Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Voorbeeld beleggen: 81 euro winst in slechts één uurtje met aandelen Fugro

Voorbeeld beleggen: 81 euro winst in slechts één uurtje met aandelen Fugro

3 september 2014 14:24 | 1.306 keer gelezen

Met een voorbeeld beleggen bij de hand is het vaak makkelijker om te leren beleggen en het ook te begrijpen. In dit artikel kunt u een voorbeeld beleggen vinden waarmee u op een simpele manier kunt zien hoe wij een belegging succesvol hebben voltooid, dus met winst. Daarnaast kunt u met fictief geld zelf ervaring opdoen in beleggen door gratis gebruik te maken van een beurssimulator.   

Voorbeeld beleggen

Online beleggen kan voor leuke verrassingen zorgen

Online beleggen is de laatste jaren enorm populair geworden. Het brengt grote voordelen met zich mee, vooral als mensen slim beleggen.  Dagelijks worden er wereldwijd enorm veel transacties voltooid en sommige zijn uitgegroeid tot beroepsmatige beleggers die nu beleggen op een professioneel niveau.

Waarom online beleggen?

Online beleggen brengt vele voordelen met zich mee:

  • Makkelijk zelf te doen

Beleggen oefenen kunt u tegenwoordig gewoon zelf direct achter uw computer of vanuit uw tablet doen. Vroeger was dit niet het geval en had u de expertise van een beleggingsadviseur nodig en was het proces veel ingewikkelder. Nu kan iedereen snel en makkelijk beginnen met beleggen, vooral met het voorbeeld beleggen stuk in dit artikel. Zo kunt u aan de hand van een voorbeeld sneller zien hoe beleggen in zijn werking gaat. U kunt nu binnen een minuut een gratis account aanmaken op een handelsplatform.

  • Beleggen met kleine bedragen

Een ander groot voordeel aan online beleggen is het feit dat u kunt beleggen met kleine bedragen. Dit is mogelijk door middel van de hefboom. Dit is een handig middel binnen het handelsplatform waardoor men met weinig geld leuke winsten kunnen behalen. Dit is ingesteld om mensen die wat minder geld hebben of minder geld durven in te leggen, de kans te geven om toch een hogere winst te behalen. De hefboom zorgt ervoor dat uw inlegwaarde wordt vermenigvuldigt tegen een kleine vergoeding. Als u kijkt naar figuur 1 kunt u zien hoe de hefboom werkt. Met een inleg van €100 wordt uw inlegwaarde verdubbelt met met factor 20. 20 keer 100 is uiteindelijk een waarde van €2.000 waarmee u meer aandelen kunt kopen dan met uw originele inlegwaarde.

voorbeeld beleggen1

Figuur 1, hefboom. Klik op figuur om deze te vergroten.

  • Snel beleggen

Heeft u weinig tijd om te beleggen? U hoeft niet wekenlang te wachten op het resultaat, omdat beleggen in slechts enkele minuten gedaan kan worden.

  • Gratis en risicoloos

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Daarom krijgt u de kans om met fictief geld te beleggen op een handelsplatform die u gratis kunt downloaden. Met €20.000 kunt u leren beleggen op echte koersen zonder dat u echt geld verliest.  Download hier een beurssimulator.

Voorbeeld beleggen: handelen met Fugro aandelen

Het is tijd voor een voorbeeld beleggen. Met dit voorbeeld laten wij u zien hoe wij een mooie winst binnenhaalden in slechts één uur tijd. In onderstaand figuur ziet u welke stappen ondernomen zijn tijdens het proces.

voorbeeld beleggen6

Figuur 2, fases . Klik op figuur om deze te vergroten

Fase 1: Jacht maken op nieuwsberichten

Jacht maken op nieuwsberichten analyse betekent simpelweg dat u opzoek gaat naar nieuwsberichten op de televisie, het internet of in de krant. Dit hoeft alleen maar een paar minuten te duren. Na het analyseren van de gevonden nieuwsbericht hebben wij de koers voorspelt. Zie onderstaand figuur het artikel over Fugro.

voorbeeld beleggen 5

Figuur 3, nieuwsbericht Fugro. Klik op figuur om deze te vergroten.

Dankzij het indirecte belang in een olieveld krijgt Fugro een leuke stimulans van de kasstroom. Wij vermoeden dan ook dat de aandelen van Fugro zullen stijgen.

Fase 2: positie openen

Aan de hand van het nieuwsbericht besloten wij direct om aandelen van Fugro te kopen met een inleg van €215. Vervolgens heeft de hefboom deze inlegwaarde verhoogd tot €4.300. Zodra de beurs opende om 09:00 uur, hebben wij de belegging gestart. In onderstaand figuur ziet u hoe u aandelen koopt.

voorbeeld beleggen7

Figuur 4, positie openen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Fase 3: positie sluiten

U bent geheel vrij om zelf te bepalen wanneer u de aandelen verkoopt zolang de beurs geopend is. Er is ook een optie waarmee u een limiet kunt opstellen. Bij een verlies van 20 euro worden de aandelen dan automatisch verkocht. Wij hebben ervoor gekozen de koers zelf in de gaten te houden. Nadat de koers een paar minuten voor 10 begon te dalen, hebben wij de besluit genomen de winst te pakken en de positie te sluiten. In onderstaand figuur ziet u de koers van Fugro tijdens de belegging.

voorbeeld beleggen8

Figuur 5, koers Fugro. Klik op figuur om deze te vergroten.

Fase 4: uitslag

Als u besluit om uw aandelen te verkopen ziet u direct in het handelsplatform het eindresultaat. Wij realiseerden met aandelen Fugro een winst van €81 binnen één uur tijd met een inleg van €215. In onderstaand figuur ziet u het overzicht.

voorbeeld beleggen2

Figuur 6, Uitslag. Klik op figuur om deze te vergroten.

Voorbeeld beleggen: tips

Met de volgende tips willen wij u veel succes wensen met het beleggen:

  • Gratis beurssimulator tot uw beschikking. Maak gebruik van de demo op het handelsplatform en beoefen makkelijk en snel de kunsten van het beleggen. Oefening baart kunst. Probeer het nu zelf uit! Download hier een handelsplatform en start meteen.

Probeer de handelssimulator nu gratis uit.

Bronnen: http://deaandeelhouder.nl/news/2014/8/20/beursblik_vondst_olieveld_positief_voor_kasstr/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu