Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Online aandelen handelen PayPal: 47 euro winst

Online aandelen handelen PayPal: 47 euro winst

10 augustus 2015 14:31 | 2.164 keer gelezen

Online aandelen handelen PayPal heeft bij ons een leuke winst van 47 euro opgeleverd! In dit artikel zullen wij het online beleggen nader toelichten. Tevens zullen wij de voordelen van het online beleggen illustreren aan de hand van voorbeelden. Heb je altijd al willen starten met beleggen? Aarzel dan niet en lees verder om meer te leren over online beleggen!

Online aandelen handelen PayPal

Het verschil tussen online beleggen en traditioneel beleggen

Vandaag de dag hoor je steeds meer mensen praten over online beleggen. Het online beleggen wordt steeds populairder, ook onder de jongeren. Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om te beleggen met een klein bedrag, dit is bij het traditioneel beleggen niet het geval. Risico’s worden beperkt doordat je kunt beleggen met een kleine inleg. Dat is voor veel mensen erg aantrekkelijk!

Beleggen met een klein bedrag door de hefboomconstructie

Bij online beleggen wordt gebruikgemaakt van de hefboomconstructie, deze zorgt ervoor dat je kunt beleggen met een klein bedrag. De hefboomconstructie vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor. De uitkomst hiervan is de nieuwe waarde van je inleg. Je kunt met deze nieuwe waarde een hogere aandelenpositie innemen, waardoor je tevens een hogere winst kunt realiseren. Dat klinkt niet slecht toch? Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomconstructie weergegeven. In het onderstaande voorbeeld wordt er een hefboomfactor van 1:20 gehanteerd.

 Online aandelen handelen PayPal

Figuur 1: Online aandelen handelen PayPal – voorbeeld hefboomconstructie. Klik om te vergroten.

 Beleggen oefenen

Indien je geïnteresseerd bent in het beleggen, kun je er nu voor kiezen om het gratis beleggingsprogramma te downloaden. Bij dit programma kun je ervoor kiezen om gelijk te starten met beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van de beurssimulator. Je kunt in het programma gemakkelijk overschakelen naar de beurssimulator of naar het beleggen met echt geld. Als je eerst gebruik maakt van de beurssimulator, kun je ervaring op doen voordat je echt gaat beleggen. De beurssimulator is een vorm van slim beleggen, je doet ervaring op door met fictief geld te beleggen op werkelijke koersen.

Beleggen voor dummies

Als je het gevoel hebt dat je nog veel moet leren met betrekking tot het beleggen, dan kun je ervoor kiezen om de gratis cursus beleggen te downloaden. Deze cursus bestaat uit zes hoofdstukken, waarin het beleggen stap voor stap wordt uitgelegd. Tevens worden er aan het einde van de cursus nog enkele beleggingstermen besproken. Deze termen kunnen handig zijn als je erover nadenkt om de beleggingswereld in te gaan.

Online aandelen handelen PayPal: beleggingsmethode

In de meeste gevallen maken wij gebruik van een beleggingsmethode. Op deze manier proberen wij het risico van beleggen te beperken. Wij maken normaal gebruik van de fundamentele analyse. Dat betekent dat wij kijken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot beursgenoteerde bedrijven. Hierbij kijken wij veel naar de financiële situatie en achtergronden van de bedrijven.

Bij positieve nieuwsberichten gaan wij ervanuit dat er een koersstijging zal gaan plaatsvinden. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Bij negatieve nieuwsberichten gaan wij ervanuit dat er een koersdaling zal gaan plaatsvinden. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers.

Online aandelen handelen PayPal: waarom PayPal?

Wij hebben er dit keer voor gekozen om te beleggen op een koersstijging PayPal. Wij hadden gehoord dat PayPal op de beurs zou komen. Wij hielden de beurs goed in de gaten, er stond namelijk PayPal (coming soon). Wij verwachtten dat PayPal gelijk bij de opening van de Amerikaanse beurs, om 15.30 uur Nederlandse tijd, beschikbaar zou zijn. We hadden gelijk, PayPal was voor het eerst beschikbaar op 21 juli 2015, bij de opening van de Amerikaanse beurs. Aangezien PayPal nieuw op de beurs zou komen, verwachtten wij dat de koers snel zou gaan stijgen. Wij wilden de positie direct openen bij de opening van de beurs, maar helaas was dit niet mogelijk. Er waren waarschijnlijk veel mensen die wilde beleggen op PayPal. Wij konden daarom pas om 16:19 uur onze positie openen. Dit was bijna een uur na opening van de beurs.

Online aandelen handelen PayPal: profit call en stop loss

Wij openden onze positie met een inleg van 186 euro. Onze inleg kreeg echter na de hefboomconstructie een nieuwe waarde van 3.735 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 100 aandelen PayPal.

Wij besloten om bij het openen van de positie de profit call en stop loss in te stellen. Dit zijn twee handige functies waar je gebruik van kunt maken tijdens het virtueel beleggen. Bij de profit call kun je een gewenst winstpunt aangegeven. Indien de koers het aangegeven winstpunt bereikt, zal de positie automatisch sluiten. Bij de stop loss kun je een maximaal verliespunt instellen. Indien de koers het maximale verliespunt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Op deze manier hoef je de koers niet constant in de gaten te houden. Tevens kun je nooit meer verliezen dan dat jij van te voren hebt ingesteld.

Online aandelen handelen PayPal: koersverloop en eindresultaat

In het onderstaande figuur is het koersverloop. Hier is te zien dat er een koersstijging plaats vond. Op het moment dat de koers het door ons aangegeven winstpunt bereikte, werd de positie automatisch gesloten. Dit was binnen één uur, na het openen van de positie. Wij hadden op dat moment onze gewenste winst behaald.

 Online aandelen handelen PayPal

Figuur 2: Online aandelen handelen PayPal – koersverloop. Klik om te vergroten.

Wij hebben met een inleg van 186 euro en een winst van 47 euro, een rendement van 25% gerealiseerd binnen één uur tijd! In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat met de winst, beleggingstijd en de reden van sluiten weergegeven.

 Online aandelen handelen PayPal

Figuur 3: Online aandelen handelen PayPal – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Je hebt nu de mogelijkheid om zelf te starten met beleggen, maak vooral gebruik van de beurssimulator. Dit is een uitstekende manier om het beleggen te oefenen. Je kunt in hetzelfde programma overschakelen naar het beleggen met echt geld, als je het gevoel hebt dat je genoeg hebt geoefend.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koers

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu