Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Thuis beleggen in olie: 229 euro winst in slechts 35 minuten!

Thuis beleggen in olie: 229 euro winst in slechts 35 minuten!

16 oktober 2014 11:41 | 1.534 keer gelezen

Thuis beleggen in olie is gewoon mogelijk vanuit uw eigen huis. Zolang u een smartphone, tablet, laptop of computer met internet in uw bezit heeft kunt u altijd virtueel beleggen en uw beleggingen in de gaten houden. Bent u het beleggen nog een beetje aan het uittesten en wilt u er graag wat meer over leren? Lees dan snel ons praktijkvoorbeeld waarin wij een winst van €229 hebben gerealiseerd in 35 minuten!

Thuis beleggen in olie

Thuis beleggen in olie: selectie

Voor het gemak pakten wij onze laptop er even bij en openden het handelsplatform waar wij regelmatig op beleggen. Een handelsplatform is een programma waar vraag en aanbod van beleggingsinstrumenten bij elkaar worden gebracht. Met een handelsplatform is het mogelijk om snel en gemakkelijk te beleggen vanuit uw eigen computer, smartphone of tablet. Zie figuur 1 voor een voorbeeld van een handelsplatform. Download een handelsplatform hier.

Beginscherm plus500

Figuur 1: voorbeeld handelsplatform. Klik om deze te vergroten.

De volgende stap die wij namen was het uitkiezen van de juiste effecten om in te beleggen. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals aandelen, indices, vreemde valuta en grondstoffen. Hoe selecteer ik een effect voor een belegging? Dat is een goede vraag die wij graag voor u beantwoorden. Wij hebben een snelle en toch leuke manier om effecten te selecteren. Het zoeken naar nieuwsberichten op bijvoorbeeld het

internet, de televisie of in de krant. Meestal zoeken wij naar nieuwtjes op het internet voordat de Europese beurs zich opent om 9 uur ’s ochtends. Dan vinden namelijk de meeste koerswijzigingen plaats. In figuur 2 kunt u zien welk nieuwsbericht voor ons de aanleiding gaf om het thuis beleggen in olie uit te gaan proberen. Disclaimer: prijzen zijn illustratief.

Thuis beleggen in olie 7

Figuur 2: nieuwsbericht olie. Klik om deze te vergroten.

Het nieuwsbericht gaat over de olieprijzen die gedaald zijn. Daarom verwachten wij dat de de oliekoers zal gaan stijgen. Nu vraagt u zich vast af hoe het mogelijk is dat een negatief nieuwsbericht over dalende olieprijzen zouden kunnen zorgen voor een winst. Naar verwachting gaat men meer gebruik maken van olie nu het zo goedkoop is, waardoor olie weer populairder zal worden. Een mogelijk gevolg hiervan is dat de waarde van olie gaat stijgen en er dus een koersstijging te constateren is. Gaat u op tijd beleggen in olie, en de koers stijgt zoals verwacht, dan is het mogelijk om een leuke winst te realiseren. Dit noemen wij nou slim beleggen.

Thuis beleggen in olie: kopen

Zoals u ziet in figuur 3 hebben wij 1.000 vaten gekocht voor een kleine €440. U hoeft niet enorme bedragen in te leggen. U kunt ook gewoon beleggen met weinig geld, bijvoorbeeld €50.

Thuis beleggen in olie 3

Figuur 3: olie kopen. Klik om deze te vergroten.

De inlegwaarde werd door de hefboom vermenigvuldigd tot een bedrag van €66.480. De hefboom zorgt ervoor dat uw inlegwaarde tegen een kleine vergoeding vermenigvuldigd wordt. Dit maakt het interessant, omdat u dus mogelijk ook een leuke winst kunt maken met beleggen met kleinere bedragen. Beleggen met 100 euro is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie figuur 3 voor de werking van de hefboom.

Thuis beleggen in olie 11

Figuur 4: hefboom. Klik om deze te vergroten.

In figuur 5 ziet u het koersverloop van olie tijdens onze belegging. Olie heeft vaak een onstabiele koers, waarbij veel koerswijzigingen zichtbaar zijn. Hierdoor kan het mogelijk zijn om leuke winsten te realiseren.

Thuis beleggen in olie 5

Figuur 5: olie koerstrend. Klik om deze te vergroten.

Thuis beleggen in olie: verkopen

Nadat er een lichte stijging was geconstateerd in de koers besloten wij de positie handmatig te sluiten. Hier bereikten wij een leuke winst mee. Met een inlegwaarde van €439 hebben wij een winst gerealiseerd van maar liefst €229! En dat zonder enig moeite en gewoon thuis in de woonkamer! In figuur 6 ziet u het eindresultaat van thuis beleggen in olie.

Thuis beleggen in olie 2

Figuur 6: eindresultaat olie. Disclaimer: prijzen zijn illustratief. Klik om deze te vergroten.

Demo beleggen & de gratis cursus beleggen

Wij hebben twee hulpmiddelen die een beginnende belegger zullen helpen en begeleiden in het proces. Probeer de gratis beurssimulator waar u circa 50.000 euro fictief geld op uw demo rekening gestort krijgt. Download de beurssimulator hier! Ook is het mogelijk om een gratis cursus beleggen van maar 30 minuten te volgen! Deze aandelen voor dummies cursus zal u helpen het beleggen te begrijpen aan de hand van duidelijke voorbeelden. Door veel te oefenen zult u het beleggen onder de knie krijgen en bent u er uiteindelijk klaar voor om over te stappen naar een echt account. Beleggen voor studenten, senioren, zakenmannen en huisvrouwen, iedereen kan beginnen met beleggen!

Thuis beleggen in olie? Download hier een gratis beurssimulator en begin meteen met beleggen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.belegger.nl/nieuws/2656228/olie-20-procent-goedkoper-dan-in-juni.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu