Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Succesvol daghandelen in Adecco: 44 euro winst

Succesvol daghandelen in Adecco: 44 euro winst

1 april 2015 15:09 | 1.785 keer gelezen

Succesvol daghandelen in Adecco heeft bij ons een winst van 44 euro opgeleverd. Daytraden, oftewel daghandelen betekent handelen binnen één beursdag. De positie wordt geopend en dezelfde dag nog gesloten. Ben jij benieuwd hoe je zelf kunt starten met daghandelen? In dit artikel gaan wij verder in op het daghandelen.

Succesvol daghandelen in Adecco

Hoe werkt daghandelen?

Daghandelen is erg aantrekkelijk, het neemt weinig tijd in beslag en je kunt een mooie winst realiseren op korte termijn. Daghandelen kan exact 24 uur duren, maar het kan ook slechts 5 of 10 minuten duren. Dit hangt voornamelijk af van de koers. In dit artikel zullen wij onze ervaring over daghandelen met je delen. Succesvol daghandelen in Adecco heeft bij ons gezorgd voor een winst van 44 euro in slechts 19 minuten.

Succesvol daghandelen in Adecco: aanleiding

Voordat wij gaan daghandelen zoeken wij altijd naar een aanleiding. Dit doen wij altijd aan de hand van recente ontwikkelingen, hierbij kun je denken aan nieuwsberichten over een bepaald bedrijf. Wij maken gebruik van deze berichten om een koersvoorspelling te kunnen doen. Positieve nieuwsberichten kunnen ervoor zorgen dat aandelen van dat bedrijf populairder worden onder de beleggers, hierdoor zal de koers gaan stijgen. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht; de omzet van bedrijf X is met 10% gestegen. Negatieve nieuwsberichten kunnen er daarentegen voor zorgen dat aandelen van dat bedrijf minder populair worden onder beleggers, hierdoor zal mogelijk de koers gaan dalen. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht; de omzet van bedrijf X is met 10 procent gedaald. Dit is een negatief nieuwsbericht, hierdoor zou je een koersdaling kunnen verwachten. Op 11 maart kwamen wij een positief nieuwsbericht tegen over het Zwitserse uitzendbureau Adecco, zie figuur 1.

Succesvol daghandelen in Adecco

Figuur 1: Succesvol daghandelen Adecco – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Dit is een erg positief nieuwsbericht voor Adecco, grootste uitzendonderneming ter wereld, omdat Adecco de omzet in het laatste kwartaal van 2014 heeft zien stijgen. Het laatste kwart van het jaar was goed voor een winstmarge van 5,3 procent, dit is een winstrecord voor die periode. Dit is de reden waarom wij gingen speculeren op een koersstijging.

Succesvol daghandelen in Adecco: koersverloop

Wij hebben de positie geopend om 9:00 uur met een inleg van 179 euro. Met online beleggen maken we gebruik van het hefboomeffect, hierdoor werd onze inleg 3.580 euro waard. Met het hefboomeffect wordt je inleg vermenigvuldigt door een bepaalde factor, deze factor kan per effect verschillen. In ons geval was de hefboomfactor 1:20, dat betekent dat onze inleg met 20 werd vermenigvuldigd. Dit maakt het mogelijk om met een klein bedrag te gaan beleggen en hiermee een mooie winst te behalen. In figuur 2 is het koersverloop van Adecco terug te vinden. In het figuur is te zien dat de koers fluctueerde, om 09:07 uur is er een piek te zien. De koers bleef constant vanaf 09:17 uur. Wij hebben de positie 2 minuten daarna gesloten om een koersdaling te voorkomen.

Succesvol daghandelen in Adecco

Figuur 2: Succesvol daghandelen in Adecco – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Succesvol daghandelen in Adecco: eindresultaat

Wij de hebben de positie om 9:19 uur gesloten, dit was 19 minuten na opening van de beurs en positie. Wij hebben in deze beleggingstijd een winst van 44 euro behaald. Dit betekent dat wij een uitstekend rendement van 24% hebben gerealiseerd. In figuur 3 zijn de winst en beleggingstijd terug te vinden van onze belegging.

Succesvol daghandelen in Adecco

Figuur 3: Succesvol daghandelen in Adecco. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden in beleggen en wil je zelf het daytraden leren? Download nu het gratis beleggingsprogramma. Indien je het gevoel hebt dat je het beleggen nog niet helemaal beheerst heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor het demo account waarbij virtueel beleggen mogelijk is. Dit is een handige methode om te leren beleggen voor beginners. Hier kun je het beleggen oefenen met behulp van fictief geld. Indien je het gevoel krijgt dat je het beleggen onder de knie hebt, kun je ervoor kiezen om over te schakelen naar het beleggen met echt geld. Dit gaat snel en gemakkelijk en het oogt overigens exact hetzelfde als de oefenversie. Je hoeft tegenwoordig niet meer te beleggen met 1000 euro, het hefboomeffect maakt het mogelijk om met kleinere bedragen te gaan beleggen. Hierdoor wordt het beleggen voor studenten ook mogelijk.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Adecco
http://www.belegger.nl/nieuws/2662535/meer-omzet-uitzender-adecco.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu