPN en haalden er een leuk resultaat mee binnen.

Leren hoe de vork in de steel steekt

Direct beginnen met beleggen met echt geld is natuurlijk geen goed idee, dit raden wij u ook aan om niet te gaan doen. Eerst is het verstandig om bekend te worden met beleggen en waar u op moet letten. Gelukkig is er tegenwoordig gratis handelssoftware, dit is een soort tutorial aandelen voor dummies, waarmee u kunt starten met beleggen. Deze software heeft een demo account die u helpt van start te gaan door fictief beleggen met demo geld. Zo loopt u niet het risico om geld te verliezen. Als u zich wegwijs hebt gemaakt met de demo en denkt klaar te zijn voor het echte werk, dan kan u makkelijk via de software overschakelen naar het echte geld modus. In deze modus kan u door een eigen account aan te maken gaan beleggen met uw eigen geld. Het is dan geheel aan u om met uw adelaarsoog de juiste beslissing te maken bij het nieuws en vervolgens de keus te maken of u gaat beleggen met kleine of grote bedragen. Zelfs met relatief klein ogende bedragen voor de beurs kunt u leuke winsten boeken.

Slim beleggen KPN door nieuws

Zodra u zich wegwijs hebt gemaakt in de handelssoftware, is het tijd om op zoek te gaan naar interessant economisch nieuws. Onze beslissing voor short gaan op de KPN koers namen wij door onderstaand nieuwsbericht.

slim beleggen kpn
Figuur 1: Slim beleggen KPN nieuws. Klik om te vergroten.

In het nieuwsitem staat dat er een verlaging wordt verwacht van de koers van KPN. De beleggers verliezen vertrouwen in de koers en zullen aandelen verkopen waardoor de koers zal dalen. Voor ons als beleggers dus de ideale kans om short te gaan op de koers van KPN.

Short gaan met aandelen KPN

Wij kochten 650 aandelen van KPN aan t.w.v. €100 en namen onze positie op de koers in. Vanaf dat moment was het een kwestie van regelmatig in de gaten houden waar de koers zich heen bewoog. Het verloop van de koers vanaf het moment dat wij onze positief innamen hebben wij hieronder in figuur 2 geplaatst.

slim beleggen kpn
Figuur 2: Koersverloop van KPN. Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

Resultaat slim beleggen KPN

De koers was na anderhalve dag zodanig gedaald dat wij hieruit een mooie winst konden halen. Wij waren blij met deze winst en besloten daarom dan ook onze positie op de koers te sluiten en de winst te innen. Het resultaat was een winst van €30 binnen anderhalve dag met een inleg van €100. Om deze belegging duidelijk voor ons in kaart te brengen maakt de beleggingssoftware een tabel voor ons aan. Deze tabel ziet u in figuur 3.

slim beleggen kpn
Figuur 3: Slim beleggen KPN eindresultaat. Klik om te vergroten.

Stappenplan om te beginnen met beleggen

  • Volg de cursus beleggen waarmee u binnen 30 minuten alle benodigde basisvaardigheden leert.
  • Download de gratis handelssoftware.
  • Oefen met de handelssoftware om bekend te worden met beleggen en het programma. Hiervoor kiest u het demo account waarbij u circa 20.000 euro demo geld ontvangt.
  • Begin pas met echt beleggen als u zelf heel zeker bent van u zaak en risico wil nemen voor winst.

Eerste stappen zetten met beleggen? Download hier de gratis software.

 

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_KPN 
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/1/3/paulson_verkleint_belang_in_kpn_verder/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu