Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Succesvol aandelen kopen Société Générale

Succesvol aandelen kopen Société Générale

20 mei 2015 10:48 | 1.575 keer gelezen

Wij gingen succesvol aandelen kopen Société Générale, dit leverde ons een winst van 121 euro op! Wil jij ook succesvol aandelen kopen net als ons? Wij zullen een handige methode uitleggen op basis van onze beleggingservaring. Deze beleggingservaring is gebaseerd op het daytraden. Wil jij zelf ook het daytraden leren? Iedereen kan daytrader worden, lees nu verder en start vandaag nog!

Succesvol aandelen kopen Société Générale

Daytraden

Daytraden is het Engelse woord voor daghandelen. Daghandelen betekent handelen binnen één beursdag. Je opent en sluit dus een positie op dezelfde dag. Met daytraden kun je een leuke winst op korte termijn realiseren. Daytraden is een leuke mogelijkheid met betrekking tot het online beleggen.

Voordelen van online beleggen

Het  grootste voordeel van online beleggen is het gebruik van de hefboom. Wat is een hefboom? Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboomfactor, dit kan verschillen per effect. Wij zullen de hefboom aan de hand van een voorbeeld uitleggen.

Stel dat je ervoor kiest om te gaan beleggen op bedrijf X. Je inleg wordt dan vermenigvuldigd met de hefboomfactor aandeel van bedrijf X. Dat betekent dat je inleg een nieuwe waarde krijgt, dit zorgt ervoor dat je een hogere aandelenpositie kunt innemen. Stel dat je een inleg van 80 euro hebt, de hefboomfactor van dat bedrijf is 1:20. Dat betekent dat je inleg met 20 wordt vermenigvuldigd, de nieuwe waarde van je inleg wordt (berekening: inleg 80 x hefboomfactor 20 = nieuwe waarde van je inleg 1600). In figuur 1 zie je een simpel voorbeeld van hoe de hefboom werkt.

Succesvol aandelen kopen Société Générale

Figuur 1: Hefboomeffect – voorbeeld. Klik om deze te vergroten.

Succesvol aandelen kopen Société Générale – aanleiding

Wij willen altijd graag succesvol aandelen kopen. Dat doen wij aan de hand van een aanleiding. Bij een aanleiding kun je denken aan recente ontwikkelingen over bijvoorbeeld bedrijven. Dit kunnen positieve of negatieve berichten zijn.

Op 6 mei kwamen wij het onderstaande bericht over Société Générale tegen. In het bericht wordt aangegeven dat de Franse bank, Société Générale, haar nettowinst heeft zien stijgen. Deze toename werd onder meer gedreven door een stijging van de beleggingsactiviteiten. Dit is een positief bericht over Société Générale, dat is de reden waarom wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging. Als het financieel goed gaat met een bedrijf, worden de aandelen van dat bedrijf populairder onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Met een inleg van 471 euro, konden wij een aandelenpositie innemen van 220 aandelen. Onze inleg werd na het hefboom effect namelijk 9.420 euro waard.

Succesvol aandelen kopen Société Générale

Figuur 2: Succesvol aandelen kopen Société Générale – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Succesvol aandelen kopen Société Générale – koersverloop & resultaat

In figuur 3 wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Wij openden onze positie om 9 uur. In het koersverloop is te zien dat de koers na het openen van de beurs vrijwel direct is gaan stijgen. Na 7 minuten hadden wij een winst van 121 euro behaald.

Succesvol aandelen kopen Société Générale

Figuur 3: Succesvol aandelen kopen Société Générale – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Met een inleg van 471 euro en een winst van 121 euro, hebben wij een rendement van 25,7% behaald in slechts 7 minuten! Dit is een uitstekend rendement en op zeer korte termijn. In figuur 4 wordt het eindresultaat van onze belegging weergegeven, hier kun je de winst en de beleggingstijd terugvinden.

Succesvol aandelen kopen Société Générale

Figuur 4: Succesvol aandelen kopen Société Générale – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Virtueel beleggen

Wil jij nu zelf daytrader worden? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma en  start nu met het beleggen. In dit beleggingsprogramma kun je ervoor kiezen om gelijk te starten met beleggen. Wil je liever eerst het beleggen oefenen? Met fictief beleggen maak je gebruik van een demoaccount waarbij je een fictief bedrijf krijgt, waarmee je zonder risico kunt gaan oefenen op werkelijke koersen. Indien je na een tijdje het gevoel hebt dat je het beleggen beheerst, kun je gemakkelijk overschakelen in hetzelfde programma naar het account met echt geld. Tevens kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. Hier wordt het beleggen en verschillende beleggingstermen duidelijk uitgelegd.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Soci%C3%A9t%C3%A9_G%C3%A9n%C3%A9rale 
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/5/6/enorme_winstsprong_voor_societe_generale/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu