Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Voorbeeld winst met beleggen Engelse index

Voorbeeld winst met beleggen Engelse index

17 juli 2016 16:51 | 1.892 keer gelezen

In het artikel voorbeeld winst met beleggen Engelse index wordt uitgelegd hoe indexbeleggen precies werkt. Met online beleggen kunnen beleggers in verschillende effecten handelen, indices is daar één van. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit precies werkt aan de hand van een beleggingsvoorbeeld. Tevens wordt nader toegelicht hoe u risico’s tijdens het beleggen kunt beperken, lees verder!

Voorbeeld winst met beleggen Engelse index

Beleggen in indices

Zoals in de inleiding werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om te beleggen in verschillende effecten. Beleggen in indices is daar één van. Een index is een geselecteerde groep beursgenoteerde bedrijven met de hoogste waarde. De gemiddelde beurswaarde van deze beursgenoteerde bedrijven samen bepaalt de waarde van de index. Een beurs in een land kan verschillende indices bezitten, in Nederland hebben we bijvoorbeeld de AEX en de AMX. In dit artikel gaan we dieper in op de Engelse index, oftewel FTSE 100.

Online beleggen in indices: Beleggen met kleine bedragen

Bij online beleggen kunnen beleggers ervoor kiezen om te beleggen in indices. Bij het beleggen in indices kunnen beleggers profiteren van een hoge hefboomfactor. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg van een belegger wordt vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor.

De hefboomfactor bij indices is relatief hoog. De hefboomfactor bij de Engelse index was bijvoorbeeld 1:294. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 294. Om een duidelijk beeld te krijgen van de hefboom, wordt hieronder een voorbeeld gegeven.

Hefboom

Figuur 1: Voorbeeld winst met beleggen – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In het bovenstaande voorbeeld gaat het om een inleg van 50 euro en een hefboomfactor van 1:294. Kortom, de inleg wordt vermenigvuldigd met 294. De uitkomst hiervan is 14.700 euro, hiermee kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. 

Voorbeeld winst met beleggen Engelse index: Aanleiding

Het is verstandig om altijd te beleggen met een aanleiding, een aanleiding kan gevonden worden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Dit is een simpele beleggingsmethode waar iedereen gebruik van kan maken. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen. Aan de hand hiervan kan worden bepaald om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 29 juni kwamen wij het onderstaande bericht tegen over de Engelse index. In dit nieuwsbericht wordt aangegeven dat Moody’s denkt dat de winstgevendheid van banken onder druk zal komen te staan door de stem van de Britten om de Europese Unie te verlaten. Dit is slecht nieuws voor de Engelse index. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Engelse index.

Engelse index nieuwsbericht

Figuur 2: Voorbeeld winst met beleggen Engelse index – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Voorbeeld winst met beleggen Engelse index: Positie openen

Wij besloten om 89,80 euro in te leggen voor deze belegging. De inleg werd vermenigvuldigd met 294, hierdoor kregen wij een nieuwe inlegwaarde van 26.401 euro. We konden hiermee een aandelenpositie innemen van 350 contracten. Daarnaast hadden wij bij het openen van de positie besloten om gebruik te maken van handige functies in het beleggingsprogramma: de profit call en stop loss functies. Deze functies zorgen ervoor dat de positie automatisch wordt gesloten bij een gewenst rendement of maximaal verlies. Hieronder is het koersverloop van de belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers daalde na het openen van de positie.

Engelse index koersverloop

Figuur 3: Voorbeeld winst met beleggen Engelse index – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Voorbeeld winst met beleggen Engelse index: Resultaat

De profit call had onze belegging gesloten bij het aangegeven rendement van 22%. Dit hebben wij bereikt met slechts een inleg van 89,90 euro. Wij hebben in dit voorbeeld 19,80 euro winst gerealiseerd. Hieronder wordt het resultaat van onze belegging weergegeven. Hier kunt u de winst en de beleggingstijd bekijken.

Engelse index resultaat

Figuur 4: Voorbeeld winst met beleggen – Resultaat. Klik om te vergroten.

Risico’s beperken

Er zijn verschillende manieren om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Het is verstandig om altijd gebruik te maken van de profit call en stop loss functies in het beleggingsprogramma. Met deze functies zijn beleggers in staat om risico’s te beperken. De profit call functie zorgt ervoor dat de positie automatisch wordt gesloten als de koers het aangegeven winstpunt bereikt. De stop loss functie zorgt ervoor dat de positie automatisch wordt gesloten bij het aangegeven verlies punt.

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een cursus beleggen en demo beleggen. Door te oefenen en meer te leren over beleggen, kunnen beleggers risico’s tijdens het beleggen beperken.

Leren beleggen voor beginners

Om meer te leren over beleggen, is het slim om gebruik te maken van de cursus beleggen. Deze cursus is geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De cursus bestaat uit zes relevante hoofdstukken. In één van de hoofstukken wordt ook aandacht besteed aan verschillende beleggingsmethodes waar u gebruik van kunt maken. Deze beleggingsmethodes worden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hieronder kunt u de zes hoofdstukken van de cursus bekijken.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Beleggen voor dummies: Slim beleggen

Beleggen met demo geld is een handige en leuke manier om het beleggen te oefenen. Met een demo account kunt u beleggen met fictief geld op werkelijke koersen. Met een demo account kunt u zorgeloos fouten maken en hiervan leren. Kortom, een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma!

Starten met beleggen? Download het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 
http://www.nu.nl/economie/4285087/moodys-somberder-britse-banken-brexit.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu