Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Zelf daghandelen Danone: 20% rendement

Zelf daghandelen Danone: 20% rendement

19 oktober 2015 14:43 | 1.219 keer gelezen

Wilt u zelf daghandelen Danone, maar bent u nog niet zo bekend met beleggen? Dan is dit artikel geschikt voor u. De grote vraag naar babyvoeding in China kunt u in uw voordeel gebruiken, want een grote vraag naar een product kan de prijzen beïnvloeden. Aan de hand van dit artikel, waar wij ook een praktijkvoorbeeld geven, kunt u daytraden leren.

Wat is daghandelen?

Allereerst is het belangrijk om een aantal begrippen te kennen. Daghandelen is het openen en sluiten van een positie op één beursdag. Doordat dit een snelle manier van beleggen is, kunt u dit meerdere keren per dag doen. U maakt dus meerdere keren per dag kans op winst! Daghandelen wordt ook vaak daytraden genoemd.

Daghandelen is mogelijk bij online beleggen. Hierbij belegt u geld op een verwachting over een koersverandering. Het plaatsen van een verwachting wordt ook wel speculeren genoemd. Denkt u dat de koers van bijvoorbeeld Danone gaat stijgen door de enorme vraag naar babyvoeding? Dan speculeert u op een koersstijging. Denkt u dat de koers gaat dalen, dan speculeert u op een koersdaling. Wanneer uw voorspelling klopt, kunt u de winst binnenhalen.

Naast het feit dat u kunt beleggen op een stijgende en dalende koers, kunt u ook beleggen met een klein bedrag. Het is dus niet langer nodig om hele grote bedragen te beleggen! Dit is mogelijk gemaakt door het zogenaamde hefboomeffect. Deze hefboom vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grotere positie kunt openen. Een veelvoorkomende hefboomfactor is 1:20. Dit betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met 20. Wanneer u een positie van bijvoorbeeld 100 euro opent, wordt deze positie 2000 euro waard door de hefboom! In figuur 1 kunt u zien hoe het hefboomeffect werkt.

Figuur 1: Zelf daghandelen Danone – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Zelf daghandelen Danone – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Zelf daghandelen Danone: Aanleiding

Nu u een beetje weet hoe daghandelen werkt, nemen wij u mee in het praktijkvoorbeeld. Voor veel mensen is het niet duidelijk wanneer zij moeten beleggen op een koersverandering. Wij kiezen er vaak voor om te beleggen aan de hand van een nieuwsbericht. Dit kan een bericht zijn uit de krant, maar ook van internet of tv. Regelmatig komen er berichten uit die iets zeggen over de financiële situatie van bedrijven. Deze nieuwsberichten kunnen invloed hebben op de koers, waardoor u hier op in kunt spelen.

Bij negatieve berichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Is het bericht positief? Dan kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging.

Op 19 oktober kwamen wij het bericht tegen dat u kunt lezen in figuur 2. Al geruime tijd is er vanuit China een enorme vraag naar babyvoeding. Deze enorme vraag heeft Danone nu ook getroffen. Danone is een Frans voedingsmiddelenbedrijf dat bekend staat om haar ‘Danoontje’. De grote vraag naar babyvoeding zorgde voor een omzetstijging van 4,6% voor Danone. De verwachtingen zijn dat de omzet verder zal blijven stijgen het komende jaar. Erg positief dus voor Danone! Wij besloten om te speculeren op een koersstijging.

Figuur 2: Zelf daghandelen Danone – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Zelf daghandelen Danone – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Zelf daghandelen Danone: Positie openen

Wij besloten om te gaan beleggen met 100 euro op een koersstijging van Danone. Door de hefboomfactor werd dit bedrag meer dan 2000 euro waard, waardoor wij een aandelenpositie konden innemen van maar liefst 35 aandelen! Met een prijs van 60 euro per aandeel, zouden we normaal maar één aandeel kunnen kopen. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze positie bekijken.

Figuur 3: Zelf daghandelen Danone – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Zelf daghandelen Danone – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Zelf daghandelen Danone: Positie sluiten

Na het openen van de positie bekeken wij de koers. Direct na de opening van de beurs ontstond er een flinke stijging. Onze voorspelling klopte, waardoor de winst begon toe te nemen. Na een halfuur begon de stijging om te slaan, waardoor wij besloten om de koers te sluiten. In slechts een halfuur behaalden wij een winst van meer dan 20 euro!  Met het rendement van 20% in zo’n korte tijd waren wij erg tevreden. In figuur 4 kunt u het resultaat van onze belegging zien.

Figuur 4: Zelf daghandelen Danone – Resultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Zelf daghandelen Danone – Resultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Om te kunnen starten met beleggen en niet te veel risico te lopen, is het raadzaam om enige kennis te hebben van online beleggen. Speciaal voor de beginnende belegger is er een cursus beschikbaar! In deze cursus leert u alles over online beleggen. De cursus bestaat uit zes korte stappen, waarin u een goede basiskennis opdoet. Klik hier om de cursus gratis te volgen.

Heeft u al kennis van online beleggen en wilt u direct starten? Dan raden wij u aan om eerst even kort te oefenen met een demo versie van het beleggingsprogramma. De demo beleggen is onderdeel van het programma, waarbij u een bedrag van 20.000 euro krijgt om te oefenen. Wanneer u klaar denkt te zijn om echt van start te gaan, dan kunt u met één muisklik overgaan op echt geld.

Start uw beleggingscarrière, download hier het beleggingsprogramma!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Danone

http://www.nu.nl/beurs/4147913/export-babyvoeding-china-stuwt-resultaten-danone.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu