Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Rendement met aandelen Micro Focus

Rendement met aandelen Micro Focus

18 september 2016 18:10 | 1.575 keer gelezen

In het artikel ‘rendement met aandelen Micro Focus’ wordt uitgelegd hoe u een mooi rendement kunt realiseren met online beleggen. Bij online beleggen maken beleggers gebruik van een online beleggingsprogramma, dit brengt veel voordelen met zich mee. Wilt u meer weten over de voordelen van online beleggen of hoe u zelf kunt starten? Lees dan verder!

Rendement met aandelen Micro Focus

Beleggen met een online beleggingsprogramma

Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee, ook voor beginnende beleggers. Online beleggen is voor iedereen toegankelijk, omdat het mogelijk is om te beleggen met een kleine inleg. Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om te beleggen op korte termijn. Kortom, het is bij online beleggen mogelijk om een mooi rendement te realiseren op korte termijn.

Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met een kleine inleg. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor krijgt de inleg van de belegger een hogere waarde, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Tevens kan de belegger hierdoor meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Rendement met aandelen Micro Focus – Voorbeeld hefboomconstructie. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Het is van belang om te weten dat de hefboomfactor niet altijd 1:10 is. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Verschillende effecten waar een belegger in kan beleggen zijn bijvoorbeeld aandelen, valuta, grondstoffen of indicies.

In het voorbeeld wil de belegger beleggen met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. 

Hoe werkt online beleggen?

Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd en het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Bij de traditionele vorm van beleggen is dat niet het geval, hier is het slechts mogelijk om te speculeren op een koersstijging. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, de belegger kan hiermee winst realiseren.

Beleggers beleggen met een beleggingsprogramma automatisch met CFD’s, hierdoor wordt online beleggen ook wel CFD beleggen genoemd. CFD is de afkorting voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma een overeenkomst.

Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de aanbieder. De belegger heeft in dit geval winst gerealiseerd. Daarentegen dient een belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de aanbieder te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers. De belegger heeft in dat geval te maken met een verlies. De aanbieder van een beleggingsprogramma wordt overigens ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd.

Aanleiding zoeken om te beleggen

Om onnodige risico’s tijdens het beleggen te voorkomen is het verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen geeft meestal niet het gewenste resultaat.

Er zijn verschillende manieren om een aanleiding te vinden. Beleggers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van twee handige en simpele beleggingsmethodes; de fundamentele analyse en de technische analyse.

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een effect. Aan de hand hiervan kunnen beleggers besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij de technische analyse wordt er niet gekeken naar recente ontwikkelingen, maar worden de grafieken van historische aandelenkoersen bestudeerd in combinatie met historische informatie uit de markt zoals prijs en omzet. Aan de hand hiervan besluiten beleggers om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Rendement met aandelen Micro Focus: Aanleiding

Op 8 september kwamen we onderstaand nieuwsbericht tegen over het Britse technologiebedrijf Micro Focus. In het bericht wordt aangegeven dat Micro Focus in Londen 21 meer waard werd dankzij een deal met Hewlett Packard Enterprises. Dat is uitstekend nieuws voor Micro Focus, dit nieuwsbericht was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging.

Micro Focus nieuwsbericht

Figuur 2: Rendement met aandelen Micro Focus – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Rendement met aandelen Micro Focus: Positie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 135,10 euro. De hefboomfactor bij Micro Focus is 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (135,10 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.351, 01 euro, dat werd onze nieuwe inlegwaarde. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Micro Focus.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het figuur is te zien dat er een licht stijging plaatsvond na het openen van de beleggingspositie.

Micro Focus koersverloop

Figuur 3: Rendement met aandelen Micro Focus – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Rendement met aandelen Micro Focus: Eindresultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van twee handige functies uit het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en maximaal verlies instellen. De positie wordt automatisch gesloten zodra de koers dit aangegeven punt bereikt.

Onze beleggingspositie werd gesloten door de profit call functie, dat betekent dat wij winst hebben gerealiseerd. Wij hadden de profit call functie ingesteld op een rendement van 19%. Wij hebben met deze belegging een winst van 25,71 euro gerealiseerd binnen drie uur beleggingstijd! Hieronder wordt het resultaat van onze belegging weergegeven.

Micro Focus resultaat

Figuur 4: Rendement met aandelen Micro Focus – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies: Slim beleggen

Om meer te leren over beleggen met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen. In deze cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Kortom, de cursus is erg handig voor beginnende beleggers. Deze cursus is overigens geheel gratis en bestaat uit zes hoofdstukken.

Na het volgen van de cursus kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van demo beleggen. Beleggen met een demo account is de ultieme manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Beleggers lopen geen financieel risico door gebruik te maken van een demo account.

Download het gratis beleggingsprogramma


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse 
www.nu.nl/beurs/4318457/amsterdamse-beurs-opent-licht-in-min.html  

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu