Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Aandelen verhandelen ING: 34 euro winst

Aandelen verhandelen ING: 34 euro winst

9 oktober 2015 12:12 | 1.256 keer gelezen

Met een inleg van 149 euro gingen wij aandelen verhandelen ING en realiseerden wij een rendement van 23%. Door slim beleggen kunt u veel voordeel behalen en een mooi rendement behalen. Wilt u weten hoe u slim kunt beleggen? Lees dan snel dit artikel door en start met online beleggen.

Aandelen verhandelen ING

Hoe kunt u op een slimme manier beleggen?

Wij maken gebruik van CFD beleggen. CFD is een afkorting voor Contract For Difference en is hetzelfde als online beleggen. Deze manier van beleggen is ideaal voor de snelle beleggers die elke dag kans willen maken op een mooie winst. Met CFD beleggen kunt u inzetten op een koersstijging en een koersdaling. U plaatst als het ware een verwachting van een koersverandering. Wanneer u een koersstijging verwacht, kunt u hier op speculeren. Dit wordt long gaan genoemd. Gaat de koers volgens u dalen? Dan speculeert u op een koersdaling. Speculeren op een daling wordt ook wel short gaan genoemd. Wanneer uw verwachting werkelijkheid wordt, verdient u hier geld aan.

Ook heeft u te maken met de zogenaamde hefboomfactor van CFD beleggen. Deze hefboom vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grotere positie kunt openen en daarmee kans maakt op meer winst. Deze hefboomfactor heeft beleggen met weinig geld mogelijk gemaakt. In figuur 1 kunt het verschil zien tussen het beleggen met en zonder hefboom. Wanneer de koers 2% stijgt, maakt u zonder hefboom een winst van twee euro. Wanneer u met hefboom belegt, maakt u met dezelfde inzet een winst van 40 euro! U kunt de hefboom dus in uw voordeel gebruiken.

Beleggen met hefboom

Figuur 1: Aandelen verhandelen ING – Beleggen met hefboom. Klik om te vergroten.

Aandelen verhandelen ING: Aanleiding

Wanneer u wilt beleggen is het erg belangrijk dat u een goede aanleiding hebt voor deze belegging. Het is niet raadzaam om zomaar ergens op te gaan beleggen. Een nieuwsbericht kan een goede aanleiding zijn voor uw belegging. Nieuwsberichten zeggen vaak iets over de financiële situatie van een bedrijf. Als een bedrijf negatief in het nieuws komt, bestaat er een kans dat de koers gaat dalen. Komt er een positief bericht uit over het bedrijf, dan is er een kans dat de koers gaat stijgen.

Op 27 mei kwamen wij het nieuwsbericht tegen dat u kunt lezen in figuur 2. Het nieuwsbericht gaat over ING Groep, een Nederlandse financiële instelling. In het bericht is te lezen dat ING haar aandelen heeft verkocht voor een totale waarde van 1,1 miljard euro. Deze opbrengsten zorgen voor een sterke positie van ING, waardoor wij verwachtten dat de koers zou stijgen. Wij kozen ervoor om te speculeren op een koersstijging en openden een positie van 149 euro.

Figuur 2: Aandelen verhandelen ING – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Aandelen verhandelen ING – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Aandelen verhandelen ING: Koersverloop

Na het openen van een positie kunt u deze volgen. In de grafiek kunt u precies zien hoeveel uw positie waard is en hoe de koers verloopt. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze positie zien. Direct na het openen van de beurs steeg de koers. De koers bleef een stijgend karakter houden en op het moment dat wij een rendement van 23% hadden behaald, besloten wij onze positie te sluiten.

Figuur 3: Aandelen verhandelen ING – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Aandelen verhandelen ING – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Aandelen verhandelen ING: Eindresultaat

Na het sluiten van onze positie kregen we een winstoverzicht te zien van onze belegging. Met een inzet van 149 euro behaalden wij een winst van 34 euro. Dit betekent een heel mooi rendement van 23% binnen maar een paar uur. Hieronder kunt u ons winstoverzicht bekijken.

Figuur 4: Aandelen verhandelen ING – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Aandelen verhandelen ING – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Aan de slag met online beleggen

Wilt u zelf leren beleggen via CFD? Dan kunt u natuurlijk direct beginnen, maar wij raden u aan om eerst wat meer kennis en ervaring op te doen. Op deze manier kan de kans op verliezen een stuk kleiner worden. Ten eerste hebben wij een cursus beleggen voor u. Met deze cursus leert u alles wat u moet weten over online beleggen. De cursus bevat een aantal korte stappen en is geheel gratis. Download hier de gratis cursus en vergroot uw kennis.

Wilt leren beleggen door het zelf te doen, maar bent u bang om geld te verliezen? Dan is er speciaal voor u een demoversie verkrijgbaar. In deze demoversie ontvangt u eenedrag van 20.000 euro aan demogeld dat u kunt besteden aan fictief beleggen. Het enige wat u hoeft te doen is de demo te downloaden.

Klik hier en start direct met de demoversie, want oefening baart kunst!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/ING_Groep

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/5/27/ing_succesvol_met_verkoop_aandelen_nn_group/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu