Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Fictief aandelen kopen Heineken: 59 euro winst

Fictief aandelen kopen Heineken: 59 euro winst

13 april 2015 09:47 | 1.762 keer gelezen

Wij hebben met fictief aandelen kopen Heineken een winst van 59 euro gerealiseerd. Wij zullen onze ervaring in dit artikel met je delen en zullen de methodes waar wij gebruik van maken aan je voorleggen. Ben je benieuwd hoe je zelf kunt starten met beleggen? Lees dan verder!

Fictief aandelen kopen Heineken

Slim beleggen

Vandaag de dag is het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van het hefboomeffect, hierdoor kun je beleggen met kleine bedragen en tevens een mooie winst realiseren. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd. Deze factor kan per effect verschillen, in de meeste gevallen is de factor 1:20. Dat betekent dat je inleg met 20 wordt vermenigvuldigd. De hefboomfactor zorgt ervoor dat je inleg een hogere waarde krijgt, waardoor je een hogere aandelen positie krijgt. Hierdoor profiteer je maximaal van het hefboomeffect. Een voorbeeld; indien je inleg 100 euro is en de hefboomfactor is 1:20, dan betekent het dat je inleg 20 maal zoveel waard wordt. Je inleg krijgt na het hefboomeffect een waarde van 2000 euro, zie figuur 1.

Fictief aandelen kopen Heineken

Figuur 1: Fictief aandelen kopen Heineken – hefboomeffect. Klik om deze te vergroten.

Fictief aandelen kopen Heineken – aanleiding

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd een aanleiding. Wij maken hiervoor gebruik van de fundamentele analyse. Indien je gebruik maakt van deze analyse, betekent het dat je kijkt naar recente ontwikkelingen, aan de hand daarvan ga je beleggen. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten over bedrijven, deze kunnen zowel positief als negatief zijn. Wij denken dat deze ontwikkelingen van invloed zijn op de koers. Wij geloven dat bij een positief nieuwsbericht de koers zal gaan stijgen, doordat aandelen van dat bedrijf onder beleggers populairder zullen worden. Daarentegen geloven wij dat bij een negatief nieuwsbericht de koers zal gaan dalen, doordat de aandelen van dat bedrijf onder de beleggers minder populair zullen gaan worden.

Op 9 maart kwamen wij een positief bericht tegen over Heineken, zie figuur 2. In het bericht werd aangegeven dat er in Azië een toename in de mono flessen van Heineken heeft plaatsgevonden. Vaak is een toename in vraag een positief nieuwsbericht voor een bedrijf. Aan de hand van het nieuwsbericht verwachtten wij dat er een koersstijging zou plaatsvinden, omdat de aandelen van dat bedrijf populairder zouden worden onder de beleggers. Dit is de reden dat wij gingen speculeren op een koersstijging.

Fictief aandelen kopen Heineken

Figuur 2: Fictief aandelen kopen Heineken – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Fictief aandelen kopen Heineken – koersverloop en eindresultaat

Wij hebben onze positie op maandag 9 maart geopend om 9:20 uur. Zoals in het koersverloop is te zien, fluctueerde de koers nogal. Om 13:55 uur was er een flinke koersstijging geweest, wij hebben toen besloten om de positie te sluiten om een onverwachtse koersdaling te voorkomen.

Fictief aandelen kopen Heineken

Figuur 3: Fictief aandelen kopen Heineken – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In figuur 4 kun je onze winst en de beleggingstijd nogmaals terugvinden. Wij hebben onze positie gesloten met een winst van 59 euro, wij hebben hiermee een rendement van 16% gerealiseerd!

Fictief aandelen kopen Heineken

Figuur 4: Fictief aandelen kopen Heineken – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Leren beleggen voor beginners

Ben je geïnteresseerd in online beleggen en wil je zelf ook graag beginnen met fictief beleggen zodat je geen financieel risico loopt? Start dan nu met het demo beleggen en begin gelijk met beleggen oefenen met behulp van fictief geld op werkelijke koersen. Zodra je het gevoel hebt dat je het beleggen onder de knie hebt, kun je gemakkelijk overstappen in hetzelfde programma naar het beleggen met echt geld. Tevens is de cursus beleggen beschikbaar, deze is gratis te downloaden en deze cursus duurt slechts 30 minuten!

Download hier het beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/3/9/sterke_aziatische_vraag_naar_flesjes_heineken/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu