Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Speculeren in aandelen Delhaize: 80 euro winst

Speculeren in aandelen Delhaize: 80 euro winst

6 mei 2015 09:52 | 2.057 keer gelezen

Speculeren in aandelen Delhaize heeft ons een winst van 80 euro opgeleverd binnen 1 uur tijd! Wil je weten welke methode wij gebruiken om te speculeren op koersen? In dit artikel zullen wij het je uitleggen aan de hand van onze beleggingservaring met Delhaize. Lees nu verder en word zelf belegger!

Speculeren in aandelen Delhaize

Speculeren

Voor het speculeren op koersen maken wij gebruik van de fundamentele analyse. Dat betekent dat wij speculeren op basis van recente ontwikkelingen. Je kunt hierbij denken aan nieuwsberichten over verschillende bedrijven. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er altijd voor om te speculeren op een koersstijging. De aandelen van dat bedrijf zullen dan in waarde stijgen, want ze worden populairder onder de beleggers. Dit zal ervoor zorgen dat de koers gaat stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten heb je het tegenovergestelde effect. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er altijd voor om te speculeren op een koersdaling. De aandelen van dat bedrijf zullen dan in waarde dalen, want ze worden minder populair onder de beleggers. Dit zal ervoor zorgen dat de koers gaat dalen. Dit is methode waar wij gebruik van maken tijdens het beleggen.

Speculeren in aandelen Delhaize: aanleiding

Op  29 april kwamen wij het onderstaande bericht tegen over het Belgische supermarktbedrijf, Delhaize. Het is een negatief nieuwsbericht, want in het artikel wordt aangegeven dat Delhaize te maken heeft gehad met een forse winstdaling. Het concern in België stond onder druk met 2,8 procent negatieve omzetgroei. Dit met name door stakingen en hogere reclamekosten. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling Delhaize. Wij hebben onze positie om 10:15 uur geopend met 381 euro, maar door het hefboomeffect werd onze inleg 7.630 euro waard. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Hierdoor krijgt je inleg een hogere waarde, waardoor we een aandelenpositie konden innemen van 100 aandelen Delhaize.

Speculeren in aandelen Delhaize

Figuur 1: Speculeren in aandelen Delhaize – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Speculeren in aandelen Delhaize: koersverloop

Wij hebben ervoor gekozen om een profit call in te stellen. Dat betekent dat je de koers niet de hele dag in de gaten hoeft te houden. Je geeft de gewenste winst aan en zodra de koers dit punt heeft bereikt zal de positie automatisch sluiten. Zoals je in het koersverloop hieronder kunt zien is de koers na het sluiten van onze positie weer fluctuerend gaan stijgen. De profit call is erg handig om leuke winsten te realiseren. Ook is er de stop loss en hierbij geef je het maximale verlies punt aan, zodat je niet meer kunt verliezen dan je hebt ingesteld.

Speculeren in aandelen Delhaize

Figuur 2: Speculeren in aandelen Delhaize – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Speculeren in aandelen Delhaize: resultaat

Zoals in het koersverloop was terug te vinden is de positie op een goed moment gesloten. We hebben hiermee een winst van 80 euro behaald en een rendement van 20% gerealiseerd. Wij houden altijd een rendement van 20% in gedachten met het beleggen, want dat is een uitstekend rendement om te realiseren. Wij hadden dit van te voren berekend en ingesteld met de profit call. In figuur 3 kun je de winst, beleggingstijd en reden van sluiten terugvinden. Bij het kopje ‘sluiten’ wordt profit call aangegeven, dat betekent dat de koers met een profit call is afgesloten. Dat is pas slim beleggen!

Speculeren in aandelen Delhaize

Figuur 3: Speculeren in aandelen Delhaize – eindresultaat.

Aandelen voor dummies

Wil je nu ook zelf gaan beginnen met beleggen? Online beleggen voor beginners kan goede hulp bieden als het gaat om het leren beleggen. Je kunt hierbij gebruik maken van een demo beleggen. Daar kun je het beleggen oefenen op werkelijke koersen met fictief geld, zodat je geen financieel risico loopt. Zoals je in het artikel wel hebt gemerkt brengt virtueel beleggen veel voordelen met zich mee. Tevens is door het hefboomeffect beleggen voor studenten ook mogelijk, want je kunt immers beleggen met kleine bedragen door de hefboom.

Gelijk beginnen met beleggen? Download nu de gratis software!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Delhaize
http://www.nu.nl/beurs/4039818/forse-winstdaling-delhaize.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu