Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Online beleggen oefenen met een beleggingsprogramma

Online beleggen oefenen met een beleggingsprogramma

12 juni 2016 16:43 | 1.273 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen beleggen te oefenen met een beleggingsprogramma. Tegenwoordig is het voor beleggers mogelijk om te starten met online beleggen. Tevens is het mogelijk om het beleggen te oefenen met een demo account. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Tevens kunnen beginnende beleggers verschillende tactieken uitproberen met een demo account. Overigens hebben beleggers met online beleggen de mogelijkheid om te beginnen met daghandelen, dit wordt nader toegelicht in het artikel.

 Beleggingsprogramma

Online beleggen

Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook wel CFD beleggen genoemd. CFD staat voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. Een broker is een ander woord voor aanbieder van beleggingsprogramma, oftewel een tussenhandelaar. De broker biedt een gratis beleggingsprogramma aan, waar beleggers kunnen starten te handelen in effecten.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van een koers, de belegger kan hier geld mee verdienen. Als de belegger een goede voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop, heeft de belegger winst gerealiseerd. In dit geval ontvangt de belegger het verschil tussen de inleg- en sluitingswaarde van de broker. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de inleg- en sluitingswaarde aan de broker te betalen als het gaat om een verlies.

CFD beleggen: De hefboom

Bij het online beleggingsprogramma kunnen beleggers profiteren van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met een kleine inleg. De hefboom vergroot de inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor, waardoor de inlegwaarde wordt vergroot. De nieuwe inlegwaarde zorgt ervoor dat de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hierdoor kan een belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Bij traditioneel beleggen waarbij een belegger naar de bank gaat om te beleggen, kan een belegger niet profiteren van de hefboom. Kortom, de inleg wordt hierbij niet vergroot en hierdoor kan de belegger niet een hogere winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Door de hefboom is de belegger in staat om te beleggen op korte termijn. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In het voorbeeld gaat het om een inleg van 100 euro en een hefboomfactor van 1:10. Kortom, in dit voorbeeld wordt de inleg van de belegger vermenigvuldigd met 10. De nieuwe inlegwaarde wordt hierdoor 1.000 euro. De belegger kan hierdoor een hogere aandelenpositie innemen. 

Daghandelen, oftewel daytraden

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen dient de belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Door de hefboom zijn beleggers in staat om op korte termijn te beleggen en dus ook daghandelen.

Daytraden leren: Cursus beleggen

Om goed voorbereid te beginnen met beleggen is het slim om gebruik te maken van een cursus beleggen. In deze cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Deze cursus dient als goede voorbereiding voor beginnende beleggers. Hieronder worden de hoofdstukken die in de cursus worden behandeld weergegeven. De cursus neemt ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit zes relevante hoofdstukken.

Cursus beleggen – Leren beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Daytrader worden: Beleggingsprogramma

Na het volgen van de cursus kunnen beginnende beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen risicoloos oefenen op werkelijke koersen. Beleggers ontvangen hierbij een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Kortom, oefenen met de beurssimulator is een uitstekende manier om te leren van uw fouten.

Met de beurssimulator kunt u zich fouten veroorloven, zodra u gaat beginnen met echt beleggen is dit niet het geval. Het is daarom verstandig om de cursus beleggen goed door te nemen. In deze cursus worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht, die als aanleiding kunnen dienen om te gaan beleggen. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Het is daarom van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Tevens worden in de cursus nog andere manieren uitgelegd om risico’s tijdens het beleggen te beperken.

Beleggen oefenen? Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu