Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Hoe beleggen in Aalberts: De handleiding voor studenten

Hoe beleggen in Aalberts: De handleiding voor studenten

11 september 2015 15:29 | 1.616 keer gelezen

Hoe beleggen in Aalberts is voor veel studenten lastig, doordat zij vaak weinig kennis hebben van online beleggen. Het verband tussen risico en beleggen wordt vaak snel gelegd, terwijl men hier eigenlijk niet veel vanaf weet. Online beleggen heeft alles veranderd. Je kunt nu bijvoorbeeld beleggen met weinig geld. Ideaal voor de belegger die iets minder te besteden heeft! Lees snel verder om te ontdekken hoe je de zogenaamde risico’s kunt vermijden.

Hoe beleggen in aandelen kopen

De veelbesproken risico’s van online beleggen

Veel mensen kennen het verschil niet tussen traditioneel beleggen en online beleggen. Vaak is beleggen voor studenten niet aantrekkelijk, doordat het lijkt alsof er veel risico’s aan zitten. Het tegendeel is waar. Wij hebben de drie meest besproken risico’s over beleggen voor je op een rijtje gezet.

  1. Voor beleggen zijn grote sommen geld nodig

Niets is minder waar. Alleen bij traditioneel beleggen is dit het geval. Tegenwoordig kun je online beleggen, wat allerlei voordelen met zich meebrengt. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘hefboomeffect’. Dit hefboomeffect vermenigvuldigt uw inzet met een bepaalde factor. We hebben een voorbeeld voor je:

Je wilt beleggen op bedrijf X met een bedrag van €50,-. Stel de hefboomfactor is 1:15. Het bedrag dat jij hebt belegd wordt hierdoor met 15 vermenigvuldigd. Met de €50,- kun je nu dus voor €750,- aan aandelen kopen. Beleggen met weinig geld is door online beleggen mogelijk gemaakt.

Figuur 1: Hoe beleggen in aandelen kopen – Het hefboomeffect.

Figuur 1: Hoe beleggen in Aalberts – Het hefboomeffect. Klik om te vergroten.

  1. Je bent direct eigenaar van de aandelen, waardoor je risico loopt op de waarde ervan

Bij traditioneel beleggen word je eigenaar van een fysiek product. Dit product heeft een bepaalde waarde die van dag tot dag kan verschillen. Stel dat je eigenaar bent geworden van goud en de goudkoers daalt plotseling. Door de daling ben jij nu een deel van je geld kwijt en maak je dus verlies.

Met online beleggen ben je niet langer eigenaar van een aandeel. Je sluit slechts een contract af met een broker, waarin je speculeert op een koerswijziging. Een dergelijk contract wordt ook wel een CFD of Contract For Difference genoemd. Met online beleggen speculeer je dus op een koersdaling of koersstijging. Wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen, sluit je hier een positie voor af. Verwacht je een koersdaling, dan beleg je op een daling van de koers. Wij zullen later in dit artikel een aantal tips geven over het speculeren op een koerswijziging.

  1. Je hebt geen controle over de hoogte van de winst of het verlies

Wanneer je een positie koopt met online beleggen, kun je een grens instellen voor jouw maximale gewenste winst of verlies. Met een profit call stel je een gewenst rendement in waar jij tevreden mee bent. Wanneer de koers dit punt bereikt, sluit jouw positie en kun jij de winst binnenhalen! Wil jij het risico op verlies zo klein mogelijk maken, dan kun je een stop loss instellen. Hierbij vul je een bepaalt percentage of bedrag in waarbij de positie wordt gesloten. Wanneer de koers dit punt van verlies kruist, wordt de positie gesloten. Zo kun je dus niet meer geld verliezen dan jij hebt aangegeven.

Figuur 2: Hoe beleggen in aandelen kopen – Stop loss en profit call.

Figuur 2: Hoe beleggen in Aalberts – Stop loss en profit call. Klik om te vergroten.

Hoe beleggen in Aalberts: speculeren op een koerswijziging

Het beleggen voor dummies is vaak lastig, want wanneer moet je nu precies een positie openen? Je hebt gelezen dat je met online beleggen geen eigenaar wordt van een aandeel. Je zet slechts in op een koersverandering. Om hier succesvol in te worden is het handig om geld in te zetten naar aanleiding van een nieuwsbericht. Op 8 september kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over Aalberts.

Figuur 3: Hoe beleggen in aandelen kopen – Aanleiding.

Figuur 3: Hoe beleggen in Aalberts – Aanleiding. Klik om te vergroten.

In het artikel wordt duidelijk dat Aalberts er goed aan doet om Ventrex over te nemen. Door de overname wordt een extra omzet van €50 miljoen verwacht. Een uitstekende aanleiding om in te zetten op een koersstijging! Wij besloten om ongeveer €180,- in te zetten op een koersstijging.

Hoe beleggen in Aalberts: Jouw positie volgen en sluiten

Wanneer je een positie hebt geopend, kun je de koers hiervan volgen. Heb je hier geen zin in of geen tijd voor? Stel dan even een stop loss en profit call in. Wij hebben onze koers gevolgd en laten sluiten door de profit call. Wij waren tevreden met een 25% rendement en stelde dit in bij de profit call.

Figuur 4: Hoe beleggen in aandelen kopen – Koersverloop.

Figuur 4: Hoe beleggen in Aalberts – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Direct na het uitgekomen bericht begon de koers te stijgen. Toen de koers de 26% aantikte, werd de positie gesloten en konden wij onze winst bekijken. Met een winst van bijna €40,- waren wij meer dan tevreden!

Figuur 5: Hoe beleggen in aandelen kopen – Resultaat.

Figuur 5: Hoe beleggen in Aalberts – Resultaat. Klik om te vergroten.

Oefening baart kunst

Door online beleggen kun je tegenwoordig dus ook met kleine bedragen beleggen. Heel erg interessant dus voor studenten, maar hoe werkt het nu allemaal precies. Via een aantal brokers kun je via een demo fictief beleggen. Wil je dit eens proberen? Klik dan snel hier en krijg €20.000,- demo geld!

Vind je het fijn om eerst wat meer informatie te hebben voordat je hier aan begint? Dan is er een cursus beleggen speciaal voor jou beschikbaar. Deze simpele, korte cursus legt jou in verschillende stappen uit hoe online beleggen in elkaar zit en waar je op moet letten. Ook zitten er een aantal goede tips in verwerkt, waar jij je voordeel uit kunt halen.

Neem een kijkje in de cursus en bereid jezelf goed voor!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://www.nu.nl/beurs/4121403/overname-ventrex-goed-aalberts.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu