Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Koersdaling Tiffany: 54 euro winst in 1 uur

Koersdaling Tiffany: 54 euro winst in 1 uur

5 februari 2015 16:41 | 1.808 keer gelezen

Speculatie van koersdaling Tiffany heeft 54 euro winst opgeleverd in slechts één uur! Bent u benieuwd welke methode hiervoor is gebruikt? Lees dan nu verder en leer hoe short gaan met aandelen in zijn werk gaat.

Koersdaling Tiffany  1

Hoe werkt een koersdaling bij aandelen?

Wat kunt u doen met aandelen bij een koersdaling? Wanneer u short gaat speculeert u op een koersdaling. Dit betekent dat u verwacht dat de koers gaat dalen. Afgezien van een dalende koers, is het voor u mogelijk om hier een financieel voordeel uit te halen. Wanneer u uw aandelen verkoopt die u niet in uw ‘’bezit’’ heeft en deze later terug koopt tegen een lagere prijs, zal het verschil tussen die prijs uw winst zijn. Figuur 1 geeft hier een goed beeld van.

Koersdaling Tiffany 2

Figuur 1, short gaan met aandelen. Klik om deze te vergroten.

Koersdaling Tiffany mede door nieuwsberichten

Nu u weet dat u bij een koersdaling gebruik kunt maken van short gaan, kunnen we doorgaan naar de volgende vraag; ‘’Wanneer kunt u een koersdaling verwachten? Het is van belang om het financiële nieuws in de gaten te houden, om op deze manier te bepalen of u long of short gaat met aandelen. Wanneer er negatieve nieuwsberichten zijn over een bedrijf, kunt u verwachten dat de koers zal gaan dalen, aangezien er na deze berichten waarschijnlijk minder vraag zal zijn naar aandelen van dat bedrijf. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht is dat er bij een bedrijf afgelopen kwartaal minder omzet is behaald dan verwacht.

Profiteren van een koersdaling?

U kunt op een koersdaling beleggen met behulp van online beleggen, dit is een groot voordeel van online beleggen. Een ander belangrijk voordeel is dat u met online beleggen gebruik kunt maken van het hefboomeffect. Met behulp van de hefboom wordt uw inleg vermenigvuldigd met een factor. Deze factor verschilt per effect en broker. Vaak is bij beleggen in aandelen de factor 1:20. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld gaat beleggen met 100 euro, uw inleg wordt vermenigvuldigd met 20. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw inleg 2.000 euro is. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om meer aandelen te kopen.

Handleiding beleggen voor dummies: short gaan met Tiffany

Eerder is vermeld hoe short gaan precies werkt. Aan de hand van onze beleggingservaring zal alles duidelijk worden. In vier stappen wordt aangetoond welke methode wij hebben gebruikt om short te gaan met aandelen Tiffany.

1. Aanleiding

Op maandagmiddag zagen wij het onderstaande nieuwsbericht, wat voor ons een reden was om short te gaan met aandelen Tiffany.

Koersdaling Tiffany 3

Figuur 2, nieuwsbericht Tiffany. Klik om deze te vergroten.

2. Verwachting

In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat de Amerikaanse juweliersketen Tiffany een teleurstellende periode van feestdagen heeft ervaren, waardoor de winstverwachting voor het gehele boekjaar naar beneden is gecorrigeerd. Deze teleurstellende periode zal veel effect hebben met betrekking tot de interesse in aandelen Tiffany. Aangezien er minder vraag zal zijn, zal ook de koers gaan dalen. Dit is de reden waarom wij speculeerden op een koersdaling voor Tiffany.

3. Positie openen

Op het moment dat de Amerikaanse beurs open ging, openden we meteen een short positie Tiffany. De koers was op dat moment al enorm gedaald. We openden een positie met 100 aandelen Tiffany. De inleg was 388 euro, maar door gebruik te maken van de hefboom was de waarde van de belegging 7.7.52 euro. Eerder hebben wij het hefboomeffect uitgelegd. In onderstaande afbeelding kunt u zien hoe dit eruit ziet met online beleggen.

Koersdaling Tiffany 4

Figuur 3, short gaan aandelen Tiffany met hefboom waarde. Klik om deze te vergroten.

4. Positie sluiten

Nadat we de positie hadden geopend, hielden we de positie goed in de gaten. In figuur 4 is het koersverloop te zien. In het begin is de koers weer gaan stijgen, maar daarna was er al snel een koersdaling te zien.

Koersafdeling Tiffany 5

Figuur 4, koersverloop aandelen Tiffany. Klik om deze te vergroten.

Na één uur daytraden hebben we besloten om de koers te sluiten met een winst van 54 euro. In figuur 5 kunt u dit resultaat terug vinden.

Koersdaling Tiffany 6

Figuur 5, resultaat short gaan aandelen Tiffany. Klik om deze te vergroten.

Nu zelf slim beleggen?

Begin nu zelf met slim beleggen door een beleggingsprogramma te downloaden. Wanneer u nog een beginnende belegger bent willen wij u adviseren om eerst te gaan oefenen met het demo account. Met deze demo kunt u virtueel beleggen en beleggen oefenen. In deze demo krijgt u circa 20.000 euro fictief geld om mee te oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u snel leren beleggen.

Download hier een beleggingsprogramma!

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu