Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Zelf aandelen kopen Randstad: 20% rendement

Zelf aandelen kopen Randstad: 20% rendement

15 juni 2015 12:32 | 1.672 keer gelezen

Met zelf aandelen kopen Randstad hebben wij een rendement van 20% gerealiseerd. Ben jij ook geïnteresseerd in online beleggen, alleen weet je niet hoe je moet beginnen? Wij zullen in dit artikel het online beleggen nader toelichten aan de hand van onze beleggingservaring. Tevens zullen wij het verschil tussen traditioneel en online beleggen illustreren.

Zelf aandelen kopen Randstad

Traditioneel beleggen vs. online beleggen

Het traditioneel beleggen verschilt erg van het online beleggen. Het online beleggen neemt veel voordelen met zich mee. Bij online beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van CFDs, dit is de afkorting van Contract For Difference. Bij het traditioneel beleggen ben je eigenaar van een aandeel, bij online beleggen ben je geen eigenaar van het aandeel. Tevens kan er bij online beleggen winst worden gemaakt bij een koersstijging en bij een koersdaling. Het speculeren op een koersdaling is alleen mogelijk bij online beleggen.

Het is eveneens bij online beleggen mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, dit komt door de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je met een kleine inleg een mooie winst kunt realiseren. De hefboom werkt namelijk met een hefboomfactor, deze factor kan per effect verschillen. Vaak is de factor 1:20, dat betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd. Stel dat je een inleg hebt van 20 euro, je inleg krijgt dan een nieuwe waarde na de hefboom. Indien de hefboomfactor in dit geval 1:20 is, zal je inleg een waarde krijgen van 400 euro. Door een hogere waarde van je inleg, kun je een hogere aandelenpositie innemen waardoor je meer winst kunt realiseren. Het voorbeeld is in onderstaande afbeelding weergegeven.

Zelf aandelen kopen Randstad

Figuur 1: Hefboomconstructie voorbeeld. Klik om deze te vergroten.

Aanleiding zoeken

Voordat je ervoor kiest om te gaan beleggen is het van belang dat je een aanleiding vindt. Het is bij online beleggen namelijk mogelijk om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Met een aanleiding kun je erachter komen of je beter op een koersstijging of een koersdaling kunt gaan speculeren. Bij een aanleiding kun je denken aan recente ontwikkelingen met betrekking tot beursgenoteerde bedrijven. Dit kunnen positieve of negatieve nieuwsberichten zijn. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht is: ‘Bedrijf X heeft deze maand 4,5% meer omzet weten te realiseren’. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht is: ‘Bedrijf Y heeft deze maand weer 2% verlies geleden’. Wij kiezen er bij een positief nieuwsbericht voor om te speculeren op een koersstijging. Wij gaan ervan uit dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. In tegenstelling tot positieve nieuwsberichten, speculeren wij bij negatieve nieuwsberichten op een koersdaling. Wij gaan ervan uit dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen. Deze methode wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd.

Zelf aandelen kopen Randstad: aanleiding

Op 9 juni kwamen wij het onderstaande bericht tegen over de Nederlandse uitzendmarkt, Randstad. Randstad is een de afgelopen weken in een fors tempo gegroeid, dat bleek uit de cijfers die dinsdag werden gepresenteerd door brancheorganisatie ABU. Het aantal gewerkte uren in de uitzendsector nam in week 17 tot en met 20, met 18 procent toe op jaarbasis. De omzet steeg in deze periode zelfs met 20 procent. Dit is uitstekend nieuws voor de Nederlandse uitzendmarkt! Wij hebben door dit nieuwsbericht ervoor gekozen om te speculeren op een koersstijging Randstad.

Zelf aandelen kopen Randstad

Figuur 2: Zelf aandelen kopen Randstad – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Zelf aandelen kopen Randstad: positie openen

Wij openden onze positie op 9 juni om 11:57 uur met een inleg van 129 euro. Na het hefboomeffect kreeg onze inleg een nieuwe waarde, namelijk: 2580 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:20. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Randstad. In figuur 3 is het koersverloop van de positie te zien. Er is een duidelijke koersstijging te zien in het koersverloop.

Zelf aandelen kopen Randstad

Figuur 3: Zelf aandelen kopen Randstad – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zelf aandelen kopen Randstad: eindresultaat

Voordat wij de positie hadden geopend hebben wij de profit call en limit call ingesteld. Profit call betekent dat je een winst punt instelt waar de positie automatisch sluit. Bij de limit call stel je een verlies punt in, zodat je niet meer kunt verliezen dan je hebt ingesteld. Hierdoor hoef je de koers niet constant in de gaten te houden. Onze positie is automatisch gesloten bij de limit call. Met een inleg van 129 euro en een winst van 25 euro, hebben wij een rendement van 20% gerealiseerd. In het onderstaande figuur worden de winst, beleggingstijd en de reden van sluiten weergegeven.

Zelf aandelen kopen Randstad

Figuur 4: Zelf aandelen kopen Randstand – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Leren beleggen voor beginners

Wil jij na het lezen van dit artikel ook starten met online beleggen? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma en start vandaag nog met beleggen! Tevens heb je de mogelijkheid om met dit programma eerst te starten met beleggen met demo geld. Je ontvangt hier een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt beleggen op werkelijke koersen. Het online beleggen is een uitstekende innovatie waardoor beleggen voor studenten ook mogelijk wordt. De studenten kunnen namelijk beleggen met een klein bedrag door de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaald bedrag.

Start vandaag nog met beleggen, download het gratis programma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/6/9/flink_hogere_groei_nederlandse_uitzendmarkt/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu