Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Starten met online beleggen OCI

Starten met online beleggen OCI

17 augustus 2015 13:35 | 952 keer gelezen

Starten met online beleggen OCI heeft bij ons een uitstekend rendement opgeleverd van 44 procent! Wil jij net als ons een leuk rendement realiseren met online beleggen? In dit artikel zullen wij onze beleggingservaring met je delen, zodat ook jij kunt starten met online beleggen! Tevens worden er in dit artikel tips gegeven die je kunt gebruiken als je een beginnende belegger bent.

 Starten met online beleggen OCI

Aanleiding vinden om te beleggen

Veel mensen weten niet op basis waarvan ze kunnen gaan beleggen. Wij beleggen altijd met behulp van de fundamentele analyse. Als je gebruik maakt van de fundamentele analyse, zoek je naar recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. Belangrijke ontwikkelingen hebben te maken met de financiële situatie en achtergrond van het bedrijf. Je kunt voor de recente ontwikkelingen het nieuws in de gaten houden. Hier worden vaak goede aanleidingen gegeven om te gaan beleggen op een koersstijging of op een koersdaling. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersstijging, dit wordt ook wel long gaan genoemd. Wij geloven dat positieve nieuwsberichten van invloed zijn op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Hierdoor zou de koers mogelijk kunnen stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Wij geloven dat negatieve nieuwsberichten van invloed kunnen zijn op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Hierdoor zou de koers mogelijk kunnen dalen.

Starten met online beleggen OCI: aanleiding

Op 20 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de kunstmestproducent, OCI. In het bericht wordt aangegeven dat het bedrijf gesprekken voert over mogelijke combinaties of transacties. Dit is een goed bericht voor OCI, er worden geen slechte nieuwtjes over het bedrijf weergegeven. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging OCI.

Starten met online beleggen OCI

Figuur 1: Starten met online beleggen OCI – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Starten met online beleggen OCI: positie openen

Wij openden onze positie met een inleg van 221 euro. Bij online beleggen wordt er gebruikgemaakt van hefboomeffect. Hierbij wordt je inleg met een bepaalde factor vermenigvuldigd, deze is overigens afhankelijk van het soort effect. Na de hefboom kreeg onze inleg een nieuwe waarde van 4.429 euro, wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 150 aandelen OCI. Tevens wordt het beleggen voor studenten ook mogelijk door het hefboomeffect.

Tevens hebben wij bij het openen van de positie ervoor gekozen om gebruik te maken van de profit call en de stop loss. Deze functies maken het online beleggen makkelijker en zorgen ervoor dat je niet constant de koers in de gaten hoeft te houden. De profit call zorgt er namelijk voor dat je positie automatisch wordt gesloten bij het aangegeven winstpunt. De stop loss zorgt er daarentegen voor dat de positie wordt gesloten als de koers het maximale verliespunt bereikt.

Hieronder wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. In het koersverloop is te zien dat de koers lichtelijk is gestegen.

Starten met online beleggen OCI

Figuur 2: Starten met online beleggen OCI – koersverloop. Klik om te vergroten.

Starten met online beleggen OCI: eindresultaat

Onze positie werd automatisch gesloten door de profit call. Wij hebben met een inleg van 221 euro en een winst van 97 euro een rendement van 44% gerealiseerd binnen een uur tijd! Dat is een uitstekend rendement in een zeer korte tijd. In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven.

 Starten met online beleggen OCI

Figuur 3: Starten met online beleggen OCI – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil je zelf starten met beleggen? Je kunt nu de gratis beleggingssoftware downloaden en gelijk starten met beleggen. Wil je liever eerst fictief beleggen? Dat kan ook met dezelfde beleggingssoftware. Je kunt hier namelijk kiezen om gelijk te starten met beleggen of te starten met fictief beleggen. Overigens kun je altijd gemakkelijk overschakelen naar het beleggen met echt geld. Dit is een leuke manier om het online beleggen voor beginners te leren.

Download de gratis beleggingssoftware!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4091370/oci-bevestigt-fusiegesprekken.html 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu