Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Winst met speculeren Delta Lloyd: 83 euro

Winst met speculeren Delta Lloyd: 83 euro

15 april 2015 09:27 | 1.725 keer gelezen

Winst met speculeren Delta Lloyd, dat klinkt natuurlijk niet slecht! Met online beleggen in aandelen Delta Lloyd hebben wij een winst van 83 euro behaald. Ben jij benieuwd hoe je zelf kunt beginnen met online beleggen? Wij zullen onze ervaring met betrekking tot online beleggen met je delen, zodat jij daarna zelf kunt gaan speculeren.

Winst met speculeren Delta Lloyd

Hoe kun je speculeren?

Vandaag de dag is het mogelijk om zelf te speculeren door online te beleggen. Online beleggen is de unieke innovatie voor veel beleggers. Evenals bij het traditioneel beleggen is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen op een koersstijging. Tevens is het met online beleggen mogelijk om te beleggen op een koersdaling. Bij online beleggen kun je de koers in de gaten houden, maar indien je het te druk hebt om de koers in de gaten te houden is het ook mogelijk om gebruik te maken van de stop loss en stop limit. Bij de stop loss stel je een limiet in van verlies en bij de stop limit een punt van winst. Je positie wordt automatisch gesloten, indien de koers het aangegeven winst of verlies punt heeft bereikt. Je zult nu misschien denken; waarom zou ik stop limit of stop loss instellen, terwijl ik een zo hoog mogelijke winst wil behalen. Indien je niet de tijd hebt om de koers constant in de gaten te houden heb je de kans dat er na een piek een onverwachtse daling plaatsvindt. Om dit te voorkomen is het handig om gebruik te maken van de stop limit. Met de stop loss kun je risico’s beperken, je kunt niet meer verliezen dan dat jij hebt ingesteld.

Speculeren op een koersstijging of koersdaling

Zoals eerder is aangegeven, kun je speculeren op een koersstijging en koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd. Daarnaast wordt het speculeren op een koersdaling ook wel short gaan genoemd. Wanneer kun je nu long gaan en wanneer short gaan? Wij beleggen altijd aan de hand van de fundamentele analyse, dat houdt in dat wij beleggen op basis van recente ontwikkelingen. Door gebruik te maken van de fundamentele analyse zorgen wij ervoor dat wij altijd up-to-date zijn van het laatste nieuws. Waarom is dit van belang? Nieuwsberichten kunnen een aanleiding vormen om te gaan beleggen op een koersstijging of koersdaling, dit hangt af van het nieuwsbericht. Positieve berichten over een bedrijf kunnen ervoor zorgen dat aandelen van dat bedrijf populairder worden onder de beleggers, hierdoor zal de koers gaan stijgen. Daarentegen kunnen negatieve berichten over een bedrijf ervoor zorgen dat aandelen van dat bedrijf minder populair worden onder beleggers, hierdoor zal de koers gaan dalen.

Winst met speculeren Delta Lloyd – aanleiding

Op 1 april kwamen wij het onderstaande bericht over Delta Lloyd tegen, zie figuur 1. De verkoop is positief voor het bedrijf aangezien de verzekeraar Athene Holding past in de strategie van Delta Lloyd om zicht te richten op kernmarkten. Dit is een positief nieuwsbericht over Delta Lloyd. Door dit bericht verwachten wij dat de aandelen van Delta Lloyd populairder zullen worden onder de beleggers, waardoor de koers van Delta Lloyd zal gaan stijgen. Dit is de reden dat wij hebben gespeculeerd op een koersstijging, oftewel wij zijn long gegaan.

Winst met speculeren Delta Lloyd

Figuur 1: Winst met speculeren Delta Lloyd – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Winst met speculeren Delta Lloyd – koersverloop

Wij openden op 1 april om 14:58 uur onze positie met een inleg van 177 euro. Na de hefboom kreeg onze inleg een waarde van 3540 euro. De hefboomfactor was in ons geval 1:20. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Door het hefboomeffect konden wij met 200 aandelen beleggen. In figuur 2 is het koersverloop met een fluctuerende koersstijging terug te zien. Wij hebben onze positie op 7 april om 10:45 uur gesloten, om een onverwachtse daling te voorkomen. Tevens is in het koersverloop terug te zien dat er na het sluiten van de positie heeft er nog een constante koersstijging plaatsgevonden, gevolgd door fluctuatie.

Winst met speculeren Delta Lloyd

Figuur 2: Winst met speculeren Delta Lloyd – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Winst met speculeren Delta Lloyd – eindresultaat

Bij het sluiten van de positie behaalden wij een winst van 83 euro, wij hebben hiermee een rendement van 46% gerealiseerd binnen 6 dagen. Dit is een uitstekend rendement! Wij houden zelf altijd een rendement van 20% in gedachten, aangezien dat een prima rendement is om te halen. Een hoger rendement is natuurlijk altijd mooi meegenomen. In figuur 3 is de winst en de beleggingstijd terug te zien.

Winst met speculeren Delta Lloyd

Figuur 3: Winst met speculeren Delta Lloyd – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil jij na het lezen van dit artikel zelf beleggen met 100 euro of beleggen met een klein bedrag? Start dan vandaag nog met de beurssimulator. Door gebruik te maken van de beurssimulator kun je gewend raken met het beleggingsprogramma. Het beleggingsprogramma maakt gebruikt van een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je kunt oefenen op werkelijke koersen. Hierdoor loop je geen financieel risico, maar heb je wel de mogelijkheid om te oefenen voordat je zelf begint met echt geld. Als je op een gegeven moment het gevoel krijgt dat je het beleggen beheerst kun je in het programma gemakkelijk overschakelen naar het account met echt geld. Het voordeel hiervan is dat je al gewend bent met het programma en het werkt overigens exact hetzelfde als de beurssimulator. Wil je graag nog wat meer theorie doornemen? Maak dan gebruik van de gratis cursus beleggen!

Download nu het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

http://www.belegger.nl/nieuws/2663374/groen-licht-verkoop-duitse-tak-delta-lloyd.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu