Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Virtueel beleggen in Ziggo: 78 euro winst binnen 24 uur!

Virtueel beleggen in Ziggo: 78 euro winst binnen 24 uur!

24 december 2014 15:58 | 1.583 keer gelezen

Virtueel beleggen in Ziggo heeft voor ons mooie resultaten opgeleverd. Met een inleg van €98 hebben wij binnen 24 uur een winst van maar liefst €78 gerealiseerd! Dit beleggingsvoorbeeld gaan wij gebruiken om u te helpen het virtueel beleggen beter te leren begrijpen. Uiteindelijk zullen wij u tips geven die u kunt gebruiken om het uiteindelijk zelf te gaan proberen.

Virtueel beleggen in Ziggo 5

Virtueel beleggen in Ziggo: virtueel beleggen

Wat is virtueel beleggen nou precies? Virtueel beleggen, oftewel online beleggen, betekent simpelweg het handelen in effecten via een online handelsplatform. Op dit programma kunt u beleggen in beleggingsinstrumenten zoals indices, grondstoffen, forex en aandelen. Vroeger was het normaal om een beleggingsadviseur in te schakelen voor dit soort zaken. Maar tegenwoordig kunt u gewoon zelf online beleggen via uw tablet, smartphone, computer of laptop. Het enige wat u hoeft te doen is uw computer te starten, het gratis handelsplatform te downloaden, gratis een account aan maken en te beginnen met beleggen! Wist u dat dit handelsprogramma ook een demo heeft? Door een demorekening te openen krijgt u circa 20.000 euro fictief geld op uw rekening gestort. Hiermee kunt u fictief beleggen op realistische koersen. Oefenen zonder financiële risico’s, oftewel zonder zorgen! Klik hier voor een gratis handelsplatform.

Virtueel beleggen in Ziggo: aanleiding zoeken

Nu u een idee heeft wat virtueel beleggen inhoudt gaan wij dit demonstreren met een voorbeeld. Maar voordat wij online gaan beleggen in effecten, zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding. Wij denken dat het zoeken naar economische nieuwsberichten een belangrijke bijdrage kan leveren aan het voorspellen van de koers. Nieuwtjes bevatten namelijk veel informatie en zijn overal te vinden. Wij zoeken meestal op het internet, net voordat de beurs opengaat om 9 uur ’s ochtends. Maar wat doen wij als er een nieuwsbericht gevonden is? Dit gaan wij u uitleggen aan de hand van het volgende nieuwsbericht.

Virtueel beleggen in Ziggo 2

Figuur 1: virtueel beleggen in Ziggo nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u in bovenstaand nieuwsbericht kunt lezen is Liberty Global van plan om Ziggo, een kabeltelevisie aanbieder, van de beurs af te halen. Dit is slecht nieuws voor Ziggo en kan invloed hebben op de koers van Ziggo. Wij voorspellen dan ook dat de koers zal gaan dalen aan de hand van dit nieuwsbericht. Waarom denken wij dit? Omdat negatieve nieuwsberichten beleggers kunnen aanzetten tot het verkopen van hun aandelen. Doordat de aandelen minder populair worden, kan de koers als gevolg gaan dalen.

Virtueel beleggen in Ziggo: positie openen en sluiten

Nu wij een aanleiding hebben gevonden en een voorspelling van de koers hebben gedaan is het tijd om te gaan beleggen! Aangezien wij een dalende koers voorspellen, besluiten wij om short te gaan. Het is mogelijk om op zowel stijgende als dalende koersen te beleggen. Dit heet short gaan. Wanneer men een positie opent net voordat de koers daalt, kan hier een mooie winst mee gerealiseerd worden. Wij besloten te gaan beleggen met een inlegwaarde van €98. Daar konden wij 50 aandelen mee bemachtigen. Maar hoe is het mogelijk om te beleggen met weinig geld?

De hefboom kan beleggen met kleine bedragen interessant maken. De hefboom verhoogt namelijk uw inlegwaarde door het te vermenigvuldigen met de hefboomfactor, meestal 20. Uiteindelijk komt u uit op een hogere inlegwaarde en kunt u met een grotere aandelenpakket beleggen. In onderstaand figuur ziet u hoe de hefboom in zijn werking gaat.

Virtueel beleggen in Ziggo 1

Figuur 2: virtueel beleggen in Ziggo hefboom. Klik om deze te vergroten.

Stel dat u een inlegwaarde van €100 heeft. Door het te vermenigvuldigen met de hefboomfactor (meestal) 20, wordt uw uiteindelijke inlegwaarde €2.000. Met de hefboom kunt u mogelijk meer profijt uit uw belegging halen.

Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Natuurlijk hielden wij deze zo nu en dan in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Virtueel beleggen in Ziggo 3

Figuur 3: virtueel beleggen in Ziggo koersverloop. Klik om deze te vergroten.

De koers bleef in het begin redelijk stabiel. Vervolgens begon de koers te dalen volgens onze voorspelling. Wij grepen toen onze kans om de positie te sluiten. Hierdoor hebben wij met een inleg van €98 een winst van €78 gerealiseerd binnen 24 uur! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging bewonderen.

Virtueel beleggen in Ziggo 4

Figuur 4: virtueel beleggen in Ziggo eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Virtueel beleggen in Ziggo: online beleggen voor beginners tips

  • De eerste tip die wij u mee kunnen geven gaat over een gratis beurssimulator waardoor beleggen oefenen op een veilige manier gedaan kan worden. Download het programma en ontvang circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening. Hiermee kunt u fictief beleggen op realistische koersen, maar dan zonder financiële risico’s. Klik hier voor de gratis beurssimulator.
  • Leer meer over beleggen. Doe de gratis cursus beleggen. Deze beurs voor dummies cursus leert u alles over beleggen in slechts 30 minuten. Klik hier voor de gratis cursus.

Virtueel beleggen? Download hier een gratis handelsplatform!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziggo
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/11/19/uitrookprocedure_ziggo/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu