Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

19 maart 2015 10:08 | 1.924 keer gelezen

Wij hebben een uitstekend rendement met beleggen Wolters Kluwer behaald! Met een winst van 166 euro en een inleg van 272 euro hebben wij een rendement van 61% gerealiseerd! Ben je benieuwd hoe je zelf kunt beginnen met beleggen? Wij zullen onze ervaring in dit artikel met je delen en meer informatie verstrekken over online beleggen.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Online beleggen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen op de hoogte van online beleggen, ook wel Contract For Difference (CFD beleggen) genoemd. CFD beleggen lijkt veel op het traditioneel beleggen, maar CFD beleggen maakt in tegendeel tot het traditioneel beleggen, gebruik van de hefboomconstructie. De hefboomconstructie maakt het mogelijk dat je in een korte tijd kunt beleggen met weinig geld. Bovendien kun je mooie winsten realiseren met behulp van de hefboomconstructie. Met de hefboomconstructie wordt je inleg met een bepaalde factor vermenigvuldigd. De factor kan verschillen per effect, echter is de factor vaak 1:20. Het is ook mogelijk dat de hefboom een factor heeft van 1:152, dit is bijvoorbeeld bij goud het geval. Bij een hefboomfactor van 1:20 wordt je inleg vermenigvuldigd met 20, de uitkomst hiervan wordt de waarde van je inleg. De hefboomconstructie wordt in figuur 1 weergegeven.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Figuur 1: Hefboomconstructie. Klik om deze te vergroten.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer: aanleiding

Indien je van plan bent om te starten met online beleggen is het van belang om een aanleiding te hebben. Wij maken gebruik van nieuwsberichten, dit is onze aanleiding om te gaan beleggen. Gebruikmakend van nieuwsberichten speculeren wij op een koersdaling of koersstijging. Bij positieve nieuwsberichten speculeren wij op een koersstijging en bij negatieve berichten speculeren wij op een koersdaling. Positieve nieuwsberichten kunnen ervoor zorgen dat de koers zal gaan stijgen, aangezien de aandelen populairder worden. Negatieve nieuwsberichten kunnen er daarentegen voor zorgen dat de koers zal gaan dalen. Op 18 februari kwamen wij het volgende nieuwsbericht over Wolters Kluwer tegen, zie figuur 2.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Figuur 2: Rendement met aandelen Wolters Kluwer – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Naar aanleiding van dit positieve nieuwsbericht over de Nederlandse uitgeverij, Wolters Kluwer, verwachtten wij een koersstijging. Wij kochten 200 aandelen met een inleg van 166 euro. De hefboom van Wolters Kluwer was 1:20, dit betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Hierdoor kreeg onze inleg na de hefboom een waarde van 5.448 euro.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer: koersverloop en eindresultaat

Het koersverloop is in figuur 3 terug te vinden, hier is te zien dat er gelijk een stijging heeft plaatsgevonden bij de opening van de beurs. Wij hebben ervoor gekozen om onze positie na 2 uur en 10 minuten te sluiten. Na het sluiten van de positie is de koers min of meer constant gebleven, pas twee dagen later is er een lichte stijging geweest.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Figuur 3: Rendement met beleggen Wolters Kluwer – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Ons doel was om een rendement van 20% te halen, dit is ook de reden dat wij de positie hebben gesloten na 2 uur en 10 minuten met een winst van 166 euro. Wij hebben namelijk met een inleg van 272 euro een rendement van 61% behaald. Het eindresultaat met de beleggingstijd en de winst is terug te zien in figuur 4.

Rendement met beleggen Wolters Kluwer

Figuur 4: Rendement met beleggen Wolters Kluwer – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Het is verstandig om te starten met online beleggen voor beginners, om eerst ervaring op te doen met beleggen. Voor beginners is er een demo beleggen beschikbaar. Voordat je met de demo aan de slag gaat kun je eerst gebruik maken van de gratis online cursus, deze duurt slechts 30 minuten! Na deze cursus kun je starten met het demo beleggen. Je krijgt bij deze demo een bedrag van 20.000 euro waarmee je kunt oefenen op werkelijke koersen.

Zodra je het gevoel krijgt dat je het beleggen beheerst, kun je gemakkelijk van beleggen oefenen overgaan naar het beleggingsprogramma met echt geld. Dit programma is overigens precies hetzelfde als de demo.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolters_Kluwer

http://www.nu.nl/beurs/3994959/wolters-kluwer-ziet-winst-verder-verbeteren.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu