Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Snel beleggen in Shell met een viervoudig stappenplan

Snel beleggen in Shell met een viervoudig stappenplan

18 december 2014 14:21 | 1.517 keer gelezen

Snel beleggen in Shell heeft ons maar liefst €144 in slechts één dag opgeleverd! Dit hebben wij gedaan met een inlegwaarde van €214. Dit zijn mooie resultaten die wij hebben behaald. Wij willen graag dat u ook mooie resultaten als deze mag halen. Met het stappenplan in dit artikel zullen wij u laten zien hoe wij beleggen.

Snel beleggen in Shell

Snel beleggen in Shell: viervoudig stappenplan

Beleggen kan soms lastig zijn om in één keer te begrijpen. Daarom hebben wij een overzichtelijk stappenplan voor u ontwikkeld. Het stappenplan bestaat uit de volgende vier stappen:

  • Stap 1: aanleiding zoeken
  • Stap 2: positie openen
  • Stap 3: positie sluiten
  • Stap 4: eindresultaat

(1) Snel beleggen in Shell: aanleiding zoeken

De eerste stap die u zet voordat u begint met beleggen is het zoeken naar een aanleiding voor uw belegging. Beleggen zonder een aanleiding kan risico’s met zich meebrengen. Wij adviseren dan ook om altijd te beleggen met een aanleiding. Dit kan mogelijk uw risico’s enigszins beperken. Het zoeken naar een aanleiding kan u helpen met het voorspellen van een koers. Dit doen wij door te zoeken naar economische berichten over effecten. Effecten zijn instrumenten waar u in kunt beleggen. Indices, grondstoffen, forex en aandelen zijn daar voorbeelden van. Het zoeken naar relevante nieuwsberichten doen wij vaak op het internet net voordat de beurs opent om 9 uur ’s ochtends. Waarom? Omdat dan de meeste koersveranderingen plaatsvinden. Maar wat doen wij nadat wij een nieuwsbericht gevonden hebben?

Wij geloven dat zowel positieve als negatieve nieuwsberichten een invloed kunnen hebben op een koers. Stelt u eens voor dat u een positief bericht vindt over bijvoorbeeld een bedrijf. Als uit het bericht blijkt dat het goed gaat met het bedrijf, kan het zo zijn dat het aantrekkelijker wordt voor beleggers om deze aandelen te kopen. Als gevolg kan de koerswaarde gaan stijgen door de populariteit. Negatieve nieuwsberichten hebben juist het tegenovergestelde effect. Als het wat minder goed gaat met het bedrijf, kan het zo zijn dat de aandelen juist minder populair worden. Het kan zo zijn dat de vraag naar deze aandelen daalt, omdat beleggers deze mogelijk willen verkopen. Als gevolg kan de koerswaarde gaan dalen. Om beter te begrijpen hoe wij nieuwsberichten gebruiken gaan wij deze techniek uitvoeren met het volgende nieuwsbericht.

Snel beleggen in Shell 1

Figuur 1: snel beleggen in Shell nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen gaat bovenstaand bericht over bedrijf Royal Dutch Shell, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het bericht gaat over een olielek in Nigeria die veroorzaakt is door Shell. Shell moet dan ook een schadevergoeding van bijna 4 miljard dollar betalen aan het Afrikaanse land. Dit nieuwsbericht bevat een negatieve boodschap. Een negatief nieuwtje kan volgens ons voor een dalende koers zorgen. Daarom voorspellen wij ook dat de koers van Shell zal gaan dalen. Wist u dat het mogelijk is om op zowel stijgende als dalende koersen te beleggen? Wanneer u belegt op een effect net voordat de koers daalt, kunt u hier winst op maken. Dit heet short gaan.

(2) Snel beleggen in Shell: positie openen

Nu wij een voorspelling op de koers van Royal Dutch Shell hebben gedaan gingen wij door met de volgende stap: het openen van een positie. Wij besloten om te beleggen met €214. Met deze inleg wilden wij short gaan op de koers van Shell. Na het kopen van aandelen Shell lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan hielden wij de koers in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Snel beleggen in Shell 2

Figuur 2: snel beleggen in Shell koersverloop. Klik om deze te vergroten.

(3) Snel beleggen in Shell: positie sluiten

Zoals u in bovenstaand figuur kunt zien was de koers eerst redelijk stabiel, maar wij bleven geduldig wachten op een koersdaling. Uiteindelijk begon de koers te dalen. Precies zoals wij voorspelden! Wij besloten nog even te wachten met het sluiten van onze positie. Hoe lager de koerslijn, hoe meer winst wij uit deze belegging konden halen. Vervolgens sloten wij onze positie op de gewenste koersstand.

(4) Snel beleggen in Shell: positie sluiten

Na het sluiten van onze positie namen wij een kijkje naar het eindresultaat. Met een inleg van €214 hebben wij binnen één dag een winst van maar liefst €144 gerealiseerd. In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Snel beleggen in Shell 3

Figuur 3: snel beleggen in Shell eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wilt u meer weten over beleggen? Doe nu de gratis cursus beleggen. Deze aandelen voor dummies cursus leert u alles over beleggen en duurt slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Of…

Wilt u het beleggen oefenen op een realistische manier? Download de gratis beurssimulator waar u kunt beleggen met demo geld. U krijgt namelijk circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Demo beleggen kan u helpen het beleggen meer onder de knie te krijgen. Ideaal beleggen voor studenten die minder te besteden hebben. Klik hier voor de beurssimulator.

Virtueel beleggen kan makkelijk en snel. Download nu gratis een handelsplatform.

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/11/27/miljardenboete_shell_dreigt_in_nigeria/
https://www.flickr.com/photos/royaldutchshell/5484874307/in/set-72157626165480724

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu