Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Hoe online beleggen in Sony?

Hoe online beleggen in Sony?

24 maart 2015 09:31 | 1.774 keer gelezen

Hoe online beleggen in Sony ons een winst van 319 euro heeft opgeleverd zullen wij in dit artikel nader uitleggen! Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om online te beleggen. Online beleggen heeft veel voordelen ten opzichte van het traditioneel beleggen. Benieuwd wat de voordelen van online beleggen zijn? Lees dan nu verder!

Hoe online beleggen in Sony

Voordelen van online beleggen

Je profiteert van veel voordelen bij online beleggen. Ten eerste is het sneller en kun je op korte termijn mooie winsten realiseren. Ten tweede maak je met online beleggen gebruik van het hefboomeffect. Het hefboomeffect is een uitstekende innovatie waar je als belegger van profiteert! Bij het hefboomeffect wordt er gebruik gemaakt van een bepaalde factor. Deze factor kan per effect verschillen, dit kan je altijd terugvinden bij de gegevens van een effect. Vaak is de factor bij aandelen 1:20, dit betekent dat je inleg met 20 wordt vermenigvuldigd. Het bedrag wat hier uitkomt is de nieuwe waarde van je inleg. Met een inleg van bijvoorbeeld 100, krijgt je inleg na de hefboomfactor van 1:20 een waarde van 2000 euro. Dit betekent dat de hefboomfactor het mogelijk maakt te beleggen met kleine bedragen. Dit maakt beleggen voor studenten ook mogelijk!

Hoe online beleggen in Sony: aanleiding

Bij het beleggen is het van belang om te zoeken naar een aanleiding. Een aanleiding kan ervoor zorgen dat je gaat speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Wij maken altijd gebruik van recente ontwikkelingen als aanleiding voor een belegging. Op 17 maart kwamen wij het volgende nieuwsbericht tegen, zie figuur 1.

Hoe online beleggen in Sony

Figuur 1: Hoe online beleggen in Sony – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat de winst van Sony hoger is uitgevallen dan eerst werd vermeld. Het Japanse elektronicaconcern heeft over het kwartaal tot 31 december een nettowinst gerealiseerd van 90 miljard yen, dit is 1 miljard yen meer dan Sony eerder had aangekondigd. Dit is een uitermate positief nieuwsbericht. Sony heeft meer winst gerealiseerd dan werd verwacht. Hierdoor zullen aandelen populairder worden onder beleggers en zal de koers gaan stijgen. Dit is de reden waarom wij op een koersstijging gingen speculeren.

Hoe online beleggen in Sony: koersverloop & resultaat

Naar aanleiding van het nieuwsbericht hebben wij ervoor gekozen om te speculeren op een koersstijging. Wij hebben een positie geopend met een inleg van 377 euro. Door middel van het hefboomeffect werd onze inleg vermenigvuldigd met een hefboomfactor van 1:20. Na het hefboomeffect werd onze inleg 7.544 euro waard, hiermee hebben wij belegd in 300 aandelen. In figuur 2 kun je het koersverloop van Sony terugvinden. Hier is te zien dat er een enorme koersstijging heeft plaatsgevonden startend bij de opening van de beurs. De koers is daarna licht gaan dalen, waardoor wij ervoor hebben gekozen om de positie te sluiten om 16:53 uur op 18 maart, om een verdere koersdaling te voorkomen.

Hoe online beleggen in Sony

Figuur 2: Hoe online beleggen in Sony – koersverloop. Klik om te vergroten.

Wij hebben een winst van 319 euro behaald in iets meer dan 24 uur. Hiermee hebben wij een rendement van 85% gerealiseerd. In figuur 3 kun je het eindresultaat van onze belegging terugvinden. Hier staan onze winst en de beleggingstijd nogmaals weergegeven.

Hoe online beleggen in Sony

Figuur 3: Hoe online beleggen in Sony – resultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen voor beginners

Wil je nu zelf beginnen met online beleggen? Bekijk dan hier de gratis cursus beleggen om alles nog even rustig te kunnen nalezen. Daarbij duurt deze cursus slechts 30 minuten! Om te oefenen met beleggen kun je gebruik maken van de beurssimulator, hier krijg je 20.000 euro fictief geld. De beurssimulator maakt overigens gebruik van werkelijke koersen, waardoor het gemakkelijker is om over te stappen op het beleggingsprogramma met echt geld. Van de demo overstappen naar het beleggen met echt geld is eenvoudig en het programma ziet er exact hetzelfde uit.

Download hier de beurssimulator!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4012380/winst-sony-valt-iets-hoger.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu