Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Aandelen verhandelen Credit Suisse

Aandelen verhandelen Credit Suisse

18 december 2016 17:14 | 1.750 keer gelezen

In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zelf kunt starten met aandelen verhandelen Credit Suisse aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Voor beginnende beleggers is het van belang om te weten dat beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen onnodige risico’s met zich mee kan brengen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe beleggers een aanleiding kunnen vinden om te beleggen. Meer weten over online beleggen? Lees dan verder!

Aandelen verhandelen Credit Suisse

Online beleggen: CFD beleggen

Online beleggen wordt ook wel CFD beleggen genoemd. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference, bij deze vorm van beleggen sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. De broker is overigens de aanbieder van het beleggingsprogramma en wordt ook wel een tussenhandelaar genoemd. Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma winst realiseren door een goede voorspelling van de koers. Bij CFD beleggen is het namelijk mogelijk om de koers te voorspellen en daar winst mee te realiseren, dit kan gaan om een koersstijging of koersdaling. Beleggers kunnen zelfs winst realiseren met een koersdaling, als de voorspelling van de belegger klopt. Het speculeren op een koersdaling wordt in de beleggingswereld ook wel short gaan genoemd.

Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de tussenhandelaar. Dat betekent dat de belegger winst heeft gerealiseerd. Daarentegen is het ook mogelijk dat de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de tussenhandelaar moet betalen. Dat is alleen het geval bij een verkeerde voorspelling van de koers.

Leren beleggen

Als u een beginnende belegger bent is het verstandig om eerst meer te leren over online beleggen. Er zijn grote verschillen als het gaat om online beleggen of het beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Er zijn bij online beleggen veel voordelen waar beleggers gebruik van kunnen maken, maar dan moeten de beleggers wel op de hoogte zijn van deze voordelen.

Met de online cursus beleggen kunnen beleggers op een snelle manier de basis van online beleggen leren. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Daarnaast worden enkele beleggingsmethodes uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Kortom, dit is de ultieme manier om snel meer te leren over online beleggen. De cursus is overigens geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De hoofdstukken van de cursus worden hieronder beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Aandelen verhandelen Credit Suisse: Aanleiding

Om een aanleiding te vinden om te beleggen hebben wij in dit beleggingsvoorbeeld gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven.

Op 7 december kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de Zwitserse bank Credit Suisse. In het bericht wordt aangegeven dat Credit Suisse verder in de kosten snijdt dan het plan. De Zwitserse bank heeft te maken met sterk verslechterde marktomstandigheden, waardoor de groei van de opbrengsten tegenvalt. Dit is een negatief nieuwsbericht over de financiële situatie van Credit Suisse. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Credit Suisse.

Credit Suisse nieuwsbericht

Figuur 1. Aandelen verhandelen Credit Suisse – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Aandelen verhandelen Credit Suisse: Positie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 142,63 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen Credit Suisse is 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (142,63 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.426,33 euro. Dit was de nieuwe inlegwaarde van onze belegging, hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Credit Suisse. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd.

Credit Suisse koersverloop

Figuur 2. Aandelen verhandelen Credit Suisse – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Aandelen verhandelen Credit Suisse: Belegging sluiten

Voordat wij de beleggingspositie openden, besloten wij om gebruik te maken van de twee functies in het beleggingsprogramma. Met de profit call functie hebben wij een gewenst rendement ingesteld en met de stop loss functie hebben wij een maximaal verlies ingesteld. Zodra de koers één van deze punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

In dit voorbeeld werd onze belegging automatisch gesloten door de profit call functie, dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt. Wij hebben met een inleg van 142,63 euro en een winst van 33,19 euro een rendement van 23% gerealiseerd. Dat is een uitstekend rendement voor een belegging op korte termijn! Hieronder wordt het beleggingsresultaat van de belegging geïllustreerd.

Credit Suisse resultaat

Figuur 3. Aandelen verhandelen Credit Suisse – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Beleggen oefenen met een demo account

Zoals eerder werd aangegeven in dit artikel, is het voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Daarbij kunnen beleggers geen financieel risico lopen, omdat de beleggers kunnen beleggen met een fictief bedrag van 20.000 euro. Met dit bedrag zijn beleggers in staat om het beleggen onbeperkt te oefenen. Hierdoor kunnen beleggers leren van eventueel gemaakte beleggingsfouten. Kortom, beleggen met een demo account is een goede manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Beleggen oefenen? Download het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/beurs/4361592/zwitserse-bank-credit-suisse-snijdt-verder-in-kosten.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu