Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Voorbeeld winst met beleggen in olie: 134 euro winst!

Voorbeeld winst met beleggen in olie: 134 euro winst!

9 januari 2015 10:10 | 1.802 keer gelezen

Voorbeeld winst met beleggen in olie laat u zien welke resultaten wij hebben behaald met beleggen in olie. Met een inlegwaarde van €272 hebben wij binnen een uur een winst van maar liefst €134 gerealiseerd! Wilt u weten hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Lees snel verder om achter ons geheim te komen.

Voorbeeld winst met beleggen in olie

Voorbeeld winst met beleggen in olie: nieuwsberichten zoeken

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Wij gebruiken hiervoor een simpele tactiek die ons helpt de koersen van een effect te kunnen voorspellen. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals aandelen, indices, forex en grondstoffen. Wij zijn van mening dat beleggen zonder enkele aanleiding risicovol kan zijn. Wij adviseren daarom eerst naar een aanleiding te zoeken voor uw belegging. Wij doen dit door op zoek te gaan naar economische nieuwsberichten. Dit hoeft niet lang te duren. Op een nieuwssite kunt u al snel interessante artikelen vinden. Het liefst voor 9 uur ’s ochtends, want dan worden de meeste koersveranderingen geconstateerd. Tijdens onze zoektocht vonden wij het volgende artikel.

Voorbeeld winst met beleggen in olie3

Figuur 1: voorbeeld winst met beleggen in olie nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen in bovenstaand bericht raken de steeds maar dalende olieprijzen de investeringen van de oliesector. Dit beschouwen wij als slecht nieuws voor de grondstof olie. Bij het vinden van een negatief nieuwtje over een effect zoals een grondstof, in dit geval olie, kan het zijn dat de koerswaarde van olie gaat dalen. Beleggen in olie kan namelijk minder populair worden, omdat beleggers deze massaal willen gaan verkopen vanwege het slechte nieuws. Wij voorspellen dus dat de koerswaarde van olie zal gaan dalen.

Voorbeeld winst met beleggen in olie: positie openen en sluiten

Na het voorspellen van de koers van olie, besloten wij om short te gaan. Wist u dat u ook op dalende koersen kunt beleggen? Dit heet short gaan. Wanneer u een positie opent en er vervolgens een koersdaling plaatsvindt, kunt u hier winst op maken. Wij besloten om €272 in te leggen. U kunt ook gewoon beleggen met 100 euro. Hoe is dit mogelijk? U kunt beleggen met een klein bedrag dankzij de hefboommethode. De hefboom zorgt er namelijk voor dat uw inlegwaarde wordt vermenigvuldigt met de aangegeven hefboomfactor. De hefboomfactor verschilt per effect. Uiteindelijk komt u uit op een hogere inlegwaarde en kunt u meer aandelen kopen. In onderstaand tabel ziet u het verschil zonder en met hefboom.

Voorbeeld winst met beleggen in olie 5

Figuur 2: voorbeeld winst met beleggen in olie hefboom. Klik om deze te vergroten.

Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Het is wel handig om deze af en toe te controleren. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Voorbeeld winst met beleggen in olie2

Figuur 3: voorbeeld winst met beleggen in olie koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand grafiek ziet u dat de koerslijn kort na het openen van de positie begint te dalen. Precies volgens onze voorspelling! Na slechts een uurtje besloten wij de winst te pakken en onze positie te sluiten. Het resultaat mag er wezen! Binnen een uur hebben wij met een inleg van €272 een winst van maar liefst €134 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging bewonderen.

Voorbeeld winst met beleggen in olie1

Figuur 4: voorbeeld winst met beleggen in olie eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Voorbeeld winst met beleggen in olie: tips voor leren beleggen

Download gratis een beurssimulator en oefen het beleggen met de demo modus! Door een demorekening te openen krijgt u circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Met dit geld kunt u fictief beleggen op realistische koersen. Ideaal voor de beginnende belegger! Klik hier voor de beurssimulator.

Of…

Doe nu de gratis cursus beleggen! Deze beleggen voor dummies cursus leert u alles over beleggen in slechts een half uur! Klik hier voor de cursus.

Beleggen oefenen? Download hier de gratis beurssimulator!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Olie
http://www.belegger.nl/nieuws/2659734/dalende-olieprijs-raakt-investeringen.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu