Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Hoe daytrader worden?

Hoe daytrader worden?

9 mei 2014 15:28 | 1.070 keer gelezen

Lijkt het u wat om te speculeren op dagelijkse koersveranderingen? Dit artikel legt uit hoe daytrader worden precies werkt. Beginnen met daytraden is eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Kijkt u maar mee!

hoe daytrader worden

Wat is daytraden?

Daytraden is slim beleggen op een snelle manier. Iedere dag veranderen er wereldwijd legio koersen door veranderingen in vraag en aanbod. U als daytrader zet in op deze veranderingen en hoopt zo winst te maken. Iedereen kent de verhalen wel van mensen die beweren in één dag tijd miljonair te zijn geworden. Of dit klopt? Het antwoord hierop moeten wij u schuldig blijven. Wat wij wel weten, is dat daytraden toegankelijk is. Binnen vijf minuten kunt u al beginnen met zelf handelen.

Hoe werkt daytraden?

Daytraden werkt via gratis beleggingsoftware. Deze is gratis te downloaden. Hoe daytrader worden is dus een kwestie van deze software installeren. Deze software bevat alle wereldwijde bekende koersen en biedt u de mogelijkheid om hiermee te handelen. Handelen, niet ouderwets aandelen kopen. Aandelen kopen is niet robuust genoeg voor daytraden. U als daytrader wilt natuurijk winst pakken binnen een dag. Daarom heeft u niet genoeg aan ‘normale’ stijgingen van een paar procent. Om deze reden is in de software een slimme beleggingswijze verwerkt. Daytraden = slim beleggen.

Deze slimme beleggingswijze houdt in het kort in dat u speculeert op aandelen zonder deze daadwerkelijk te kopen. Bij speculeren kan er op veel aandelen worden belegt. Hierdoor zorgen kleine koersveranderingen snel voor merkbare resultaten. Wist u trouwens dat u bij daytraden winst kunt maken op zowel stijgende als dalende koersen zolang u maar op de goede richting speculeert?

Hoe daytrader worden in de praktijk

In praktijk lijkt speculeren verdraait veel op normaal aandelen kopen. In beide gevallen moet een koers gekozen worden en vervolgens een inleg bepaald worden. Verschil hierbij is dat bij speculeren de inleg maar een deel is van de waarde van aandelen waarop gespeculeerd wordt. Veelal gaat het maar om 5%. De snelle rekenaars zien dan in, dat u met dezelfde inleg, met 20 keer meer aandelen kunt speculeren. Het gevolg? Een koersverandering wordt 20 keer uitvergroot.

  • Normaal zou een dagelijkse koersstijging van 2% zorgen dat 100 euro met 2 euro in waarde stijgt. Speculeren zorgt daarentegen voor een waardestijging van 40 euro. Zo heeft dayraden nut gekregen. Nu begrijpt u misschien waarom daytraden ook wel turbo beleggen genoemd wordt. Bovendien heeft ook met beleggen met kleine bedragen zo zin!
  • Misschien denkt u nu: “ja, allemaal leuk en aardig, maar dat is puur theoretisch”, en daarom willen wij u graag een echte “turbo” belegging laten zien: 400 euro winst binnen 15 minuten.

 U wilt toch ook daytrader worden?

Nu weet u wat de koers van daytraden betreft: speculeren op koersen. De volgende stap is dat u zelf aan de slag gaat. Dit kan op verschillende manieren. Deze site biedt u een cursus, een simulator, praktijkervaringen van anderen en de mogelijkheid tot beginnen met echt beleggen.

Het is aan u: Hoe daytrader worden?

Bron beleggingsspel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu