Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Beleggen oefenen is mogelijk het begin van iets moois

Beleggen oefenen is mogelijk het begin van iets moois

23 september 2014 14:31 | 1.613 keer gelezen

Beleggen oefenen kan gemakkelijk en snel door middel van de stappenplan die wij u in dit artikel voorleggen. Verder kunt u leren beleggen via een gratis cursus beleggen die slechts 30 minuten van uw tijd vraagt. Ook is het mogelijk om een demo account te openen bij een beurssimulator en kunt u met fictief geld leren beleggen. U heeft krijgt dus drie manieren die u kunt gebruiken om beleggen onder de knie te krijgen.

achterkom kijken scherm

Er zijn drie manieren om u te helpen met beleggen:

  • Cursus beleggen
  • Oefen demo
  • Voorbeeld beleggen

Beleggen oefenen: cursus beleggen

Voordat u begint met beleggen is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en u de basis doorgenomen heeft. Dit kunt u doen met de gratis cursus beleggen. Hier wordt online beleggen voor beginners uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Klik hier en wordt meteen klaargestoomd om te starten als een actieve belegger.

Beleggen oefenen: oefen demo   

Als onervaren belegger is het belangrijk om kennis te maken met de praktijk. Wijsheid komt uit ervaring en ervaring kunt u opdoen met demo beleggen. Dit kan door een demo account aan te maken en gebruik te maken van de gratis beurssimulator. U krijgt vervolgens na het aanmaken van een account circa 20.000 euro fictief geld op uw rekening gestort. Met dit geld bedrag kunt u fictief beleggen met realistische koersen zodat u door krijgt hoe het beleggen werkt. Hoe meer u oefent met beleggen, hoe meer u het beleggen onder de knie krijgt. Na een tijdje met een beurssimulator aan de gang te zijn geweest kunt u overstappen naar een echt account om te beleggen met echt geld.

Beleggen oefenen: starten met beleggen

Nu u de cursus heeft doorlopen en met de demo heeft geoefend gaan wij aan de hand van een voorbeeld laten zien hoe wij een winst hebben gerealiseerd van €60 binnen drie uur. Daarna kunt u aan het echte werk beginnen. Met een inlegwaarde van €663.25 hebben wij binnen drie uur een winst van €60 euro behaald. 

Als eerste hebben wij de fundamentele analyse toegepast. Hiermee bedoelen wij het zoeken naar nieuwsberichten die een positief boodschap meebrengen over bijvoorbeeld een bedrijf. Voor Arcadis hebben wij het onderstaande nieuwsbericht gevonden.

Beleggen oefenen 12

Figuur 1: beleggen oefenen nieuwsbericht Arcadis. Klik om deze te vergroten.

Doordat dit nieuwsbericht een positief boodschap met zich meebrengt verwachten wij dat de waarde van aandelen Arcadis gaat stijgen. Het bedrijf heeft tenslotte een belangrijk bouwproject geaccepteerd dat veel geld in het laatje brengt. Als u figuur 2 bekijkt ziet u dat wij een inlegwaarde hadden van €663.25.

Beleggen oefenen2

Figuur 2: aandelen Arcadis kopen. Klik om deze te vergroten.  

Na de aandelen gekocht te hebben hielden we de koers nauwlettend in de gaten. Zie figuur 3 voor de koers.

beleggen oefenen 11

Figuur 3: koers Arcadis. Klik om deze te vergroten.

Toen de koers steeg en er een winst van €60 euro verscheen besloten wij de aandelen weer te verkopen. Binnen drie uur hebben wij een winst van €60 kunnen realiseren en dat zonder al te veel moeite. In figuur 3 ziet u het eindresultaat. Beleggen oefenen is dus belangrijk en nodig voordat u van zulke eindresultaten kunt genieten.

Belegggen oefenen10

Figuur 4: eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Conclusie

Voordat u begint met het echte werk is het belangrijk dat u beleggen onder de knie krijgt. Daarom hebben wij alle stappen nog een keer voor u op een rijtje gezet:

Wilt u direct beginnen? Klik dan hier.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu