Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Hoe short gaan met Lufthansa

Hoe short gaan met Lufthansa

26 maart 2015 09:01 | 1.861 keer gelezen

In dit artikel zullen wij nader uitleggen hoe short gaan met Lufthansa heeft gezorgd voor een winst van 35 euro. Wil je weten wat short gaan inhoudt en ben je benieuwd hoe je met short gaan winst kunt maken? Lees dan nu verder!

Hoe short gaan met Lufthansa

Wat is short gaan?

Als je ervoor kiest om short te gaan betekent het dat je speculeert op een koersdaling. Het was voorheen met het traditioneel beleggen niet mogelijk om te speculeren op een koersdaling. Vandaag de dag kun je met online beleggen wel speculeren op een koersdaling en hierdoor kun je mooie winsten realiseren. Wij hebben met short gaan een winst van 33 euro behaald!

Hoe short gaan met Lufthansa: aanleiding

Je maakt voor je gaat beleggen niet de keuze om short te gaan. Aan de hand van een aanleiding kun je ervoor kiezen om short te gaan. Nieuwsberichten kunnen een aanleiding zijn om te speculeren op een koersdaling. Negatieve nieuwsberichten kunnen ervoor zorgen dat de koers gaat dalen, doordat aandelen minder populair zullen worden. Wij hebben bij Lufthansa gekozen om short te gaan middels een negatief nieuwsbericht dat wij tegenkwamen, zie figuur 1.

Hoe short gaan met Lufthansa

Figuur 1: Hoe short gaan met Lufthansa – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat veel vluchten zijn geannuleerd als gevolg van een staking. De oorzaak van de staking is het conflict met het bestuur van Lufthansa wat onder andere gaat over bezuinigingsplannen waardoor de pensioenleeftijd zal worden verhoogd. De reden dat wij hebben gespeculeerd op een koersdaling Lufthansa is het negatieve nieuwsbericht. Hierdoor zullen aandelen in populariteit gaan dalen en daarbij zal tevens de koers gaan dalen.

Hoe short gaan met Lufthansa: koersverloop en eindresultaat

Wij hebben onze positie op 17 maart om 14:59 uur geopend en op 18 maart hebben wij onze positie om 10:24 gesloten. In figuur 2 is een koersdaling terug te zien. De reden dat wij onze positie om 10:24 uur hebben gesloten is om een verdere koersstijging te voorkomen.

Hoe short gaan met Lufthansa

Figuur 2: Hoe short gaan met Lufthansa – koersverloop. Klik om te vergroten.

Zoals in figuur 3 is terug te zien, hebben wij een winst van 35 euro behaald. Met een inleg van 166 euro en een winst van 35 euro hebben wij een rendement van 20% gerealiseerd, dit is een uitstekend rendement!

Hoe short gaan met Lufthansa

Figuur 3: Hoe short gaan met Lufthansa – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil je nu zelf leren beleggen? Start vandaag nog met de gratis cursus beleggen, deze cursus duurt slechts 30 minuten! Hier worden alle termen en functies van het beleggingsprogramma gedetailleerd uitgelegd. Na de cursus kun je het gratis beleggingsprogramma downloaden. Hier kun je eerst gebruik maken van het demo beleggen, om op deze manier ervaring op te doen. Het demo beleggen maakt gebruik van 20.000 euro fictief geld waarmee je kunt gaan oefenen. Daarnaast maakt de demo wel gebruik van de werkelijke koersen, waardoor je hier gelijk mee vertrouwd kunt raken. Indien je ervoor kiest om te starten met beleggen met echt geld, kun je gemakkelijk van de demo overstappen naar het beleggingsprogramma met echt geld. Dit programma ziet er overigens hetzelfde uit als de demo. Vergeet niet dat je met online beleggen ook kunt beleggen met een klein bedrag. Zoals in ons voorbeeld kun je bijvoorbeeld ook beleggen met 100 euro of minder.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

http://www.nu.nl/economie/4012741/lufthansa-schrapt-ruim-400-vluchten.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu