Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Starten met daghandelen in aandelen

Starten met daghandelen in aandelen

14 augustus 2016 18:47 | 1.302 keer gelezen

In dit artikel zullen we uitleggen hoe u kunt starten met daghandelen in aandelen. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daarbij is het van belang dat de belegger binnen deze beleggingstijd een leuke winst heeft gerealiseerd. Met online beleggen is het mogelijk om te starten met daghandelen, dat is bij de traditionele vorm van beleggen niet het geval. Met de traditionele manier van beleggen bedoelen wij het beleggen bij een kantoor of beleggingskantoor. Wilt u meer weten over daghandelen of over de verschillen tussen online beleggen en de traditionele vorm van beleggen? Lees dan verder!

Starten met daghandelen

Wat is daghandelen?

Bij daghandelen is het de bedoeling dat een belegger een beleggingspositie opent en sluit binnen één beursdag. Daarbij is het van belang dat de belegger binnen deze tijd winst heeft gerealiseerd. U zult nu misschien denken, hoe kan een belegger winst realiseren op zo’n korte termijn? Daar heeft u gelijk in, het is bij de traditionele manier van beleggen niet mogelijk om in zo’n korte tijd winst te realiseren.

De hefboomconstructie

Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboom. De hefboom is de reden dat het voor beleggers mogelijk is om te beleggen op korte termijn. De hefboom vergroot de inleg van de belegger namelijk met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Na de hefboomwerking heeft de belegger een hogere inlegwaarde, waardoor het voor de belegger mogelijk is om winst te realiseren bij zelfs een kleine koersverandering. Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd van de verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen.

Traditioneel en CFD

Figuur 1: Starten met daghandelen – Verschillen online beleggen en traditioneel beleggen. Klik om te vergroten.

In bovenstaande afbeelding is te zien dat een belegger met online beleggen, oftewel CFD beleggen, meer winst kan realiseren dan bij traditioneel beleggen. CFD beleggen staat voor Contract For Difference en deze term wordt veel gebruikt in de beleggingswereld, we komen hier later op terug in dit artikel. Bij slechts een koersstijging van 5%, heeft de belegger met CFD beleggen al een rendement van 50% gerealiseerd. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers meer winst kunnen realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van de koers.

Traditioneel beleggen versus CFD beleggen

Zoals eerder werd aangegeven, is het voor beleggers met CFD beleggen mogelijk om te beleggen met weinig geld op korte termijn. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van traditioneel beleggen. Bij traditioneel beleggen zijn mensen genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen, om een mooie winst te kunnen realiseren. Bij CFD beleggen is dit niet het geval.

Daarnaast is het bij CFD beleggen zowel mogelijk om op een koersstijging als op een koersdaling te speculeren. Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Als de belegger het gevoel heeft dat de koers zal gaan dalen, kan daar op gespeculeerd worden. Als de voorspelling klopt, heeft de belegger winst gerealiseerd. Kortom, een belegger kan met de voorspelling van de koers een leuke winst realiseren op korte termijn.

Een ander voordeel van CFD beleggen ten opzichte van traditioneel beleggen, is dat beleggers met een online beleggingsprogramma op ieder moment van de dag kunnen beleggen. Het enige wat ze nodig hebben is een desktop, laptop of smartphone met internetverbinding.

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. We hebben zojuist uitgelegd wat daghandelen precies inhoudt. Het is voor iedereen mogelijk om te starten met daghandelen. Het enige wat u nodig heeft is een goede voorbereiding. Met de gratis cursus beleggen kunt u zich goed voorbereiden op het daghandelen. In de cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen en daghandelen behandeld. De cursus neemt overigens ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit zes hoofdstukken. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen – Leren beleggen voor beginners

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Daytrader worden

Als u zelf daytrader wilt worden, kunt u ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van de cursus en daarna van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kunnen beleggers erachter komen welke beleggingsmethode het beste bij hun past. Er zijn verschillende beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken, deze worden nader toegelicht in de cursus beleggen.

Bij de beurssimulator ontvangen beleggers overigens een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden op werkelijke koersen. Kortom, de ultieme manier om meer ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference 

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu