Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Fictief aandelen kopen: Beleggen oefenen

Fictief aandelen kopen: Beleggen oefenen

20 april 2016 18:00 | 1.488 keer gelezen

Met fictief aandelen kopen kunt u het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Fictief beleggen is de ultieme manier om het beleggen te oefenen. Fictief beleggen wordt ook wel demo beleggen genoemd, hierbij ontvangt u een fictief bedrag waarmee u onbeperkt kunt oefenen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met fictief beleggen om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Tevens worden enkele handige beleggingstermen nader toegelicht.

 Fictief aandelen kopen

Fictief aandelen kopen

Met fictief aandelen kopen kunt u op een veilige manier het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Bij de meeste online beleggingsprogramma’s ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u onbeperkt kunt beleggen. Veel beginnende beleggers beginnen na het volgen van een cursus direct met echt beleggen, dit brengt veel risico’s met zich mee.

Met demo beleggen, oftewel fictief beleggen, hebben beginnende beleggers de mogelijkheid om gewend te raken aan het beleggingsprogramma. Tevens hebben beginnende beleggers de gelegenheid om verschillende beleggingsmethodes uit te proberen. Er zijn veel verschillende beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken, deze worden nader toegelicht in het artikel.

Aandelen voor dummies

Voor u begint met demo beleggen is het handig om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt online beleggen uitgelegd, ook worden er enkele praktijkvoorbeelden gegeven. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt slechts 30 minuten in beslag. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Belegen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Beleggingsmethodes

Er zijn verschillende beleggingsmethodes waar u gebruik van kunt maken. Twee bekende beleggingsmethodes zijn de technische- en fundamentele analyse. Deze twee beleggingsmethodes lijken niet op elkaar, er wordt op een andere manier geprobeerd om te koers te voorspellen. Hieronder worden de twee beleggingsmethodes nader toegelicht. Met fictief beleggen kunt u de twee beleggingsmethodes veilig uitproberen om te kijken welke methode u het beste vindt.

Fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen met betrekking tot bijvoorbeeld de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Tevens wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen van andere effecten waar beleggers in kunnen beleggen. Deze recente ontwikkelingen kunnen beleggers terugvinden in het beursnieuws wat dagelijks online wordt gepubliceerd. Aan de hand hier van kunnen beleggers bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er in de meeste gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd.

Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij denken dat de beleggers minder vertrouwen zullen krijgen in dat bedrijf. Tevens denken wij dat hierdoor de aandelen in populariteit zullen gaan dalen en dat ook de koers zal gaan dalen. Speculeren op een koersdaling wordt in de beleggingswereld ook wel short gaan genoemd. Hieronder wordt het stappenplan van de fundamentele analyse geïllustreerd.

Stappen voor de fundamentele analyse

Figuur 1: Fictief aandelen kopen – Stappenplan fundamentele analyse. Klik om te vergroten.

Technische analyse

Bij de technische analyse gaat het niet om de recente ontwikkelingen, maar om het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen. Het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen wordt gedaan in combinatie met historische informatie uit de markt, zoals de prijs en omzet. Na het bestuderen van de grafieken kunnen beleggers de toekomstige koers proberen te voorspellen.

Fictief aandelen kopen: Hefboomeffect

Beleggers kunnen bij het online beleggingsprogramma profiteren van het hefboomeffect. De hefboom maakt het voor beleggers mogelijk om te beleggen met een kleine inleg. De inleg wordt door de hefboom vergroot met een bepaalde hefboomfactor. Hierdoor kunnen beleggers een hogere aandelenpositie innemen. Het hefboomeffect kunt u ook gebruiken met fictief beleggen. Op deze manier kunt u ervaring op doen en nagaan hoe de hefboom werkt. Een voorbeeld van het hefboomeffect wordt hieronder geïllustreerd.

Voorbeeld van het hefboomeffect

Figuur 2: Fictief aandelen kopen – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Slim beleggen: Risico’s

Bij online beleggen kunnen aanzienlijke risico’s optreden. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. De meeste ervaren beleggers beleggen ook altijd met een aanleiding, dit vergroot de kans op het realiseren van winst. Tevens wordt de kans op verlies kleiner, als u gaat beleggen met een aanleiding. Twee handige beleggingsmethodes zijn al nader toegelicht in dit artikel.

Naast het beleggen met een aanleiding kunnen beleggers gebruik maken van twee functies in het beleggingsprogramma; de stop loss functie en profit call. Met de stop loss functie kunt u bij het openen van een beleggingspositie instellen hoeveel u bereidt bent te verliezen met deze belegging. De positie zal automatisch worden gesloten bij het aangegeven verliespunt. Met de profit call kunt u het gewenste rendement instellen, als de koers dit punt bereikt zal de positie automatisch door het programma worden gesloten. Op deze manier kunt u enkele risico’s tijdens het beleggen beperken.

Fictief aandelen kopen? Download hier het beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu