Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Online beleggen oefenen met beleggingssoftware

Online beleggen oefenen met beleggingssoftware

27 maart 2016 13:13 | 1.492 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen met online beleggen oefenen met beleggingssoftware. Als beginnende belegger is het zonder beleggingservaring vaak moeilijk om direct te starten met beleggen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt starten met beleggen om meer ervaring op te doen, zonder financieel risico te lopen. Het is tegenwoordig mogelijk om online beleggen te oefenen met beleggingssoftware. Tevens wordt het verschil tussen de traditionele manier van beleggen en online beleggen toegelicht. Bij online beleggen kunt u profiteren van verschillende voordelen.

Beleggingssoftware

Online beleggen versus traditioneel beleggen

Steeds meer mensen raken bekend met de mogelijkheden van online beleggen. Met online beleggen heeft u de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een internetverbinding en beleggingssoftware. De beleggingssoftware kunt u downloaden op uw desktop, laptop of smartphone. Tevens heeft u de mogelijkheid om online gebruik te maken van de beleggingssoftware met de webtrader. Met de webtrader dient u slechts in te loggen met uw emailadres en een wachtwoord. Kortom, u bent niet genoodzaakt om de beleggingssoftware op uw desktop te downloaden.

Naast de mogelijkheid om op ieder moment van de dag te beleggen, heeft u de mogelijkheid om bij online beleggen een beleggingspositie te openen voor een koersdaling. Kortom, met online beleggen kunt u speculeren op een koersdaling en winst realiseren bij een goede voorspelling. Het gaat bij online beleggen om de voorspelling van de koers, om deze reden is het mogelijk om winst te realiseren met een koersdaling.

Beleggen op korte termijn met een kleine inleg

Bij online beleggen heeft u de mogelijkheid om te beleggen met een kleine inleg op korte termijn. Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van het hefboomeffect, wat het mogelijk maakt om te beleggen met een kleine inleg. De hefboom vermenigvuldigd de inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor, waardoor u de mogelijkheid heeft een hogere aandelenpositie in te nemen. Aandelenkoersen veranderen over het algemeen slechts enkele procenten per dag, hierdoor is het moeilijk om op korte termijn een leuke winst te realiseren. Bij online beleggen is dit niet het geval, omdat de hefboom de inleg vergroot met een factor, kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger een mooie winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, het hefboomeffect maakt het voor beleggers mogelijk om te beleggen op korte termijn. Hierdoor kunt u beleggen met 100 euro of zelfs minder. Het is wel van belang om te weten dat het door het hefboomeffect mogelijk is om meer winst te realiseren, maar ook om meer te verliezen. De hefboom vergroot de inleg, dat betekent dat een belegger ook meer kan verliezen bij een verkeerde voorspelling. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect weergegeven.

Voorbeeld van het hefboomeffect

Figuur 1: Voorbeeld van het hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Oefenen met de beleggingssoftware

Zoals eerder werd aangegeven, is het voor veel beginnende beleggers moeilijk om direct te beginnen met beleggen. Tegenwoordig is daar een oplossing voor, beginnende beleggers hebben nu de mogelijkheid om het beleggen te oefenen met een demo modus. Met een demo modus kan een belegger ervaring op doen in de beleggingssoftware en verschillende beleggingsmethodes risicoloos uitproberen. Bij de demo modus ontvangt u een bedrag van 20.000 euro waarmee u risicoloos kunt beginnen met fictief beleggen. De beleggingssoftware van de demo modus, ziet er exact hetzelfde uit als de werkelijke modus. Op deze manier heeft een beginnende belegger de mogelijkheid om het beleggen zonder risico te oefenen op werkelijke koersen. Na genoeg oefenen kan een belegger besluiten om over te schakelen naar de werkelijke modus. Het is wel van belang om te onthouden dat veel beleggers in de demo modus meer risico nemen, omdat het fictief geld is. Om deze reden is het verstandig om bij het beleggen in de werkelijke modus, altijd te beginnen met een kleine inleg. Op deze manier kunt u nagaan hoe u het doet als het om echt geld gaat.

Beleggen voor dummies

Voor u begint te beleggen met demo geld, kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt het beleggen stap voor stap uitgelegd met behulp van beleggingsvoorbeelden. Tevens wordt in de cursus aangegeven welke risico’s beleggen met zich mee brengt en hoe u deze kunt beperken. Daarnaast wordt er ook in een hoofdstuk aandacht besteed aan de verschillende beleggingstermen. Als u gebruik wilt maken van de beleggingssoftware, is het handig om enkele beleggingstermen te kennen, zodat u de beleggingssoftware beter begrijpt.

Download de gratis beleggingssoftware

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu