Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

18 mei 2015 09:05 | 1.814 keer gelezen

Beleggen in aandelen Northrop Grumman heeft ons een mooi resultaat opgeleverd, namelijk 33 euro winst. Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn, een handige methode kan ervoor zorgen dat het beleggen minder risico met zich meebrengt. In dit artikel zullen wij de methode illustreren, waar wij gebruik van maken tijdens het beleggen.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Methodes: technische analyse vs fundamentele analyse

Indien je ervoor kiest om te gaan beleggen is het handig om gebruik te maken van bekende methodes. Wij maken zelf ook gebruik van een methode, namelijk de fundamentele analyse. Er zijn twee methodes, de technische en fundamentele analyse. Wat houden de technische en fundamentele analyse eigenlijk in en wat is het verschil tussen deze methodes? Bij de technische analyse draait het om het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen, in combinatie met deze historische informatie uit de markt, zoals: omzet en prijs. Bij de fundamentele analyse gaat het om het verzamelen van gegevens van recente ontwikkelingen en achtergrond van een bepaald bedrijf waar je op wilt gaan beleggen. Een goed voorbeeld hiervan zijn nieuwsberichten, deze kunnen positieve of negatieve ontwikkelingen vermelden.

Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er meestal voor om te gaan speculeren op een koersdaling. Negatieve nieuwsberichten kunnen er namelijk voor zorgen dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit gaan dalen onder de beleggers. Wij geloven dat tevens hierdoor de koers zal gaan dalen. Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Positieve nieuwsberichten kunnen ervoor zorgen dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat tevens hierdoor de koers zal gaan stijgen. In onderstaande afbeelding staan voorbeelden weergeven van een positief en een negatief nieuwsbericht.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Figuur 1: Voorbeelden positief en negatief nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman: aanleiding

Op 29 april kwamen wij het onderstaande bericht over het Amerikaansedefensie, luchtvaart en ruimtebedrijf, Northrop Grumman. Het is een negatief nieuwsbericht over Northrop Grumman, het nettoresultaat van het bedrijf daalde met 16% tot 484 miljoen dollar. Gebruikmakend van de fundamentele analyse konden wij concluderen dat wij het beste konden gaan speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Wij hebben er daarom voor gekozen om onze positie te openen om 15:39 uur met een inleg van 107 euro. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboom. De hefboom vermenigvuldigd je inleg automatisch met een bepaalde factor, deze is afhankelijk van het soort effect. In ons geval was de hefboomfactor 1:20. Nadat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20, werd onze inleg 2149 euro waard. Wij konden hiermee een aandelenpositie van 15 aandelen Northrop Grumman innemen.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Figuur 2: Beleggen in aandelen Northrop Grumman – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman: koersverloop

Wij wilden niet de gehele tijd de koers in de gaten houden, wij hebben er om deze reden voor gekozen om een profit call en stop loss in te stellen. Deze functies zorgen ervoor dat je de koers niet constant in de gaten hoeft te houden. Je kunt bij de profit call een gewenste winst instellen en bij de stop loss het maximale verlies instellen. Als je gebruikmaakt van deze functies zal de positie automatisch sluiten indien dit aangegeven punt is bereikt. Wij hebben zelf ook gebruikgemaakt van deze functies en onze positie is automatisch gesloten bij het gewenste winstpunt. In onderstaande figuur is te zien dat de positie precies na 24 uur is gesloten.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Figuur 3: Beleggen in aandelen Northrop Grumman – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman: eindresultaat

Bij het sluiten van positie hebben wij een winst van 33 euro behaald en daarmee hebben wij een rendement van 31% gerealiseerd, dit is een uitstekend rendement!In onderstaande figuur is de winst, beleggingstijd en de reden van sluiting terug te zien.

Beleggen in aandelen Northrop Grumman

Figuur 4: Beleggen in aandelen Northrop Grumman – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil jij nu zelf ook online beleggen? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma en start nu zelf met slim beleggen. Indien je het gevoel hebt dat je liever eerst nog wilt gaan oefenen, dan kun je eerst gebruik maken van demo beleggen dit is in hetzelfde programma terug te vinden. Bij het demo beleggen kun je gebruik maken van fictief geld, waarmee je kunt gaan beleggen op werkelijke koersen. Tevens heb je de mogelijkheid om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen, deze is overigens vrij te gebruiken. Hierin wordt het beleggen stap voor stap uitgelegd en ook kun je daar nog handige beleggingstermen terugvinden.

 

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman
http://www.nu.nl/beurs/4040225/winst-producent-global-hawk-omlaag.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu