Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Beginnen met beleggen: Stappenplan

Beginnen met beleggen: Stappenplan

21 september 2016 19:15 | 2.007 keer gelezen

Voor beginnende beleggers is het vaak lastig om zelf te beginnen met beleggen. Om deze reden wordt in dit artikel een stappenplan beschreven, zodat beginnende beleggers precies weten hoe ze kunnen beginnen. Tevens wordt uitgelegd wat online beleggen precies inhoudt en hoe beleggers kunnen profiteren van de voordelen. Lees verder!

Beginnen met beleggen

Hoe werkt beleggen met beleggingssoftware?

Veel beginnende beleggers vragen zich af of beleggen met beleggingssoftware hetzelfde werkt als traditioneel beleggen. Met traditioneel beleggen bedoelen we het beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Beleggen met beleggingssoftware werkt niet op dezelfde manier als de traditionele manier van beleggen.

Beleggen met beleggingssoftware brengt veel voordelen met zich mee. Het is voor beleggers mogelijk om te beleggen met een klein bedrag op korte termijn. Beleggers zijn hierdoor niet meer genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om te starten met online beleggen.

Bij online beleggen gaat het om de voorspelling van de koers, beleggers kunnen hierdoor winst realiseren. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de aanbieder van de beleggingssoftware. De belegger heeft in dat geval winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil aan de aanbieder van de beleggingssoftware te betalen. De belegger heeft in dit geval te maken met een verlies.

De hefboom

Beleggers kunnen met de beleggingssoftware profiteren van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met een klein bedrag. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een bepaalde hefboomfactor, de grootte hiervan is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Om een goed beeld te krijgen van de hefboom wordt hieronder een voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Beginnen met beleggen – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:152, dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 152 (50 euro maal 152). De uitkomst hiervan is 7.600 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. De belegger kan hierdoor een hogere aandelenpositie innemen. Tevens kan de belegger hierdoor meer winst realiseren, bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, beleggers zijn hierdoor niet genoodzaakt om te beleggen met 1000 euro of meer. 

Beginnen met beleggen: Stap 1

Als u wilt beginnen met beleggen is het verstandig om eerst meer te leren over online beleggen. Eerder werd aangegeven dat online beleggen niet hetzelfde werkt als traditioneel beleggen. Het is voor beleggers van belang om meer te leren over online beleggen om onnodige risico’s te voorkomen. Met de gratis cursus beleggen kunnen beleggers meer leren over online beleggen. In de hoofdstukken worden verschillende aspecten behandeld met betrekking tot beleggen met beleggingssoftware. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven. De cursus is overigens geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Cursus beleggen – Leren beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Beginnen met beleggen: Stap 2

Na het volgen van de cursus weet u dat het van belang is om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. In de cursus is uitgelegd hoe u kunt beleggen aan de hand van een aanleiding, dit beperkt onnodige risico’s tijdens het beleggen. Tevens is uitgelegd hoe u andere risico’s kunt beperken met handige functies in de beleggingssoftware.

Aandelen voor dummies

Om te kijken of u alles van de cursus goed hebt begrepen, kunt u dit oefenen in de praktijk. Met de beurssimulator bent u in staat om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Op deze manier kunt u leren van eventueel gemaakte fouten in de beurssimulator. Dit is de ultieme manier om meer ervaring op te doen in de beleggingssoftware.

Bij de beurssimulator ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, hiermee kunt u onbeperkt oefenen. Op deze manier kunt u verschillende beleggingsmethodes uitproberen die in de cursus naar voren kwamen. Aan de hand hiervan kunt u bepalen welke beleggingsmethode het beste bij u past.

Beginnen met beleggen: Stap 3

Na genoeg oefenen kunt u ervoor kiezen om in dezelfde beleggingssoftware gemakkelijk over te schakelen naar echt beleggen. Als u start te beleggen met echt geld, is het verstandig om altijd te beginnen met kleine bedragen. Op deze manier kunt u bekijken hoe u het doet als het om echt geld gaat.

Als u na een tijdje het gevoel heeft dat het niet zo goed gaat, kunt u altijd terugschakelen naar de beurssimulator. Op deze manier heeft u de kans om wat extra te oefenen voor u weer begint met beleggen.

Download de gratis beleggingssoftware!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu