Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Winst met beleggen op Wolters Kluwer: 21 euro 15 minuten

Winst met beleggen op Wolters Kluwer: 21 euro 15 minuten

19 november 2015 12:41 | 1.112 keer gelezen

Op woensdag 4 november behaalden wij 21 euro winst met beleggen op Wolters Kluwer. Door een goed resultaat en een goed toekomstperspectief voor de Nederlandse uitgever, besloten wij om een positie te openen met de verwachting dat de koers zou stijgen. Dit resulteerde in een mooi rendement! Wilt u ontdekken welke strategie wij gebruiken om winst te behalen? Lees dan snel dit artikel. Ook krijgt u aan het einde van dit artikel de kans om een gratis cursus beleggen te volgen!

Winst met beleggen op Wolters Kluwer

Online beleggen versus traditioneel beleggen

Veel mensen denken dat beleggen alleen mogelijk is door aandelen te kopen via een bank. Het tegendeel is echter waar. Sinds de introductie van online beleggen is er erg veel veranderd. Een groot verschil tussen de traditionele manier van beleggen en online beleggen, is het gebruik van het hefboomeffect bij online beleggen. Het hefboomeffect vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grotere positie kunt openen. Wilt u bijvoorbeeld een positie openen ter waarde van 100 euro? Dan kunt u te maken krijgen met een hefboomeffect van 1:20. Uw belegging is dan 200 euro waard. Was er een aandelenwaarde van 10 euro per aandeel? Dan kunt u nu 200 aandelen kopen in plaats van 10 aandelen. Het hefboomeffect heeft ervoor gezorgd dat u kunt beleggen met een klein bedrag. Bij traditioneel beleggen wordt er geen gebruik gemaakt van het hefboomeffect. In figuur 1 kunt u het hefboomeffect bekijken.

Figuur 1: Winst met beleggen op Wolters Kluwer- Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Winst met beleggen op Wolters Kluwer- Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Een ander groot verschil tussen traditioneel beleggen en online beleggen, is dat u bij traditioneel beleggen alleen winst kunt maken met een stijgende koers. Wanneer u bijvoorbeeld aandelen koopt van een bedrijf en de koers zou dalen, maakt u verlies op de gekochte aandelen. Bij online beleggen werkt dit anders: u kunt met zowel een stijgende als dalende koers winst maken. Met online beleggen speculeert u op een waardeverandering van een koers. Dit betekent dat u, als u verwacht dat de koers gaat stijgen, een positie opent voor een koersstijging. Wanneer de koers dan ook echt stijgt, maakt u winst doordat u een goede voorspelling heeft gedaan. Zo werkt dit ook bij een koers waarvan u denkt dat deze gaat dalen. Bij een juiste voorspelling maakt u dus winst.

Naast deze twee belangrijke verschillen, zijn er uiteraard meer verschillen tussen online en traditioneel beleggen. Deze verschillen zijn onder meer te vinden in de cursus online beleggen.

Winst met beleggen op Wolters Kluwer: Aanleiding zoeken

Om u een beeld te geven van één van onze veelgebruikte strategieën, hebben wij een praktijkvoorbeeld voor u. We zullen de stappen met u doornemen die wij doorlopen tijdens het beleggen.

De eerste stap is het zoeken van een aanleiding. Een aanleiding kan uw kans op winst enorm vergroten. Om winst te maken, moet u een goede voorspelling doen. Aan de hand van nieuwsberichten is dit vaak goed te doen. Nieuwsberichten zeggen namelijk vaak iets over de financiële gezondheid van een bedrijf. Als het bericht iets negatiefs zegt, speculeren wij vaak op een koersdaling. Wanneer het bericht iets positiefs zegt over een bedrijf, dan speculeren wij vaak op een koersstijging. In figuur 2 is het nieuwsbericht te lezen dat voor ons een aanleiding was om te gaan beleggen.

Figuur 2: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

In dit bericht is duidelijk geworden dat Wolters Kluwer goede prestaties levert. De omzet is gestegen met maar liefst 17% en de verwachtingen zijn erg positief. Dit nieuws zet de Nederlandse uitgever dus in een zeer positief daglicht.

Winst met beleggen op Wolters Kluwer: Positie openen

Het positieve bericht was voor ons reden genoeg om te speculeren op een koersstijging van Wolters Kluwer. Wij besloten te gaan beleggen met 100 euro. Door het hefboomeffect werd dit meer dan 2000 euro waard en konden wij 75 aandelen kopen. Zonder de hefboom hadden wij maar drie aandelen kunnen kopen.

Als de positie is geopend, kunt u ervoor kiezen om de koers te volgen. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, sluit u de positie. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze belegging bekijken.

Figuur 3: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Winst met beleggen op Wolters Kluwer: Positie sluiten

In figuur 3 heeft u kunnen zien dat wij een belegging openden om 9:08 uur. De koers steeg vanaf dat punt flink, waardoor wij al snel tevreden waren over de opbrengst van de belegging. Slechts een kwartier na het openen van de positie, was de winst hoog genoeg om de positie weer te sluiten. We behaalden, met een inleg van 100 euro, een rendement van 21 procent! Deze belegging was dus binnen korte tijd genoeg voor een winst van 21 euro. Na het sluiten van de positie kunt u een winstoverzicht bekijken. Ons winstoverzicht is te zien in figuur 4.

Figuur 4: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Winst met beleggen op Wolters Kluwer – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

U ziet dat online beleggen erg snel kan gaan. Met een goede voorspelling kunt u meerdere keren per dag kans maken op mooie resultaten. Maar hoe vergroot u de kans op een goede voorspelling? Zoals u heeft kunnen lezen kunt u dit doen door het zoeken van een aanleiding, maar dat is natuurlijk niet alles. Zoals vaker gezegd wordt: oefening baart kunst. Door te oefenen met online beleggen, kunt u de kans op winst sterk vergroten. In de demo versie van het beleggingsprogramma kunt u beleggen met demo geld. U loopt dus geen risico over uw eigen geld en kunt oneindig oefenen! Bent u de demo zat? Dan kunt u gemakkelijk overschakelen naar de echte versie.

Download nu het beleggingsprogramma en ontvang 20.000 euro aan demo geld!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolters_Kluwer

http://www.nu.nl/beurs/4158184/digitaal-stuwt-omzet-wolters-kluwer.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu