Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Slim daytraden Inditex: 23% rendement

Slim daytraden Inditex: 23% rendement

25 maart 2015 09:13 | 1.900 keer gelezen

Met slim daytraden Inditex hebben wij een rendement van 23% gerealiseerd! Indien je geïnteresseerd bent in beleggen heb je nu de kans om zelf te starten met beleggen. In dit artikel zullen wij uitleggen wat daytraden inhoudt, daarnaast zullen wij onze ervaring met je delen.

Slim daytraden Inditex

Wat is daytraden?

Daytraden betekent handelen binnen één beursdag, dit betekent dat je een positie opent en deze dezelfde dag nog sluit met een mooie winst. Met daytraden kun je namelijk in een korte tijd een leuke winst realiseren! Wil je nu zelf daytrader worden? Je kunt daytraden leren aan de hand van het demo beleggen, oftewel fictief beleggen. Bij demo beleggen ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je kunt oefenen op werkelijke koersen. Dit is een uitstekende methode om ervaring op te doen voordat je begint met beleggen met echt geld.

Voordelen van online beleggen

Online beleggen heeft verschillende voordelen. Bij online beleggen kun je namelijk op korte termijn winst realiseren, maar het grootste voordeel van online beleggen is dat er gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vermenigvuldigt je inleg met een bepaalde factor, deze factor kan per effect verschillen. De grootte van de factor is terug te vinden bij de gegevens van elk effect. Vaak is de hefboomfactor 1:20, dit betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 20. Na de hefboomfactor krijgt je inleg een nieuwe waarde, deze nieuwe waarde maakt het mogelijk om meer aandelen te kopen, zonder daar extra voor te betalen! Het hefboomeffect wordt in het figuur hieronder weergegeven.

Slim daytraden Inditex

Figuur 1: Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Slim daytraden Inditex: aanleiding

Wij maken altijd gebruik van een aanleiding voordat wij gaan beleggen. Bij een aanleiding kun je denken aan recente ontwikkelingen, nieuwsberichten zijn hier een goed voorbeeld van.  Positieve nieuwsberichten zorgen ervoor dat aandelen van een bedrijf populairder worden onder beleggers, hierdoor zal de koers gaan stijgen. Negatieve nieuwsberichten hebben het tegenovergestelde effect, aandelen van dat bedrijf zullen minder populair worden onder beleggers en hierdoor zal de koers gaan dalen.

Op 18 maart kwamen wij het volgende nieuwsbericht tegen, zie figuur 2. Dit is een positief bericht over Zara-moeder, Inditex. De omzet van Inditex is namelijk met 8% gestegen tot 18,1 miljard euro. Hierdoor zullen de aandelen van Inditex populairder worden, waardoor de koers zal gaan stijgen. Dit is de reden waarom wij gingen speculeren op een koersstijging Inditex.

Slim daytraden Inditex

Figuur 2: Slim daytraden Inditex – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Slim daytraden Inditex: koersverloop

Wij hebben onze positie op 18 maart geopend om 9:00 uur, we hebben de positie dezelfde dag nog gesloten om 13:32 uur. In het koersverloop is een koersstijging terug te zien bij de opening van de beurs. De reden dat wij onze positie om 13:32 uur hebben gesloten is doordat de koers veel fluctueerde. Op het moment dat wij de positie wilden gaan sluiten was de koers al een tijdje constant gebleven. Wij hebben er daarom voor gekozen om de positie te sluiten om een onverwachtse koersdaling te voorkomen, zie figuur 3.

Slim daytraden Inditex

Figuur 3: Slim daytraden Inditex – koersverloop. Klik om te vergroten.

Slim daytraden Inditex: eindresultaat

Wij hebben binnen 5 uren een winst van 99 euro behaald. Onze inleg was 430 euro, na de hefboom kreeg onze inleg een waarde van 8.607 euro. De hefboomfactor was in ons geval 1:20, dit betekent dat onze inleg met 20 werd vermenigvuldigd. Met deze nieuwe waarde konden wij 300 aandelen Inditex kopen. Wij hebben met 99 euro winst een rendement van 23% gerealiseerd. In figuur 4 worden de winst en beleggingstijd weergegeven.

Slim daytraden Inditex

Figuur 4: Slim daytraden Inditex – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Start nu zelf met daytraden

Wil je graag zelf beginnen met daytraden? Zoals eerder vermeld kun je eerst gebruik maken van het demo beleggen. Met het demo beleggen heb je de mogelijkheid om te oefenen, je kunt hier ook beleggen met 1.000 euro. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om te beleggen met weinig geld, niet alleen met fictief beleggen maar ook met beleggen met echt geld. Dit is met name mogelijk door het hefboomeffect. Fictief beleggen is de ultieme methode om het daytraden snel onder de knie te krijgen. Tevens kunnen wij een gratis cursus beleggen aanbieden, hier worden alle termen en belangrijke punten over het daytraden verder uitgelicht.

Download hier het beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Inditex

http://www.nu.nl/beurs/4013257/zara-moeder-profiteert-van-openen-winkels.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu