Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Koersstijging Aperam: 118 euro winst

Koersstijging Aperam: 118 euro winst

18 februari 2015 14:25 | 1.786 keer gelezen

Wij hebben gespeculeerd op een koersstijging Aperam, dit heeft ons 118 euro winst opgeleverd! Je kunt tegenwoordig beleggen met weinig geld, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om te beleggen. Ben jij benieuwd hoe en waarom je kunt beleggen met een klein bedrag? Lees dan verder.

Koersstijging Aperam

Hoe kun je beleggen met kleine bedragen?

Online beleggen maakt het mogelijk om te beleggen met weinig geld, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, waardoor je inleg meer waard wordt. De factor kan per effect verschillen. In ons geval was de factor 1:5, dit betekent dat onze inleg met 5 werd vermenigvuldigd, zie in het figuur hieronder een voorbeeld van de hefboomwerking.


Koersstijging Aperam 1

Figuur 1, hefboomeffect. Klik hier om deze te vergroten.

Voor- en nadelen hefboom

Het voordeel van het hefboomeffect is dat je inleg meer waard wordt. Het nadeel is dat je door het hefboomeffect ook kans hebt op meer verlies. Gelukkig is daar een oplossing voor! Je kunt een stop loss inzetten. Dit betekent dat je niet de hele dag je belegging hoeft te volgen. Met de stop loss kun je een bepaald bedrag instellen, zodat je niet meer verlies kunt maken dan je hebt ingesteld, want de positie wordt dan automatisch gesloten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de stop limit. Hier kun je de gewenste winst invullen, zodat de positie automatisch wordt gesloten bij deze winst.

Koersstijging Aperam: aanleiding

Om te kunnen beleggen heb je een aanleiding nodig, op deze manier sluit je overbodige risico’s uit. Een aanleiding biedt hulp bij de keuze om te speculeren op een koersstijging of koersdaling. Wij maken veel gebruik van nieuwsberichten als aanleiding. Op 12 februari kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over Aperam tegen.

Koersstijging Aperam

Figuur 2, koersstijging Aperam nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Aperam staat in de top 5 van grootste roestvrij staal fabrikanten ter wereld. Aperam staat sinds januari genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Luxemburg en Parijs. Volgens het nieuwsbericht heeft het bedrijf enorme nettoverlies weten om te buigen in een nettowinst. Door dit nieuws verwachten wij dat er meer aandelen Aperam zullen worden verkocht waardoor de koers zal gaan stijgen. Dit is de reden dat wij hebben besloten om te speculeren op een koersstijging.

Koersstijging Aperam: aandelen kopen

Onze inleg was 560 euro, als je dit vermenigvuldigt met de hefboomfactor 5 kom je uit op 2.800 euro. Dankzij de hefboom kun je aandelen kopen voor 2.800 euro en hierdoor bezit je een grotere aandelenpositie. Wij opende een positie met 100 aandelen Aperam.

Koersstijging Aperam: koersverloop

In figuur 3 wordt het koersverloop van Aperam weergegeven.  Hier is een duidelijke stijging te zien in een beleggingstijd van 5,5 uren.

Koersstijging Aperam

Figuur 3, koersstijging Aperam koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Koersstijging Aperam: resultaat

In 5,5 uur hebben wij een winst van 118 euro behaald! Met een inleg van 560 euro en een winst van 118 euro, hebben wij een rendement van 21 % gerealiseerd. In figuur 4 wordt het eindresultaat weergegeven. Hier kun je de beleggingstijd en winst nogmaals terugzien.

Koersstijging Aperam

Figuur 4, koersstijging Aperam eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Je kunt zelf leren beleggen door middel van de beurssimulator. Met de beurssimulator maak je gebruik van 20.000 euro fictief geld. Dit is leren beleggen voor beginners, je kunt hier onbeperkt gebruik van maken. Zodra je denkt goed voorbereid te zijn, kun je overgaan op het echte beleggen. Dit kan heel gemakkelijk met het programmaatje en lijkt exact op de beurssimulator.

Klik hier om te beginnen met beleggen!

 

Bronnen:
http://www.nu.nl/beurs/3991740/aperam-buigt-verlies-in-winst.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aperam

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu